Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vad är 1 + 2? Skriv svaret med siffror:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Elios
 - 27 oktober 2019 kl. 07:00:00
Har haft en liknande grej. Mest var det ju musiksagor man hade men hade även en med Agaton Sax har jag för mig att det var som min min morfar visade mig hoa honom.  ::)
Tycker med själv det är ganska så kul med radioteater i övrigt. Hade varit ganska kul med typ Beck eller något där både Mikael Persbrandt och Peter Haber för dialog. Hehe! ×D

Nu är en annan sak jag tänkte på inte radioteater direkt utan när jag var mindre sjöng vi och spelade in på kassettband..Gamla låtar som Give me your love etc.  :P ;D
Skrivet av anderspanders
 -  8 maj 2008 kl. 19:43:56
Hej!
Detta kanske inte har exakt med dubbning att göra, men jag tänkte det kunde vara värt att fråga.

Jag tycker det är kul att lyssna på radioteater som ex. Tintin och jag har även några skivor med Disney-filmer fast som "saga" (inte med bok och sånt dock...  :P). Alltså dramatiserade berättelser med skådespelare - inte bara ljudbok. En favorit är Ture Sventon, inspelad 1974 (CBS Records / Cupol). Tror det är samma gäng som ligger bakom den som även gjort Tintin. Vet att Bert-Åke Varg verkar ha producerat en del av denna typen av ljudproduktioner. Har tydligen gjort någon Scooby-Doo på vinyl.

Hur som helst, jag undrar om någon känner till eller själv har fler kassetter eller skivor av samma typ som jag beskrev ovan? Alltså radioteater för barn och ungdomar? Har kollat en del i leksaksaffärer och på bibblan, men det är mest musiksagor med bok, eller bara en ljudbok där någon läser. Tycker det är skönt att lyssna på. Är väl också lite "ljudnörd" och tycker det är intressant med ljudteknik och sånt.

Hör gärna av dig eller lägg ett svar på forumet!
Anders