Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Skokaka

#1111
Citat från: gstone skrivet 26 juni 2023 kl. 00:11:33Mest som ett roligt tanke experiment hur skulle ni dubba Foodfight! ?

Själva filmen är ju en soppa  :-\

Man kan ju vara juli att spekulera i ändå  ;)
Ja, den filmen är skit. Men som du säger så kan man väl ha kul med att komma på vilka som kunde vara i rollerna. :)

Dex Dogtective:
Tommy Nilsson
Daredevil Dan: Dick Eriksson
Sunshine Goodness: Pernilla Wahlgren
Lady X/Priscilla: Jennie Jahns
Vlad Chocool: Anders Byström
Mr. Clipboard: Torsten Wahlund
Maximillus Moose: Pierre Lindstedt
Polar Penguin: Andreas Rothlin Svensson
Mr. Leonard: Sten Ljunggren
General X: Hans Wahlgren
Hedda Shopper: Charlotte Ardai Jennefors
Cheasel T. Weasel: Anders Öjebo
Fat Cat Burglar: Hasse Andersson
Brand X Lunch Lady: Barbro "Lill-Babs" Svensson
Sweetcakes: ???
Lola Fruitola: Samma röst som Fru Sanchez från Hajar som hajar...
Mrs. Butterworth: Anna-Lotta Larsson
Kaptain Krispy: ???
Hairy Hold: Peter Sjöquist
Doctor Si Nustrix: Jonas Bane
Lieutenant X: Ole Ornered
Mr. Clean (Bortklippt Karaktär)/Lord Flushington: Roger Storm
Charlie Tuna: Göran Gillinger
Toddler's Mom: ???
Kung Tofu: Jonas Bergström
François Fromage: Johan Hedenberg
Twinkleton: ???
the Ike Kids: ???
the Hairless Hamster Henchmen: Anders Lundin, Anders Öjebo, och andra...
#1112
Off-topic / SV: Karaktärer som vi INTE gillar
25 juni 2023 kl. 22:43:26
Citat från: MOA skrivet 25 juni 2023 kl. 22:42:01De e int enda anledningen till jag hatar Bubsy
För att han är en Sonic rip-off och behandlar sin kompis illa, kanske?
#1113
Citat från: Disneyfantasten skrivet 24 juni 2023 kl. 23:19:13Jag blandade ihop Amelia och Abigail igen, jag tänkte mig Meg Westergren som Abigail.

När jag kom på Ragna Nyblom som Piper så inspirerades jag av Busmusen Norpan.
Åh, då kanske Meg Westergren borde vara Marian, i detta fallet.
#1114
Citat från: Disneyfantasten skrivet 24 juni 2023 kl. 22:19:41Nu ska vi se...

Jag gissar att du hade med Asterix då jag hade med Prosit i mitt inlägg och båda gjorts av Bert-Åke Varg?

Jag gissar att du had med Ior då jag hade med många karaktärer som gjorts av John Harryson plus att Bengt har dubbat Kung Hubert som även han gjorts av John Harryson?

Jag gissar att du hade med Kaa då jag hade med Sir Väs i mitt inlägg och båda har samma design? (jag inspirerades faktiskt av TonyTonka också, han kom på det förslaget 2018)

Jag gissar att du hade med Anki Dopping då jag hade med Jessie i mitt inlägg och båda gjorts av Joan Cusack?

Vilka karaktärer är förresten Eddy (gissar att det är karaktären ur Ed, Edd & Eddy men frågar för att vara säker), Rosalina och Foreman Spike?

Vilken Ursula syftar du på? (gissar att det är Ursula ur Den Lilla Sjöjungfrun men frågar för att vara säker)

Då är jag nyfiken: hur kom du på idéerna med Ragna Nyblom, Meg Westergren, Kjell Bergqvist, Per Sjöstrand, Kim Sulocki, Sigge Fürst, Ola Selmén, Oskar Arleon, Göran Gillinger, Daniel Sjöberg, Annika Herlitz, My Holmsten, Anton Olofsson Raeder och Eva Röse?
Du hade rätt i nästan alla dina gissningar, dock så tyckte jag att Bengt Järnblad kunde funka som I-or förut, även Björn Granath, Björn Gedda och Ingemar Carlehed. (Vet inte om jag tog upp I-or hos dessa förut om alla av dessa togs up förut. Men det var väl av någon anledning som jag tyckte att dessa skulle funka...)

Jo, jag menar den Eddy och Ursula. Rosalina och Foreman Spike är Mario karaktärer. Spike är även med i filmen...

Ragna Nyblom som Vixie: Då du hade med Piper som ett förslag, och både hon och Vixie spelades av Sandy Duncan på Engelska.

Meg Westergren som Lady Kluck: Då du hade med Amelia som ett förslag, och både hon och Lady Kluck spelades av Carole Shelley på Engelska.

