Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Anders

#46
Här gör jag Kalle återigen, fast som Rapunzel och Flynn:
https://www.youtube.com/watch?v=PZykhKMXkMY&ab_channel=DubbKlubben
#47
Jag skulle nog säga Askungen 3, speciellt om man lägger den i jämförelse med den första filmen. Det läggs betydligt mer fokus på människokaraktärerna än vad det görs i ursprungsfilmen, som enligt mig är en väldigt generisk Disneyprinsessfilm som inte direkt sticker ut. Den onda styvmodern utvecklas till en komplett Disneyskurk som försöker förstöra hela Askungens liv och även döda henne vid ett tillfälle, när hon i den första filmen var en litet barnmissbrukande styvmoder. Prinsen lades det inget fokus på alls i den första filmen. Han kändes mer som en bakgrundskaraktär. I den denna film är han dock en mycket viktig karaktär. Askungen får visa hjältemod i denna film medan det var mössen som gjorde allt jobb i den första filmen.
#48
Den läskigaste Disneyskurken enligt mig är nog Mr. Scroop från Skattkammarplaneten. Han är oerhört mordisk och hotfull.
#49
Född 1986. Jag har litet blandade känslor för min ålder. När jag ser gamla videor från 70-talet tycker jag att de ser mysiga ut och önskar litet att jag hade upplevt den tiden. Samtidigt önskar jag att jag var yngre.  ;D
#50
Lasse Svensson har även dubbat vid ett fåtal tillfällen, och han är ju morbror till Malin Berghagen.
#51
Okej. Alldeles efter min senaste kommentar kollade jag in den svenska artikeln av ZubZero på Wikipedia, och enligt den är den svenskdubbad. Dock är det en helt annan samling dubbare:
    Fredrik Dolk - Batman
    Stefan Frelander - Robin
    Gizela Rasch - Batgirl
    Mikael Roupé - Kommissarie James Gordon
    Jan Modin - Alfred Pennyworth

Det står dock inte vem som gjorde Mr. Freeze.
#52
Citat från: Erika skrivet 16 november 2021 kl. 18:17:43
Kan vara jag som minns helt fel, men jag har för mig Gunnar Ernblad gjorde rösten i Eurotrolls dubbning.

Blev förövrigt överraskad över Mr. Freeze var bara med i två avsnitt, hade för mig han var med i fler avsnitt än så!  :o
Han var även med i långfilmen Batman & Mr. Freeze: SubZero, som bygger vidare på Batman TAS. Jag vet dock inte om den filmen blev svenskdubbad.
#53
Citat från: Erika skrivet 13 november 2021 kl. 16:50:23
Vill minnas det som att de avsnitt av Batman the Animated Series som dubbades av Eurotroll, var det Gunnar som spelade Mr. Freeze. I The New Batman Adventures var det återigen Fredrik Dolk (precis som i Mediadubb International-dubbade avsnitt av BTAS). Gunnar Ernblad gjorde rollen igen i ett avsnitt av Framtidens Batman

Personligen har jag alltid tyckt Gunnar Ernblad gjorde Mr. Freeze betydligt bättre än Fredrik Dolk - Fredrik var visserligen godkänd i rollen, men Gunnar lyckades bibehålla rätt karaktär som Fredrik inte riktigt lyckades med.
Mig veterligen dyker Mr. Freeze bara upp i två avsnitt av Batman TAS: "Heart of Ice" och "Deep Freeze". Jag har nog aldrig sett "Deep Freeze" på svenska eller lyckats få tag i det, så jag antar att det var där Gunnar gjorde rösten?
#54
Citat från: jimstrom skrivet  9 november 2021 kl. 17:23:49
Mycket fint, kollage, jag skulle dock lägga till några

