Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - qnorsten

Sidor: [1] 2 3 ... 8
1
Jag håller fullständigt med. Jag irriterar mig också på denna nya förkärlek för att börja beskära TV-serier avsedda att visas i 4:3 till 16:9 - ett format de ju aldrig varit avsedda att visas i, och som oundvikligen kommer medföra problem. :(

I ärlighetens namn är det ju dock inte bara Disney som håller på med sådana sattyg nuförtiden, men det är hursomhelst störande och det minsta man kan begära borde vara att i sådana fall erbjuda båda formaten så man själv får välja. När nu exempelvis Piff & Puff: Räddningspatrullen faktiskt har släppts även i restaurerat 4:3-format via andra medier i USA tycker jag det är svagt att inte Disney+ också kunnat tillhandahålla den versionen så man själv får välja...

När disneyplus släpptes i USA var vissa avsnitt utav Nya äventyr med Nalle puh i 16:9 format, men sedan dess har de ändrat så alla avsnitt är i 4:3 (sist jag kollade i alla fall). Frågan är om man kan övertyga Disney att tillhandahålla båda versionerna, precis som de numera gör med Simpsons serien.

2
Dubbningar och röster / SV: Arthur
« skrivet: 23 mars 2021 kl. 17:53:23 »
Vilka säsonger är det som har dubbats? Hur länge var det mellan de olika dubbningsomgångarna? Om man började 1996 så var väl den enda säsongen som fanns säsong 1. Är det säsong 1 till 10 som har dubbats?

Med reservation att jag kan komma ihåg fel, så har jag för mig att det var säsong 1, 2, 3, 6, 9 och 10 som dubbades

3
Trevligt projekt, håller tummarna för att det blir bra, speciellt om ni får in lite mer udda äldre svenska dubbningar.

Dock håller med många andra om att hemsidan däremot känns lite ihopkastad och ger ett halvseriöst intryck (t.ex så pekar alla socialamedia länkar på hemsidan till antingen aboutus eller sekretesssidan).

Utbudet är inte heller ett dugg imponerande just nu, dålig bildkvalité, bara engelskt ljudspår och alla de serierna ligger väl i public domain eller har jag fel?

Håller som sagt tummarna för att tjänsten blir bra till slut. Men för tillfället ser jag ingen anledning att skaffa ett konto eller betala för utbudet.

4
Hittade precis denna trevliga tråd.

Såg att många personer redan postat förslag på flera serier jag gärna hade sett igen. Därför väljer jag att inte lista dem igen (om du inte vill ha det för att kunna rangordna intresse för varje serie).

En serie jag gärna hade sett är den brittiska animerade serien "Legends of Treasure Island", eller "Legenden om Skattkammarön" från 1993. https://en.wikipedia.org/wiki/The_Legends_of_Treasure_Island . Vet inte vilka som har rättigheterna till den svenska dubbningen eller serien för den delen.
Hade den sammanklippta filmen utav säsong 1 inspelad som barn och sett några inspelningar utav säsong 1 avsnitt från TV4 i efterhand. Säsong 2 tror jag bara visats på TV1000.


Hade också gärna sett serien Montana Jones, helst med den ursprungliga svenska dubbningen ifall detta är möjligt. https://en.wikipedia.org/wiki/Montana_Jones

Lanserar du denna tjänst och har åtminstone några intressanta titlar så har du en garanterad betalande kund här. Sådana här initiativ förtjänar att belönas.


5
Dubbningar och röster / SV: Star Wars på SVENSka?
« skrivet: 26 januari 2020 kl. 10:56:27 »
Vem äger rättigheterna till den svenska dubbningen utav episod 1? Har den gått över till Disney vid uppköpet utav Lucas film så kanske det finns en minimal chans att den dyker upp på Disney+ framöver vid Sverige lanseringen?

Jag har inte höga förhoppningar på att star wars passar bra dubbad till svenska, men har varit nyfiken på dubbningen sen den visades på bio och sen försvann helt.

6
Off-topic / SV: Behöver hjälp med att bygga en hemsida.
« skrivet: 13 juni 2019 kl. 20:45:44 »
Hur går det med detta projekt Oskar? har du fått hjälp?

