Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Mathilda Gustafsson

#1
Jag måste slå ett slag för Mattias Knave och Per Sandborgh som Batman respektive Jokern. Tänk att Mattias kunde komma tillbaka typ 20+ år efter att han slutade spela Batman och låta exakt likadant och bara exakt lika perfekt i rollen fortfarande. Samma sak med Per han är helt enkelt Jokern.

Jag respekterar också de här nya idéerna om att omdubblingarna ska hålla sig till originaldubbningarna på ett sätt som man har börjat göra nu med Ducktales, Darkwing Duck och nu då The New Batman Adventures. Innan var det väl mer att man översatte direkt från engelska och struntade helt i likheter med originaldubbningarna.
#2
Citat från: Disneyfantasten skrivet Igår kl. 17:59:19Jag pratade med Anders Öjebo idag och en av sakerna vi pratade om är bland annat om jubileums-filmen, han visste dock inte vem som var Kaa så jag tror inte att han själv var det (tvärtemot vad Mathilda Gustafsson och Steffan Rudvall tidigare nämnde i tråden).
Framkom något annat som vi inte redan visste då?
#3
Off-topic / SV: Diagnoser
Igår kl. 09:38:17
Citat från: TBT_STR_QR skrivet Igår kl. 05:12:06Det är korrekt att det finns restriktioner - i Sverige - eftersom barnet innanför magen då har en rätt att leva.

Däremot finns det flera delstater i USA där det finns inga restriktioner alls, vilket innebär att det är tillåtet att göra abort fram till födseln. Huruvida en liknande utveckling kommer ske i Sverige får tiden utvisa.

Om man väljer att avskriva barnet innanför magens rätt att leva, enbart för att det bär Downs syndrom (eller någon annan egenskap), då öppnar man dörren för att göra abort fram till födseln (eftersom det då skulle legitimera abort oavsett vecka).

Om man vill förhindra det, då måste barnets innanför magens rätt att leva grunda sig på något annat.
Flera av USA:s delstater är ju dock emot all abort och har/försöker förbjuda det. Abort är inte upp till oss utomstående utan till mamman men med en läkares rådgivning så man inte behöver gör abort på skadliga eller mindre lagliga sätt.
#5
Originaldubben hade varit intressant av serien The New Batman Adventures som dubbades om för streaming för ett tag sedan. 
#6
Dubbningar och röster / SV: Breven från Felix
14 april 2024 kl. 15:54:21
Citat från: Will Siv skrivet 14 april 2024 kl. 15:50:01Ja, Felix är en kanin (spelad av Maria Rydberg)
Men han är väl ett gosedjur egentligen...
#7
Dubbningar och röster / SV: Andreas Nilsson
14 april 2024 kl. 14:21:09
Är det sant att Andreas Nilsson använder sin Kalle Anka röst i andra produktioner? Han gör ju det i Aladdin serien men där är det ju i alla fall Disney. Det låter som hans Kalle Anka när den fula ankungens mamma skyddar sina ungar i Sagoberättaren. Är det faktiskt han?
#8
Dubbningar och röster / SV: Breven från Felix
14 april 2024 kl. 12:36:52
Citat från: Will Siv skrivet 14 april 2024 kl. 12:01:24Jag vet att Felix kommer hem i ett avsnitt vilket borde vara finalen, men om det bara är för säsong 1 kan jag inte säga.....

1:17 betyder väl: Säsong 1, Avsnitt 17.
Nej, det betyder avsnitt 1 av 17.
#9
Dubbningar och röster / Breven från Felix
14 april 2024 kl. 11:58:19
Har båda säsongerna av Breven från Felix dubbats?

För det ska finnas 26 avsnitt i säsong 1 och lika många i säsong 2 men på Svensk Mediedatabas står det avsnitt 1:17.

https://smdb.kb.se/catalog/id/003602369
#10
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
13 april 2024 kl. 18:51:45
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 13 april 2024 kl. 09:17:59Det är med andra ord de svenska och norska dubbcreditsen som är ofullständiga, och saknar "Övriga röster", medan de danska och finska creditsen är till synes kompletta. Irriterande när sådant händer, vilket trots allt händer nån gång då och då på Netflix; och framförallt för svenska dubbcredits... :(

Jag ska kontakta Eurotroll, och se om det går att få fram en mer komplett creditlista med alla medverkande skådespelare. :)
 (KM Studio/Plint har visserligen tidigare sagt till mig att deras kontrakt med Netflix förbjuder dem att lämna ut uppgifter om just Netflix-produktioner - men åtminstone tidigare har det gått bra med Eurotroll, så det är bara att hålla tummarna att så fortfarande är fallet...)

När det gäller den norska har jag ärligt talat aldrig kontaktat NorDubb Studios, så jag har ingen aning om de lämnar ut uppgifter eller inte, men kan vara värt ett försök...
Kan man inte kontakta eurotroll om den norska dubbningen? De brukar väl samarbeta med NorDubb Studios.
#11
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
13 april 2024 kl. 09:02:51
Går det att få fram credits till den nya Hacke Hackspett filmen?
#12
Filmer och TV-serier / SV: Don Bluth
11 april 2024 kl. 22:01:25
Citat från: Oskar skrivet 11 april 2024 kl. 21:53:28Jag tror inte Viaplay har separerat ljudband för dialog utan tvmaster och när Viaplay hade filmen var bara på engelska med svenska text
Har filmen funnits på Viaplay? TV-mastern har väl inte Viaplay tillgång till heller även fast de visserligen ingår i samma koncern.
#13
Dubbningar och röster / SV: Insidan ut 2
11 april 2024 kl. 21:47:41
Filmstaden har en tävling på sina sociala medier där man kan vinna en dubbningsroll i filmen.
#14
Det finns gamla dubbningar från typ 30-talet och framåt alltså innan man började dubba kortfilmer som nu av Disney kortfilmer. Men hur är det med Looney Tunes och Merrie Melodies?
#15
Citat från: DingoPictures2005 skrivet 11 april 2024 kl. 11:31:20Och
Det är typ som att man hade bytt ut Robert i Ice Age uppföljarna.
Visa röster går inte att ersätta då dom är perfekta.
Visserligen är Johan Ulveson bra i många roller och han har gjort bra dubbinstanser till Skrik & Panik, Killer, mfl men det funkar liksom inte att byta ut Mike Wazowskis röst.
Rättelse, de kanske inte går enligt folket men Disney kan byta ut vem de vill.