Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Översätt ordet "hus" till engelska:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Anders M Olsson
 -  1 november 2020 kl. 14:37:32
Citat från: hertig12 skrivet  1 november 2020 kl. 10:40:40
https://greasyfork.org/sv/scripts/405994-disney-audio-downloader
https://greasyfork.org/sv/scripts/404223-disney-subtitles-downloader

Funkar fint, använt ett tag!
Text och ljud är ju inte krypterat, inget drm skydd
Men säg gärna till om någon har nå skript för hela säsonger lr om ni hittar fler just ljud skript som kan känna av och hämta ljud från en hel serie typ samtidigt!

Ja, det är väldigt användbart. Undertexter är inte så svårt att ladda ner manuellt, men det är naturligtvis bekvämare om man kan automatisera det.
Skrivet av Anders M Olsson
 -  1 november 2020 kl. 14:07:21
Citat från: Zenon skrivet 31 oktober 2020 kl. 18:28:58
"Testa att öppna någon film i Firefox eller Chrome och tryck "Shift-Ctrl-Alt D""
Funkar de även att se egenskaper på disney+ material?

"Shift-Ctrl-Alt D" är bara för Netflix. Jag känner inte till något motsvarande handgrepp för Disney+, men det är möjligt att det finns.

Netflix hade tidigare även tangentkombinationen "Shift-Ctrl-Alt S" som öppnade en meny där man kunde tvinga spelaren att köra en viss upplösning eller bitrate. Men den möjligheten är borttagen sen något år tillbaka.
Skrivet av Anders M Olsson
 - 29 oktober 2020 kl. 11:46:16
En ny releaseversion med nummer 1.0.5.0 släpptes i går.

Den största nyheten är att man kan välja bitrate på ljudspåren och hämta t.ex. DD+ i 640 kbps.
Skrivet av Anders M Olsson
 - 13 oktober 2020 kl. 06:34:49
Citat från: Samlaren skrivet 12 oktober 2020 kl. 21:26:03
Men jag är missnöjd med Netflix downloadern då den ej än slå länge inte visar alternativ när det gäller filmnedladdning så man kan välja hd. Man kan endast välja hd för serier.

Det är inte generellt så. En del filmer går att ladda ner i HD, en del inte.

Det verkar vara en begränsning hos Netflix som gör att en del filmer har starkare krypteringsskydd och bara kan visas i HD i deras egen app, inte i en webbläsare.

Testa att öppna någon film i Firefox eller Chrome och tryck "Shift-Ctrl-Alt D". Då visas en massa teknisk information, bl.a. bitrate och upplösning. Får du mindre än 1280x720 här kan AnyStream inte heller ladda ner filmen i HD.

Skrivet av Samlaren
 - 12 oktober 2020 kl. 21:28:09
Citat från: r skrivet  8 oktober 2020 kl. 19:59:54
det samlaren säger stämmer till viss del, så vitt både han och jag vet då vi själva haft kontakt med person , så kan man mest troligt bli IP bannad , dock ej konto bannad då man ändå betalat för konto , så använd vpn är att rekommendera vid nerladdning, använt helst inte ett konto kopplat till ditt riktiga namn och bank uppgifter heller . tyvärr får vi inte ut så mycket mer info på hen som blivit IP bannad gått under jorden. men för att veta till 100% hade ju det behövt kollats även flera dagar efteråt om någon IP bann bara var tidsbegränsad från någon auto bot eller något. men det vet vi tyvärr inte. har dock också hört att man inte skall "ladda ner så mycket samma dygn" , dessa saker gäller ju såklart inte flixgrab lösningar då dom fungerar annorlunda, annars skulle dom slutat funka för länge sedan för många då dom mängd rippar. så att man kan få sitt riktiga IP bannad vid riktig Web dl med cdm nyckel , vet vi , men inte hur länge eller något mer alls , att sitt konto fortfarande fungerar vet vi då de funkat efter via mobil nät eller vpn , om man får någon personlig varning från disney eller från andra håll vet vi inte , mycket möjligt.

Jag tror dock att man kan ladda ned mkt om man använder olika vpn adresser och självklart så kan man det på Disney+ då utubdet inte skiljer så mkt mellan olika länder.
Skrivet av Samlaren
 - 12 oktober 2020 kl. 21:26:03
De har bara uppdaterat netflix mer.

Men jag är missnöjd med Netflix downloadern då den ej än slå länge inte visar alternativ när det gäller filmnedladdning så man kan välja hd. Man kan endast välja hd för serier.