Kjell Bergqvist som Mästerkatten i stövlar: Då han dubbade Gregorio Cortez från Spy Kids, och Antonio Banderas spelade honom på Engelska. (Och jag som trodde att Rafael Edholm var den enda som dubbade honom, då Rafael dubbade även Antonio i den andra SvampBob långfilmen, nåja...)

Per Sjöstrand som Kloker: Då han är gammal och klok, som namnet säger, precis som Miraculix, Merlin och Gammelsmurfen.

Kim Sulocki som Tage Sköldpadda: Då han har en ljus röst, och jag har tänkt om Kim kunde dubba honom. Då skulle Tommy Nilsson dubba Bo Ko på samma gång. På tal om det, om Sun Studio dubbade serien, då jag tog upp Olli Markenros som Tage förut så tycker jag att Bo kan dubbas antingen av Mikael Roupé, Stefan Frelander, Fredrik Dolk eller Dan Bratt. Men om jag fick välja någon av dessa så får det nog bli Stefan. Jag antar att han skulle passa om han använder samma röst som Ed och Johnny Bravo.

Sigge Fürst som Farbror Waldo: Då han dubbade Dodo från Alice i Underlandet, och Bill Thompson spelade honom på Engelska.

Ola Selmén & Oskar Arleon som Mario och Luigi: Det var svårt att komma på några karaktärer som pratar Skånska, och eftersom Mario Bröderna har pratat utan Italienskt brytning förut så borde det kanske inte spela någon roll om de talade Skånska.

Göran Gillinger som Eddy: Jag har alltid tyckt att om något modernt sammanhang om Ed, Edd & Eddy gjordes så skulle Göran vara den bästa idén som Eddy. Förresten, då Mattias Knave togs upp förut så kunde han vara Ed, med tanke på hur bra han var som Grounder, då båda är korkade. Osäker på Dubbel-D, dock. Kanske Ola Forssmed, som redan är med i den här omgången, då är det två förslag. (Förresten, Göran Gillinger kunde också passa som Toad. Jag tänkte först ta med honom som ett förslag men kom igen ihåg att jag egentligen ville ta upp Eddy. Varför Toad? Därför att han spelades av Keegan-Michael Key på Engelska, som var även var Murray från Hotell Transylvanien uppföljarna. Göran dubbade dock Spike i själva filmen...)

Daniel Sjöberg som Kanin: Åh... Jag såg fel. Jag trodde att du hade Blyger som ett förslag (Charlie Elvegård dubbade både honom och Kanin) men du hade egentligen Trötter, så... Tja, osäker på vem skulle funka, jag tog Kanin just av misstag... :-[

Annika Herlitz som Rosalina: Då hon ser ut som Elsa från Frost. Båda har vitt hår och en blå klänning. Många brukar även jämföra dessa med varandra, och jag tror även att Idina Menzel kunde spela Rosalina som referens på hur hon liknar Elsa. I Super Mario Bros. Filmen så liknar dock Peach också Elsa, då hon fick blå klänning och skjuter is från händerna när hon slåss mot Bowser. Men som sagt, Annika och Idina kunde vara Rosalina som en kul referens till Elsa, som sagt...

My Holmsten som Bror Lustig: Jag kollade upp detta, så... Du hade Kaninen från Tummelisa som ett förslag, och i åtminstone Hos Musse så spelade Pat Musick (som spelade Kaninen) förmodligen Bror Lustig. Jag säger "FÖRMODLIGEN" bara för att vara säker att jag inte tog fel gris. Hon spelade "Fiddler Pig" och jag tror att det är Lustig, så...

Anton Olofsson Raeder som Foreman Spike: Då Sebastian Maniscalco spelade Spike i filmen, och han spelade även Johnny från Den Stora Nötkuppen 2 som Anton dubbade.

Och Eva Röse som Ursula: Jag kom ihåg ett förslag hos någon om att Queen Latifah kunde vara Ursula i spelfilmen. Kunde kanske även passa som den tecknade versionen. Du hade även Vanessa som ett förslag, dock så tog jag Ursula på grund av den förra anledningen...
#1115
Citat från: Skokaka skrivet 15 juni 2023 kl. 23:35:16Jan Johansen som Pongo: Då båda av förslagen som du kom upp med är vuxna hundar, och Pongo är ju också en.
Just det ja. Det var ju han som dubbade Dodger, och han är ju också en hund. ;)
#1116
Lars Lennartsson:
Asterix

Ragna Nyblom:
Vixie

Bengt Järnblad:
I-or

Meg Westergren:
Lady Kluck

Kjell Bergqvist:
Mästerkatten i stövlar
(Förresten, jag antar att du hade med Alan-i-Dalen och Canticler som förslag för att han också dubbade Rocky Rhodes, och alla tre är tuppar?)