7
Det fula är att Amazon har delat upp första säsongen i två delar som de säljer var för sig och som de kallar för "Season 1" och "Season 2" fast det i verkligheten bara är en säsong.

Serien finns även på iTunes i den amerikanska butiken, till samma pris som på Amazon. Fast iTunes kallar det inte för Season 1 och 2 utan för Vol. 1 och 2. Ljud och bild är förmodligen likvärdigt med Amazon.

Det är samma problem med iTunes som med Amazon när det gäller att handla för oss som inte bor i USA. Dvs man måste skapa ett konto med fejkad amerikansk adress och betala med presentkort.

Fördelen med iTunes över Amazon är att det finns bra och lättillgängliga verktyg för att skala bort DRM-skyddet. Möjligen finns det sätt att göra det även på Amazon.com, men hur det skulle gå till vet jag inte. Jag har aldrig ställts inför problemet.

Jo att dela upp säsonger i flera volymer är tyvärr väldigt vanligt speciellt för disney serier är det väldigt vanligt och då kan det förmodligen bli dyrt.

Jag har för mig att Amazon åtminstone tidigare haft bättre bild och ljudkvalité än iTunes, och där finns det ju som sagt mycket riktigt lättillgängliga verktyg för att avlägsna kopieringsskyddet.  Amazon finns det väl tyvärr inget öppet och lätttillgängligt verktyg även om pirater verkar hittat något sätt (om man söker runt på nätet)

8
Off-topic / SV: Behöver hjälp med att bygga en hemsida.
« skrivet: 5 mars 2019 kl. 11:08:59 »
Det låter onekligen intressant, men lite mer information hade inte skadat.

Vilket/vilka programmeringsspråk är aktuellt? Och med vilken (om någon) databasmotor? Eller ska det vara ren HTML, utan databas eller dynamiska sidor? Ska sidorna uppdateras manuellt via HTML, eller via någon form av administrationsgränssnitt på webben mot en databas (så att man måste utveckla sådana också)?

Vilken serverplattform är det tänkt att sajten ska ligga på (Linux/Unix/Windows), och är det klart med serverplats/webbhotell eller ska det ordnas senare?

Och vilken slags Play-tjänst är det tänkt? Rena simpla videofiler på servern, som spelas upp via HTML5 (eller Flash); d.v.s. ungefär som intervjuerna här på sajten? Eller ska det streamas via RTMP eller dylikt, så att det blir "omöjligt" (läs: svårare) att komma åt de fysiska filerna? Och som Qnorsten säger; behövs det någon form av kopieringsskydd eller DRM-skydd? Sådant brukar inte vara enkelt, och lär förmodligen också kosta en del pengar, då de flesta kopieringsskydd sannolikt kräver att man betalar licensavgifter för det...

Jag kan eventuellt vara behjälplig med en del kodande på min fritid, beroende på vilka språk det gäller.
Däremot är jag värdelös på grafisk design.

Angående kopieringsskydd så tror jag faktiskt att googles widevine inte kräver någon licensavgift medan t.ex. Microsoft playready gör det.  Valet av kopieringsskydd (om det är aktuellt) beror ju också på vilka webbläsare/enheter/operativsystem som ska användas.  Om du planerar att licensiera ut rättigheter till visning utav serier så misstänker jag att avtalet i alla fall kommer att kräva att du har något sorts kopieringsskydd implementerat.

9
Nu var det länge sen jag såg någon australiensisk ungdomsserie, men de brukar ju traditionellt sätt hålla hög klass.

Kan inte mer än hålla med att det är väldigt tråkigt att det inte finns någon bra svensk streamingtjänst för Disney Channel eller Nickelodeon eller för den del en HD version. Det är också obegripligt hur man 2019 inte kan sända ut åtminstone svenska och originalljud.

jag såg däremot att serien verkar finnas att köpa för streaming på amazon.com. https://www.amazon.com/gp/video/detail/B07J9JYV9D/ref=atv_dp_season_select_atf
Detta borde vara den bästa tillgängliga källan för engelskt ljud och bild. De lär ju tyvärr vara kopieringsskyddade och går därför inte enkelt att ladda ned och spara. (även om det verkar finnas pirater som kommit runt det också om man läser på nätet).
Det är också lite små krångligt att köpa saker på amerikanska amazon som svensk. (du måste köpa ett giftcard och ladda på ditt amazon konto, då de kräver ett amerikanskt kreditkort för att kunna beställa videos där annars)

