Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Anders

#61
Menar du i Sverige? Och menar du som fortfarande lever?
#62
Dubbningar och röster / SV: Gunnar Ernblad 1946-2021
10 oktober 2021 kl. 09:41:35
Citat från: Elios skrivet  7 oktober 2021 kl. 18:38:14
Ska verkligen sägas att när jag var på jobbet och såg detta så blev jag ju helt till mig och min kollega bara: "Vad du ser deprimerad ut!? Varför!?"
Så det var liksom en kniv i hjärtat detta.
Han var lika gammal som min favoritskådespelare Sylvester Stallone!  ::) 8)
Jag var också på jobbet när jag fick reda på den sorgliga nyheten via Christian Hedlunds Discord-grupp på min telefon. Jag hade precis slagit mig ner för att ta en kafferast. Som tur var var jag ensam på jobbet just då och slapp visa för andra hur hårt nyheten tog på mig.

Citat från: MOA skrivet  7 oktober 2021 kl. 21:32:38
Ja nu blev de verkligen sorg på högre nivå.
Nästan som att en släkting gått bort.
Jo, det blir ju litet så. Gunnar och alla andra svenska röstskådespelare var ju där och förgyllde våra barndomar när vi satt framför TV:n, så på många sätt har de ju varit lika viktiga för oss som släktingar. Just Gunnars bortgång slog ner på mig litet extra eftersom han var med i typ 90 % av alla serier jag älskade som dubbades under 80- och 90-talet.
#63
Läste detta trista besked på Discord för bara två timmar sedan och har spenderat dessa två timmar genom att minnas honom för alla karaktärer han har gjort och hans oersättliga, underbara stämma. Det känns så overkligt. Vila i frid, Gunnar!  :'(
#64
Dubbningar och röster / SV: Aladdin (Ej Disney)
11 augusti 2021 kl. 06:37:23
En märklig sak med filmen är ju att Ali (badhusägaren) byter röst i den. När Jasmine besöker badhuset är det Staffan Hallerstam som gör hans röst, men i slutet är det Tommy Nilsson. Jag tror att de som dubbade filmen blev lika vilseledda som de flesta tittarna och trodde att det var Anden (som spelas av Tommy Nilsson i filmen) var berättaren.
#65
Dubbningar och röster / SV: Aladdin (Ej Disney)
7 augusti 2021 kl. 19:15:52
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  6 augusti 2021 kl. 14:38:31
Det här verkar vara samma film som på bilden.
https://youtu.be/voi7-_lej2M

Och i den tror jag snarare att han spelar Aladdin.
Japp. Andreas Nilsson gör Aladdins röst. Anden spelas av Tommy Nilsson.
#66
Dubbningar och röster / SV: Aladdin (Ej Disney)
7 augusti 2021 kl. 19:15:01
Rösterna görs av Andreas Nilsson, Tommy Nilsson, Annica Smedius, Hasse Jonsson och Staffan Hallerstam.
#67
Citat från: moviefan skrivet 29 juli 2021 kl. 12:30:53
Såg nyss ett intressant avsnitt av disneys Tarzan, där Claytons syster besöker djungeln för att hämnas sin bror. Är verkligen Kovu i LK2 släkt med Scar ?  Vilka fler film skurkar är släkt ?
Ursula och Morgana är systrar. Sedan har även Jafar en tvillingsyster vid namn Nasira i Aladdin-spelet Nasira's Revenge. Både Morgana och Nasira vill hämnas på huvudprotagonisten för sina syskons död, precis som Claytons syster.
#68
Dubbningar och röster / SV: Röstbyten
9 juli 2021 kl. 15:40:13
Citat från: Erika skrivet 31 mars 2021 kl. 13:21:09
Om det är det avsnittet jag tänker på, så misstänker jag att det avsnittet dubbades senare än de övriga avsnitten. Jag vill dock minnas Flim Flam spelas fortfarande av samma person (Leo Hallerstam, om jag minns rätt), men denne hade hunnit komma in i målbrottet. Även Vincent van Ghoul spelas av samma person, men Johan Hedenberg låter mer humoristisk än i de övriga avsnitten. Daphne har däremot fått en ny röst, men hittills har ingen lyckats identifiera vem skådisen är... :
Jag har också reagerat på att Johan Hedenberg har ett helt annat röstläge som Vincent i det avsnittet. I de andra avsnittet, speciellt i det första, pratar han mycket mörkare och låter mer "mystisk" i den rollen. Jag trodde länge att Flim Flam hade e helt annan röst i och med att Leo hade kommit in i målbrottet i det avsnittet.

En annan udda sak i det avsnittet är att introt spelades upp först, utan att det blev någon prolog till avsnittet. I de övriga avsnittet visas det ju först någon minut ur avsnittet som avslutas med en cliffhanger, varefter introt börjar.
#69
Citat från: Dale Oakmont skrivet 19 juni 2021 kl. 02:23:58
Inte bara i Sverige.
I Italien har de också professionella dubbare, I alla fall i filmen Perseus, vilket nämns runt 8:12 i den här videon.


https://m.youtube.com/watch?v=IQqmNluOt6g
Någon nämnde i kommentarsfältet i en annan Phelous-recension att det även är kända röstskådespelare i de grekiska dubbningarna. Jag tror det främst är de engelska dubbningarna (särskilt de horribla Eastwest-dubbningarna) som använder amatörskådisar.
#70
Citat från: Disneyfantasten skrivet 17 juni 2021 kl. 18:29:30
Va! Nej! Gjorde han? När då? Det hade jag ingen aning om, oerhört trist att höra...
Enligt Wikipedia gick han bort 25 februari 2021, 70 år gammal. Jag lyckas inte hitta någon dödsorsak när jag kollar runt på internet.
#71
Citat från: TonyTonka skrivet 17 juni 2021 kl. 07:11:50
Det är Bo Christer Hjelte.  :)
Jaså? Tack för infot! Jag tyckte rösten lät väldigt bekant som dubbröst, men jag känner inte igen namnet. Tydligen avled han tidigare i år.  :-\
#72
Dubbningar och röster / SV: Gnottarna
17 juni 2021 kl. 06:30:45
Är inte Gnuttarna en svensk produktion? Jag visste inte ens att det fanns en TV-serie med dem.

Edit: Aha! Det var tydligen Gnottarna, och inte Gnuttarna, tråden handlade om.
#73
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 27 augusti 2020 kl. 21:16:57
Anja Schmidt, Dan Bratt och Kenneth Milldoff i alla fall i de filmerna som jag har hört jag har inte sett alla Dingo Pictures filmer och det kan förekomma andra röster i filmerna
Samt är Fredrik Dolk med i många filmer, bland annat som björnen i Wabuu och hyenorna i Pocahontas. Sedan finns det även en röst jag inte lyckas identifiera (han som gör bland annat Pierre Gringoire i Ringaren från Notre Dame).
#74
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 15 juni 2021 kl. 20:30:33
Jag tror att det kan vara följande

https://youtu.be/KSZbur2qrtM
Jag tycker snarare att det ser ut som följande version av omslaget att döma (dock är detta Phelan Porteous recension av den engelska versionen):

https://www.youtube.com/watch?v=PI90l-GqAOA
#75
Off-topic / SV: Semester
15 juni 2021 kl. 20:09:48
Från 5 juli. Osäker på om jag ens längtar efter den eftersom Covid begränsar allt man kan göra.