Per Sjöstrand:
Kloker

Kim Sulocki: (Åh, han som är så bra, ju! Jag förmodligen kunde ju ha många förslag. Men som vanligt så borde jag ta upp minst en karaktär, så...)
Tage Sköldpadda

Ola Forssmed:
Kaa
(Förresten, jag ser att jag inspirerade dig om Ola Forssmed som Sir Väs. :))

Sigge Fürst:
Farbror Waldo

Laura Ukaj:
Anki Dopping

Ola Selmén & Oskar Arleon:
Mario och Luigi

Göran Gillinger:
Eddy

Daniel Sjöberg:
Kanin från Nalle Puh

Annika Herlitz:
Rosalina

My Holmsten:
Bror Lustig

Anton Olofsson Raeder:
Foreman Spike

Eva Röse:
Ursula
#1118
Om Dubbningshemsidan / SV: Svårt att hitta.
24 juni 2023 kl. 00:09:13
Citat från: gstone skrivet 23 juni 2023 kl. 23:54:13Det är ju precis det jag gjort  ;D
Du vet, om det fanns många trådar om det ordet så blir det som så att det kommer för många resultat. Det beror på vad man söker, såklart...
#1119
Om Dubbningshemsidan / SV: Svårt att hitta.
23 juni 2023 kl. 23:49:47
Citat från: gstone skrivet 23 juni 2023 kl. 23:15:05Vatför är det så vårt att hitta visa trådar ibland >:(
Har du försökt att hitta en tråd genom att skriva ett ord som handlar om tråden i sökfältet?
#1120
Off-topic / SV: Trevlig Midsommar
23 juni 2023 kl. 21:57:51
Åh! Glad midsommar på er, välsigna er, också! :D
#1121
Off-topic / SV: Hur skulle ni ha gjort det?
23 juni 2023 kl. 19:25:44
Citat från: gstone skrivet 23 juni 2023 kl. 19:16:32Behöver man verkligen slösa det på att skriva jätte långa inlägg om filmer man inte gillar ???

Känns lite meningslöst.
Jag menar, jag behövde att säga mycket. Och det blev SÅ långt att jag behövde dela hälften av mitt inlägg i en annan. Jag kunde göra den kortare, men jag ville ta upp vad jag tyckte om eller störde mig på om filmen.

Först så tog jag upp Pingvinen och lyckostenen, jag tyckte att den inte hade så många fel att den blev kortast att ta upp. Sen när jag tog upp Tummelisa så tog jag upp många saker, men den blev i hela fall inte FÖR LÅNG, och jag tycker om filmen, men behövde gå igenom en del saker om den. Och sen hos Trollet i parken så blev det FÖR långt, då den är den mest kontroversiella filmen av Don Bluth. Dock så ville jag förklara hur jag kunde ha gjort den och för att andra kanske skulle ha tyckt bättre om den om den blev som jag sa...

Men jag vet inte dock hur jag annars kunde ha gjort det... 
#1122
Off-topic / SV: Hur skulle ni ha gjort det?
23 juni 2023 kl. 19:02:35
Citat från: gstone skrivet 23 juni 2023 kl. 10:54:20Du gör bra observationer  :D
Håller med om att han gör det bra. :D
#1123
Off-topic / SV: Hur skulle ni ha gjort det?
23 juni 2023 kl. 19:01:05
Citat från: Disneyfantasten skrivet 23 juni 2023 kl. 09:21:51Jo förresten, en film från DreamWorks som jag har en del saker som jag hade ändrat på är Hajar som Hajar, som folk anser vara en av DreamWorks värsta filmer, jag skulle personligen inte kalla filmen någon av "The worst movies Ever" även om jag håller med om att filmen inte tillhör någon av DreamWorks starkaste filmer.

Det är framförallt två stycken STORA fel som jag personligen hade rättat till;

1.  Karaktärernas ansikten ser ut exakt som skådespelarnas, och gör att filmen känns daterad på den punkten (då är den svenska dubbningen mycket bättre än den engelska) så jag hade snyggat till karaktärerna lite mer så att de inte ser ut som skådespelarna

2.  Pop Culture skämten är totalt malplacerade;

- Jaws

- Gup (baserad på "Gap")

- Coral Cola (baserad på "Coca Cola")

- Old Wavy (baserad på "Old Knavy")

- Fish King (baserad på "Burger King")

- Sushi

- Mussel Crowe, Jessica Shrimpson, Cod Stewart, Seal, Lawrence Fishburne, ect. (och alla dessa är ju inte ens de djursorterna, de är sjöstjärnor, och på "Seal" så dimper det ner en riktig säl sedan)

- Tuna History Month

("Fish King" är som att i verkligheten kalla det "Human King", så det antyder att kannibalism förekommer i den världen, vilket även Sushi-restaurangen bevisar)