Priset känns även ganska högt, speciellt eftersom jag inte kan spara ned dem/göra vad jag vill med dem. Jag ogillar generellt att betala höga priser för kopieringsskyddad strömmande video, som jag inte kan göra vad jag vill med, utan köper hellre fysiska skivor om det är möjligt. (tyvärr går ju mer och mer över till att bara släppas på streamingtjänster).
Däremot betalar jag gärna en månadskostnad för t.ex netflix eller viaplay, då det är en rimligare kostnad och jag då betalar en månadskostnad för att ta del utav deras material, och då gör det inget att utbudet ändras allt eftersom.


10
Off-topic / SV: Behöver hjälp med att bygga en hemsida.
« skrivet: 4 mars 2019 kl. 12:39:59 »
Hej!
Jag har arbetat på ett projekt som filmdistributör för att kunna lansera några filmer och serier. Ämnade främst för barn och de som är unga i sinnet och jag är snart färdig att sjösätta det.
Nu skulle jag behöva ha hjälp att bygga en hemsida (gärna med playfunktion) för mitt ändamål. Undrar om det finns någon/några här som kan bistå med det. 

Tacksam för all hjälp jag kan få :)
/OSIS

Det låter väldigt intressant. Har du några exempel på serier/filmer du tänkt distribuera.
Att få ihop en hemsida borde inte vara så svårt, däremot lite mer jobb med en playfunktion, speciellt om du behöver lägga till olika kopieringsskydd för att skydda videon.

11
Dubbningar och röster / SV: Disneydags serier
« skrivet: 24 januari 2019 kl. 15:05:19 »
Är det någon som har kvar några vhs-band med disneydags från 1990 talet?
JAg håller på att föra över allt digitalt och bränna ut eller lägga på usb. Blir mer lättillgängligt  :D

Har 10-20 band med blandade Disneydags mellan 1993-1999. Från när jag var barn. Tyvärr är bildkvalitet väldig bristfällig på banden från 1999 pga att vår VHS höll på att gå sönder.
Vilka år har du band ifrån?

Själv minns jag att han tyckte innehållet i Disneydags var bäst runt 1995-1996

12
Dubbningar och röster / Musikhjälpen prova på dubbning med Lasse Svensson
« skrivet: 15 december 2018 kl. 11:07:50 »
Såg nyss den här auktionen på musikhjälpens officiella auktioner på Tradera.

https://www.tradera.com/item/280404/332661994/prova-pa-dubbning-med-legenden-lasse-svensson

Lite för dyrt för mig, men väldigt rolig idé och kul att dubbning får utrymme i Musikhjälpen också

13
Om Dubbningshemsidan / SV: Att kunna klicka på namnen.
« skrivet: 25 november 2018 kl. 19:02:50 »

Det lär nog tyvärr ta ganska lång tid, och hittills har jag inte haft tid att titta på det. Men det står fortfarande på min "att göra"-lista, och min förhoppning är att kunna få till någon lösning för detta inom en inte alltför avlägsen framtid. Men om någon här är bra på PHP och regexpar (föreslagsvis preg_*; d.v.s. de Perl-kompatibla reguljära uttrycken), så får ni mer än gärna höra av er så att jag åtminstone kan bolla idéer och få hjälp med de faktiska regexparna (vilket tyvärr inte är min starkaste sida).
Jag har en del regex erfarenhet så hjälper gärna till:)

14
SOm sagt har inte tid lust eller ork att göra det åt dig, om det inte är någon film jag bryr mig extra mycket om. Men både jag själv och många andra hjälper nog gärna till med instruktioner och tips/tricks hur man bäst gör det själv (om du inte redan vet det)

15
Varför gör du det inte själv?
Det är inte speciellt svårt (oftast) men kan vara lite pilligt och tidskrävande.

Sidor: [1] 2 3 ... 8