Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Lillefot

#1
Citat från: Pangea skrivet Idag kl. 22:14:43Tack alla ^_^ Jo, jag tänkte inte hålla på med tv-dubben på Filmnet denna omgång.
Men någon enstaka bara. Vem spelar ewokernas medicinman Logray?
Låter som Andreas Nilsson vars röst är bearbetad.
#2
Citat från: Pangea skrivet Idag kl. 21:05:33Tack alla ^_^
Nu har vi inte alls många röstisar o karaktärer kvar här att bekräfter.
Men Chief Chirpa har annan röst i de första avsnitten.
Känner ni igen? Postar möjliga kandidater från creditlistan:

Bertil Engh
Bo Maniette
Hans Gustafsson
Ulf Källvik
Robert Andersson
Roger Storm
Det låter som Bertil Engh i mina öron.
#3
Citat från: Pangea skrivet Idag kl. 18:24:47Aha... så Karin eller Birgitta på Morag då.
Här är en kvinnlig röstis till. Det Wickets ömma moder, Shoedo.
Vem anser ni att detta är då?
Det är Monica Forsberg som gör hennes röst, den rösten tar jag inte miste på.
#4
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Idag kl. 11:28:33De senaste dagarna har jag vid flertalet tillfällen råkat ut för att Dubbningshemsidan (antingen hela sajten eller bara forumet) legat nere kortare perioder, som resulterat i Timeout eller "Connection failed" i webbläsaren. Någon minut senare har det kommit igång igen, men har varit ett halvt dussin avbrott de senaste dagarna... :(

Har någon annan också drabbats av detta, eller beror det här på min internetanslutning? Jag vill veta innan jag börjar leta på servern, för att se om jag hittar någon orsak till detta eller om det är serverleverantören i Finland/Tyskland som har eller har haft problem...

(OBS! Det här gäller inte om någon råkar vara inne på sajten exakt kl. 04:00 på natten - då körs backuper på servern, så då är det avsiktligt att allting kommer ligga nere i ett par minuter. Utan det här gäller alltså andra tider på dygnet)
Samma sak har skett för mig stundtals de senaste dagarna, ofta med ett felmeddelande kring att databasen inte kan kontaktas.

Det verkar vara väldigt spontant.
#5
Citat från: DingoPictures2005 skrivet Igår kl. 20:16:18Dåliga nyheter det var omdubben kopierad från vhs : (
Så du lyckades att rengöra eller spela upp bandet tillräckligt långt?

Hur som helst var det lite tråkigt att höra att det inte var den dubbningen som eftersöks.  :(
#6
Citat från: Pangea skrivet Igår kl. 17:08:58Tack Steffan och Lillefot  :-*
Vad duktiga ni alla är! Här kommer en till; ondningarnas egen schaman, Umvack!
Vem spelar honom då?
Jag går också på Steffans linje och svarar att det är Bo Maniette. Den svaga göteborskan avslöjar honom.
#7
Citat från: Pangea skrivet Igår kl. 16:11:31Aha... jag får fundera på vem som gör Malani, men ni har bra teorier jag ska fundera på.
Denna nedan (ewoken Logray) borde vara lättare, vill egentligen bara få bekräftat vem det är :-)
Det är Hans Gustafsson som spelar honom, då rösten låter som en mjukare Hertig Torulf.
#8
Senaste jag tittade på kortfilmen via Disney+, så avgjorde jag att det är Hans Lindgren som spelar honom i den kortfilmen. Det var dock ett tag sedan och jag har inte tillgång till tjänsten just nu, så jag kan inte bekräfta det med säkerhet.
#9
Off-topic / SV: JGF04 på Archive.org
24 april 2024 kl. 21:56:34
Citat från: Jonas9881 skrivet 24 april 2024 kl. 21:52:54Hittade den, men det är från VHS så kvaliten är väl inte toppen, men bättre än inget tänker jag.

Fast inte helt komplett, några avsnitt saknas delar och även avsnitt 5 med flera saknas helt.
Det är ok, lite är bättre än inget alls. :)
#10
Off-topic / SV: JGF04 på Archive.org
24 april 2024 kl. 21:29:46
James Bond Jr. vore trevligt ifall du har tillgång till den. Annars är det inte mycket jag vill begära, uppskattar ditt initiativ.
#11
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 24 april 2024 kl. 21:08:23Nu är äntligen den första uppföljaren, Den lilla brödrosten kommer till undsättning, uppladdad till Archive. :)
https://archive.org/details/den-lilla-brodrosten-kommer-till-undsattning-svenskt-tal

Då är det bara att hoppas att den får fortsätta vara uppe, och inte tas ned och att jag inte får någon varning...

Den lilla brödrostens resa till Mars kommer inom de närmaste dagarna. :)
Trevligt, då blir det en rolig helg att se fram emot. Förhoppningsvis får de här lite mer "obskyra" filmerna ligga kvar, men vi får se.
#12
Citat från: BPS skrivet 22 april 2024 kl. 00:24:01Här kommer nu Svärdet i stenen, ocensurerad, i 4:3 och i mono.

https://archive.org/details/svardet-i-stenen-svenskt-tal-mono
Oj oj oj, det är något som definitivt kommer att uppskattas. salle och du kan nog inte ens ana hur bra det känns att få kunna uppleva den svenska dubbningen i bra kvalitet utan att bli ruinerad på begagnatmarknaden. :)
#13
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 21 april 2024 kl. 01:50:50Låter som ett väldigt lovvärt initiativ, men en dum fråga: Är det en visuell roman eller ett spel som du översätter? Av rubriken låter det som att det är en roman, och av texten låter det som att det är ett datorspel; så jag blir inte riktigt klok på vad det egentligen är du översätter...
Hm... det har du nog rätt i att det bör förtydligas i texten. De två termerna delar likheterna just med att de är program som körs på en dator, och det är därför jag använde de omväxlande. Men i praktiken är det skillnad på de, eftersom en av de brukar involvera mer interaktion från användaren, medans den andra fungerar mer som en bok.

Rent tekniskt sett är det en visuell roman (från engelskans "visual novel" som ofta används), med ett fåtal interaktiva element genom den som tråden syftar på.
#14
Dubbningar och röster / SV: Godkända röster
19 april 2024 kl. 16:49:52
Gissningsvis skulle Disney tvinga dubbningsstudion att spela in replikerna på nytt, eller kunna kräva skadestånd för kontraktsbrott. Men det är som sagt rena gissningar utan något faktabelägg.
#15
Citat från: tkabt06 skrivet 19 april 2024 kl. 07:12:46Sparar ni alla filmer ni köper? Eller bara digitaliserar och släpper vidare? :)
Själv brukar jag förvara de i plastlådor när jag är har tittat på dem, eller inte tänker använda de inom en snar framtid. Skänka eller sälja dem vidare händer bara om jag på något sätt får dubbletter.