Kanske en annan bugg.
Skrivet av Anders M Olsson
 - 12 oktober 2020 kl. 06:59:54
Det har nu kommit en ny releaseversion, 1.0.4.0.

Eftersom den kom så snabbt efter betaversionen 1.0.3.2 misstänker jag att den egentligen är samma som betan, bara med nytt versionsnummer.
Skrivet av Anders M Olsson
 - 11 oktober 2020 kl. 13:53:01
Det har nu kommit en ny betaversion 1.0.3.2 av AnyStream som ska fixa problemen med Netflix. Man får hämta den i deras forum, den finns inte på den officiella nerladdningssidan.

Jag har inte hunnit testa den själv.
Skrivet av Anders M Olsson
 -  8 oktober 2020 kl. 19:17:44
Citat från: Xfinger skrivet  8 oktober 2020 kl. 16:51:03
Men många stream sidor erbjuder ju offline visning, då laddas ju videon ner, tror knappast den laddas ner på samma tid som videon är lång, så hur skall dom då kunna urskilja detta`?

Samlaren påstår att folk har blivit bannade från Disney+ p.g.a. nedladdning. Det finns en varningstext i AnyStream som säger att man laddar ner på högre hastighet på egen risk.

Hur sant det här verkligen är kan jag inte avgöra.

Citat från: Xfinger skrivet  8 oktober 2020 kl. 16:51:03
Sen är det enligt mig och många andra btw inget fel alls på alla andra program som det fungerar med så som:
FlexiCam.Netflix.Video.Downloader
FlixGrab.
Kigo.Netflix.Video.Downloader
TunePat.Inc.Netflix.Video.Downloader
FlixGrab+

Jag har själv bara kört flixgrab samt flixgrab+, dom har kommit väldigt lång med multi nerladdningar samtidigt samt hela säsonger, ljudspår, textspår, bra enkla gui.

Ja, jag har själv använt både Free Netflix Download (Flixgrab) och Flixgrab+. Båda kodar om videon, men laddar ner ljudspåren i oförändrat originalskick. Resultatet blir bra och programmen är föredömligt enkla att använda.

Det man möjligtvis kan anmärka på är att FreeGrabApp som ligger bakom det förstnämnda alternativet har varit fruktansvärt långsamma på att komma med nya versioner när något fallerar. Någon gång i fjol slutade deras nerladdningsprogram för Netflix att fungera, och det tog många månader innan de kom med en ny rättad version.

I somras lanserade de ett nytt program för Hulu som inte fungerade alls. Det tog dem två månader att komma med en version som fungerar, och programmet är ändå inte bra. Det kan endast ladda ner i SD-kvalité fast de på sin webbsajt gör sken av att det kan ladda ner i full HD.

Som du säger är det svårt att se skillnad mellan orörd originalbild och omkodad. Den största skillnaden är väl i så fall att filstorleken växer högst avsevärt vid omkodningen så att filerna tar betydligt större plats på hårddisken. Dessutom tar omkodningen mycket processorkraft vilket möjligen kan vara en nackdel om man vill använda datorn till annat samtidigt som man laddar ner. AnyStreams processoranvändning är nästan försumbar eftersom den bara laddar ner utan omkodning.

Övriga program på din lista har jag inte testat, så jag kan inte uttala mig om hur bra eller dåliga de är. Jag har däremot provat flera andra program som spelar in videon från bildminnet, och det brukar inte bli så bra.
Skrivet av Anders M Olsson
 -  8 oktober 2020 kl. 09:34:02
Citat från: Samlaren skrivet  7 oktober 2020 kl. 19:30:33
hoppas de lägger till Disney+ men det är nog bara på egen risk. Då det redan nu finns folk som laddat ned från Disney+ som blivit banade, viaplay hade varit gött också men tror det är liten chans då skaparen av det här programmet inte är svensk?

Risken är nog väldigt liten för oss vanliga användare som använder ett nerladdningsprogram för våra egna behov.

De som hittills har haft tillgång till sådana här kraftfulla verktyg är väldigt få, och bara inom slutna piratkretsar. Då har de förmodligen haft sina "nerladdningsfabriker" igång dygnet runt och laddat ner för allt vad tygen håller. Sånt märks som onormalt beteende.

AnyStream är normalt inställd på att bara ladda ner i samma hastighet som man normalt tittar på programmen. Då ser det bara ut som vanlig användning som inte lär väcka några misstankar. Man kan ta bort spärren och ladda hem i högre hastighet, men det rekommenderas inte och man får en uttrycklig varning att så sker på egen risk.
Skrivet av Anders M Olsson
 -  7 oktober 2020 kl. 22:13:57
Citat från: Samlaren skrivet  7 oktober 2020 kl. 19:30:33
Edit:

Netflix verkade inte funka och sedan så är det problem med Prime när man använder ett IP som inte ingår i någon region när man väljer Övrig Region.

