Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Coral Island (1983) Engelsk-Australiensisk Äventyrsserie på TV3 1988

Startat av Jabberjaw, 31 juli 2017 kl. 15:38:59

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Jabberjaw

Är det någon här som minns ungdomsserien Coral Island?
Denna Engelsk-Australiensiska äventyrsserien visades i Sverige i Barntrean blocket; tillsammans med andra barnprogram som Flipper! , Professor Q,E,D , Hacke Hackspett & Co och Knatte, fnatte & Tjatte. Hela serien gavs ut på DVD med tysk dubbning den 25 April 2014, utav Pidax film media Ltd. Orginalversionen har visats på ABC-TV 1983 & TV3 Sverige.

I TV3:s TV-tablå kallade man serien för
CitatKorallön
" enligt tidningar ur Kungliga bibloteket (http://tidningar.kb.se/?q=%22Korall%C3%B6n%20engelsk%22&from=1988-01-01&to=1988-12-31
CitatThe story, set in 1840, centers on 3 boys from England and their struggle for survival when they are shipwrecked on a remote Pacific island.

Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=kNPN2DUjfZQ








Jabberjaw

På VHS-kassetter inspelade Oktober 1988 har jag lyckats hitta 3 av dom 9 avsnitten i ganska bra kvalité. Alla har engelskt tal med svensk textning. Någon gång i framtiden får man väl hoppas att Korallön släpps på DVD i UK eller Australien(Region 4) med orginalrösterna. Fram tills dess är enda sättet att få se dessa avsnitt genom att hitta andra personer som har spelat in serien, eller om man vill se serien med tysk dubbning utan text  :-\

Så, är det någon på Dubbningshemsidan som användare eller gäst som känner igen titeln Coral Island eller någon utav bilderna i topic och som kanske har gamla VHS med avsnitt på.