Mr. Freeze i Batman TAS
Elmer Mudd. Råbarkar Sam och Gråben och Sylvester i Looney Tunes (kanske inte skurkar men antagonister)
Cad Bane i Star Wars the Clone Wars
Riff Raff i Nisse (antagonist)
Kameleonten i Spider-man både i 90-tals versionen och I Spindelmannen och hans vänner
Ah, just det! När jag var hemifrån och funderade på andra karaktärer han gjort så var faktiskt Kameleonten i åtanke, men så glömdes han bort när det var dags att redigera. Men det var väl Fredrik Dolk som gjorde Mr Freeze i Batman TAS.
#55
Efter lång väntan har jag äntligen gjort Gunnars lilla skurkkollage, så här en månad efter hans tragiska bortgång:
Kingpin och Baron Mordo (Spindelmannen, 1994)
Doktor Claw (Kommissarie Gadget)
Kung Koopa (Super Mario Brothers Show)
Bläckplumpen, Big Bäng och Kräng (DuckTales, 1987)
Dark Kat och Tidshärskaren (SWAT Kats)
Aku (Samuari Jack)
Tirac (MLP: Midnattslottet, en av dubbningarna)
Krulos (Dino Riders)
Ganon (Legenden om Zelda)
Skeletor (He-Man, Videobolaget)
Clandestino (Bluffarna)
Doktor Eggman (Sonic X)
Paddkungen och Slask (Smurfarna)
Jokern (Scooby-Doo möter Läderlappen och Robin, Videobolaget)
Lord Bloth (Pirater i mörka vatten)
Professor Milo (Batman: The Animated Series)
Baron Greenback (Dundermusen, Media Dubb)
Hordak och Hordkungen (She-Ra)
Joe Dalton (Lucky Luke, Eurotroll)
Sheriffen av Nottingham (Unge Robin Hood, Eurotroll)
Venger (Drakar och demoner)
Eldflugan (The New Batman Adventures)
#56
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 31 oktober 2021 kl. 17:02:37
Ja, precis - det är dubbningen med Helen Sjöholm, Kenneth Milldoff, Håkan Mohede och Nina Gunke som visades på K-TV/FilmNet; och delvis släpptes på VHS. :)
Så pass! Det förväntade jag mig faktiskt inte. Hade den inte omnämnts som originaldubbningen i den här tråden hade jag trott att det var den andra dubbningen som visades där. Jag minns att serien visades på K-TV, men det var alldeles för länge sedan för att jag ska kunna minnas rösterna. Lasse Svensson-baserade dubbningar, vilket många program ur K-TV var, verkar ha en större tendens att visas på TV medan Sun Studio-dubbningar väldigt ofta kommer ut på video istället. Så var till exempel fallet med Young Robin Hood, som jag för ett par år sedan märkte har två dubbningar. Den ena har Peter Sjöquist som Robin Hood (som visades på K-TV och Cartoon Network) medan den andra har Håkan Mohede som Robin Hood. Jag hittade några avsnitt med den dubbningen på YouTube och gissar på att den gavs ut på VHS.
#57
Var det dubbningen med Mohede och gänget som visades på K-TV?
#58
Av dessa är det nog Nicholson. Han är den som är mest lik Jokern i serietidningarna, både till utseendet och personligheten. Samt den som skulle passa bäst med Mark Hamills röst. Ledger gjorde en helt okej skurk, men ingen särskilt bra Joker enligt mig. Hans roll kändes mer som en karaktär som var utklädd till Jokern med en helt annan gimmick. Jag har hört många resonera att hans Joker är bättre än de föregående för att den är mer "realistisk". De verkar dock glömma att han är en seriefigur som samexisterar i samma universum som en utomjording som får superkrafter under jordens gula sol.
#59
Dubbningar och röster / SV: Gunnar Ernblad 1946-2021
23 oktober 2021 kl. 13:15:52
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  7 oktober 2021 kl. 22:36:50
Att han inte medverkar kan bero på att han inte har varit tillfrågad då flera av karaktärerna till exempel Björnligan i senare avsnitt av serien är utbytta mot KM Studio skådespelare. Det förklarar dock inte varför han dyker upp på rollistan.

Det är dock bara spekulationer...
Jag tror att Gunnar Ernblad medverkade i hela serien i alla fall, bortsett från VHS-utgåvan "Vattenankor" (där tre avsnitt dubbades om av KM Studio), där det var Bertil Engh som spelade Big Bäng. Vad jag kan minnas var det bara John Harryson och Andreas Nilsson som medverkade i den av de ursprungliga rösterna.
#60
Av de nu levande svenska personerna som har dubbat lär nog i alla fall Maj-Britt Håkansson (som är född 1919) vara den äldsta.