Jag har också märkt att Netflix inte fungerar just nu. Det slutade fungera i går kväll, men Red Fox jobbar på problemet.

Beträffande Amazon Prime så har jag inget konto där, så jag kan inte testa själv. Jag vet inte hur regionsinställningen är tänkt att fungera. Men om du tycker att något är fel i AnyStream, skriv gärna ett inlägg om saken i deras forum. Glöm inte att bifoga en logfil. (Använd antingen den logfil som hör till respektive nerladdning eller välj File / Create Log File i menyn).

Det finns dessutom en del mindre brister som jag är övertygad om att de kommer att lösa efterhand. En del nerladdningar får ljudet kapat några sekunder innan slutet. Dessutom borde programmet ladda ner det bästa ljudspåret (med högst bitrate), men gör det inte alltid. Det verkar t.ex. som AAC prioriteras trots lägre bitrate än Dolby Digital även om man har valt surroundljud i inställningarna.
Skrivet av Samlaren
 -  7 oktober 2020 kl. 19:30:33
hoppas de lägger till Disney+ men det är nog bara på egen risk. Då det redan nu finns folk som laddat ned från Disney+ som blivit banade, viaplay hade varit gött också men tror det är liten chans då skaparen av det här programmet inte är svensk?


Edit:

Netflix verkade inte funka och sedan så är det problem med Prime när man använder ett IP som inte ingår i någon region när man väljer Övrig Region.
Skrivet av Anders M Olsson
 -  4 oktober 2020 kl. 15:31:46
De senaste dagarna har jag testat AnyStream som är ett alldeles nytt program för att ladda ner från streamingtjänster:
https://www.redfox.bz/anystream.html

För närvarande fungerar det bara på Netflix och Amazon Prime, men stöd för fler streamingtjänster ska komma efter hand. Det finns en "önskelista" på deras forum där Disney+ ligger i topp.

Av allt att döma verkar det faktiskt som det här programmet är äkta vara! D.v.s. det kan verkligen ladda ner filmer och tv-avsnitt från Netflix i orört originalskick! De flesta andra program som påstår sig kunna ladda ner från Netflix är egentligen bara en sorts skärminspelare som fångar videon från en webbläsare (ibland dold) och kodar om den. Riktiga nerladdningsprogram har hittills varit förbehållna hemliga piratgrupper.

Att programmet verkligen laddar ner har jag kunnat sluta mig till av två skäl: Dels kan man läsa det "mellan raderna" på deras forum, dels har jag tittat på CPU-belastningen när programmet laddar ner. Den ligger väldigt lågt. Om programmet hade varit ännu ett i raden som fångar videon i bildminnet skulle CPU-belastningen ligga mycket högre, eftersom det då krävs en omkodning som brukar suga musten ur processorn.

Det förvånar mig inte att Red Fox har lyckats göra ett riktigt nerladdningsprogram. Det är samma gäng som ligger bakom AnyDVD, ett av få program som kan dekryptera DVD- och Blu-rayskivor. De här grabbarna är helt enkelt proffs på att knäcka kryptering.

Programmet är visserligen dyrt, 109 euro för en livstidslicens, eller 59 euro för ett år. Men om det verkligen kan ladda ner från Netflix är det värt vartenda öre.

För dem som tvekar att betala så mycket finns en väldigt generös demoversion. Man kan testa programmet gratis i tre veckor och ladda ner upp till 71 filmer eller tv-avsnitt under den tiden.

Observera att releaseversionen 1.0.3.0 har ett förargligt fel som gör att en bildruta i början av varje video blir förstörd, så undvik den. Det är rättat i betaversionen 1.0.3.1 som finns att ladda ner från forumet. Förmodligen kommer det snart en ny releaseversion, och då kan man bortse från det här problemet.

Eftersom det är ett alldeles nytt program finns det naturligtvis en del utrymme för förbättringar. T.ex. kan man bara ladda ner ett ljudspår åt gången, så om man vill ha en film med både svenskt och engelskt tal måste man hämta ner den två gånger. Det finns inte heller möjlighet att ladda hem hela säsonger av tv-serier, utan varje avsnitt måste laddas hem för sig. Men allt sådant kommer säkert att åtgärdas i kommande versioner.

På det hela taget är det här en av de mest spännande programnyheterna som jag har sett på flera år!