Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Publiken konsumerar dålig underhållning - varför

Startat av Richardo, 24 december 2018 kl. 08:08:51

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Richardo

Varför konsumerar dagens publik dålig underhållning, vilket medför att tv-bolagen fortsätter producera dålig underhållning och leder till en negativ spiral? Dagens dåliga underhållning skulle vara helt otänkbar för drygt hundra år sedan, eftersom ingen skulle konsumera.

I jämförelse med Disneys filmer, både tecknade och live-action, från mitten av 1900-talet, är dagens filmer helt urusla. Disney, företaget och personen, var innovativa och ville skapa konst och hamnade i historieböckerna.

Men sen på sent 1990-talet (vissa skulle argumentera från början till 1970-talet) vände vinden och man började producera mediokra material, som inte var nyskapande, såsom sitcoms, tv-serier och uppföljare. Visst är det kul underhållning för barnen, men inget av det kommer i historieböckerna direkt. 

Ett argument kan vara att dagens publik inte skulle uppskatta "bra" underhållningen, eftersom den skulle skjuta över huvudet på dem eller bli för tråkig helt enkelt. Filmen Bambi har trots allt ingen action och fokuset på gemene man har reducerats. Om Bambi skulle har släppts idag istället för 1942, är jag säker på att ingen skulle ha sett den, eftersom dagens publik har andra medievanor och intressen. Bryskt sagt, dagens publik har blivit korkad i jämförelse med den dåvarande publiken på 1900-talet.

Någon aning hur dagens publik har fördummats?

Soscla

Vad tycker du är bra och dålig underhållning då? Det måste ju finnas nåt värde i det som görs idag, annars skulle det inte finnas. Du säger att publiken inte skulle titta på Bambi, men tänk då på Ghiblifilmerna, de är ofta väldigt lugna och har inte alltid action eller en tydlig gräns mellan gott och ont, men de är ju ändå extremt populära.
It's so fluffy I'm gonna die!

Daniel Hofverberg

Ja, vad är egentligen bra respektive dålig underhållning, och vem är det som avgör det...? Det är väl ändå i mångt och mycket en smaksak, och om du frågar 10 olika personer lär du också få 10 olika svar...

Visst är det ganska få filmer som släpps i dagens läge som skulle klassas som direkt innovativa, men det har ju också sina logiska skäl - det finns helt enkelt inte hur mycket som helst som går att göra med filmmediet, så möjligheterna att skapa innovativa filmer (i betydelsen banbrytande, på något sätt som inte skett förut) är ju högst begränsade.

Richardo

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 27 december 2018 kl. 21:20:17
Ja, vad är egentligen bra respektive dålig underhållning, och vem är det som avgör det...?

Recensenter, kommiteer och vetare, alltså experter inom ett område. Det är så man utser priser.