Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - ddubbning

#1
Dubbningar och röster / SV: Per Myrberg (1933-2023)
30 december 2023 kl. 18:31:21
En sorglig nyhet, Per Myrberg var en skicklig sångare, skådespelare och inte minst dubbningsskådespelare. Vila i frid.
#2
Det är verkligen en legend som har lämnat oss. Vila i frid.
#3
Tråkigt att höra att Stefan Ljungqvist har gått bort och att han inte blev äldre än 74 år.
Han var en mycket skicklig sångare och skådespelare, framförallt tänker jag på honom som sångare och inte minst då som Claude Frollo i Ringaren i Notre Dame där han gör fantastiska sånginsatser men även som guvernör John Ratcliffe i Pocahontas där han också sjunger mycket bra.
Vila i frid.
#4
Om Dubbningshemsidan / SV: Fel på Dubbningshemsidan ?
14 februari 2023 kl. 23:17:46
Ingen fara, vad bra att det är fixat!  :)
#5
Om Dubbningshemsidan / SV: Fel på Dubbningshemsidan ?
12 februari 2023 kl. 22:32:13
Det verkar vara något fel med Svenska röster och credits.  Det står "Filen finns inte!" framför vissa titlar i under TV-serier. Prövade att klicka på ett par av dessa men fick bara en sida med ett felmeddelande om att creditlistan inte kan hittas.
#6
Citat från: Elios skrivet 15 januari 2023 kl. 00:19:01Vad var bäst inom dubbning då?
Jag minns honom som redan nämnda Maurice i Skönheten och odjuret.
#7
Tråkigt att höra om hans bortgång, han var en bra skådespelare. Minns honom framförallt för hans roll i Saltön.

Vila i frid.
#8
Det var verkligen tråkigt att höra om hans bortgång och verkligen tragiskt att han inte fick bli äldre än så.

Förutom hans fantastiska insatser inom dubbning så var han bland annat med i Melodifestivalen två gånger. 1988 med "Bang, en explosion" och 1989 med "Nattens drottning", då tillsammans med operasångerskan Elisabeth Berg.

Vila i frid.
#9
Det är verkligen en dubbingslegendar, och en legendar inom skådespeleri överhuvudtaget som har gått bort. Vad gäller dubbning måste bland väldigt mycket annat hans fantastiska rollprestation som Asterix framhållas.

Vila i frid.
#10
Det är en legendarisk artist som har gått bort. Han deltog bland annat vid flera tillfällen i Melodifestivalen, var den allra första Svensktoppsettan någonsin och har haft även många andra låtar på Svensktoppen. Vila i frid.
#11
Det är som sagt en legend som har gått bort. Sven-Bertil Taube var en fantastisk sångare och skådespelare och dessutom mångsidig.

Vila i frid.
#12
Angela Lansbury var utan tvekan en mycket skicklig skådespelare, röstskådespelare och sångerska, en legend helt klart. Och hennes inspelning av sången Beauty and the Beast är legendarisk i sig.

Vila i frid.
#13
Dubbningar och röster / SV: Anders Lönnbro (1945-2022)
11 september 2022 kl. 02:01:49
Såg det i tidningen, mycket tråkigt att läsa, han var utan tvekan mycket bra och mycket rolig som Petter i Långbens galna gäng.

Vila i frid.
#14
Dubbningar och röster / SV: Jan Koldenius (1939-2022)
27 augusti 2022 kl. 14:05:32
Mycket tråkigt att höra, Jan Koldenius var en skicklig röstskådespelare med en varm röst.
Vila i frid.
#15
Såg idag på röstskådespelaren Christian Hedlunds Instagram att han den 10 augusti var med i Svergies Radios P1. Med anledning av röstskådespelaren Carlo Bonomis bortgång uppmärksammade programmet Sommartalkshowen i P1 röstskådespeleri. Inslaget börjar ca 1 minut och 40 sekunder in i programmet som finns att lyssna på här:

https://sverigesradio.se/avsnitt/varfor-kostar-vissa-kaffekoppar-plotsligt-en-formogenhet

Det är ett mycket bra och intressant inslag!