(om man ser till DreamWorks film släppt samma år, Shrek 2, så har man där gjort mer logiska Pop Culture skämt, till exempel "Burger Prince" som går ihop för att i den världen kalla branschen för "Burger King" vore som att i verkligheten döpa branschen till "Burger Prime Minister" eller "Burger President", andra Pop Culture skämt förekommande i den filmen är "Farbucks" baserad på "Starbucks", "Old Knavery" baserad på "Old Knavy")
Jag gillade denna filmen mycket som barn, nu så tycker jag, precis som med Trollet i parken, att den är helt okej. Inte perfekt, men LÅNGT ifrån dålig. Oscar är också en huvudfigur som jag har blandade tankar om. Han ljög om att han hade dödat en haj, och han blev ganska självisk när han blev populär och omtyckt. Men på samma gång så var han ju opopulär i början, och han ville ju bara få respekt. Han rättade sig dock i slutet.

Men ja, några utav filmens fel borde visst rättas.
#1124
Off-topic / SV: Hur skulle ni ha gjort det?
23 juni 2023 kl. 18:56:00
Citat från: Disneyfantasten skrivet 23 juni 2023 kl. 08:09:00Jo förresten, jag tycker synd om Stanley i scenen när han först hamnar i parken med tanke på vad han utsätts för där, det skulle ha gjort Gnorga på gott humör.

Jag tycker synd om både Stanley OCH några han råkar springa på, tycker synd om ekorren som har samlat en hög med ekollon som Stanley råkar springa på av misstag, när ekorren sedan blir arg så ramlar Stanley ner i en salladsskål som sedan fylls med salladsdressing och peppar, och restauranggästen såg verkligen framemot att hugga in på salladen, men innan han ens hunnit börja så sticker han Stanley i baken och den stackars mannen har inte ens hunnit smaka, sen att killen med skateboard råkar åka på Stanley och sedan trillar av och tappar en sko som åker med Stanley, tycker även synd om den stackars ankan som av misstag får skosnöret fast i ena benet och när den flyger så fastnar ena ändan av skon på skateboarden.
Tyckte dock det var äckligt när Stanley nös på salladen, så gästen fick i hela fall slippa att smaka på den då den blev redan förstörd. Och åtminstone så blev ju ekorren senare vän med Stanley. ;)
#1125
Off-topic / SV: Hur skulle ni ha gjort det?
23 juni 2023 kl. 18:52:35
Citat från: Disneyfantasten skrivet 23 juni 2023 kl. 08:02:02Sorry för dubbelpost, men skriver via min IPad just nu.

I varje fall, jag håller med om flera av de saker du sagt om Trollet i Parken och håller med att filmen är "överhatad", jag tycker personligen inte att filmen är så dålig som många hävdar även om jag förstår (och håller med om) en del kritik från folk här och var och även varför självaste Don Bluth var riktigt besviken på denna film.

Jag gillar iallafall musiken och soundtracket i den, ungefär som med Disney's Kogänget, som i likhet med Trollet i Parken anses vara de värsta i deras studio, men jag tycker båda är underhållande även om jag håller med många om att det kanske inte är studionas starkaste filmer.

Den film som många anser vara Walt Disney Animation Studios värsta är Lilla Kycklingen, vanligtvis älskar jag de flesta av deras filmer och en del av de tycker jag som bäst är mest okej (se: ovannämnda Kogänget samt "Wartime Era" filmerna från 1943-1949, Familjen Robinson och En Annorlunda Värld), men inte ens jag gillar Lilla Kycklingen, jag förstår inte ens att den filmen är gjord av Disney.

Och även om jag ännu inte har sett Sony Pictures Animation's The Emoji Movie tycker jag redan nu att det är studions absolut sämsta film, t.o.m. värre än Disney's Lilla Kycklingen som nämnts ovan.

Nåväl, tillbaka till Don Bluth: som sagt håller jag med om att Trollet i Parken inte är så dålig som många hävdar även om jag förstår varför många hatar den samt varför Don Bluth själv inte alls är stolt över den och inte vill ha med den att göra längre, den filmen fick även dålig marknadsföring och är den enda av Don Bluth's filmer som aldrig getts ut på Bluray någonstans i världen.

(värt att nämna att Stanley förutom Toker även verkar ha likheter med Glader, Blyger och Prosit samt att Gnorga även verkar ha likheter med Maleficent om än ännu ondare än henne, på tal om dvärgar, djuren i parken verkar ha inspirerats från Snövit och De Sju Dvärgarna)

(jag tror inte att de menade att få Stanley att se ut som pedofil även om jag håller med om att det såg riktigt konstigt ut som om han hade varit det)

För att ta upp det där med Rock-A-Doodle, jag kan hålla med om en del saker du säger där också, även om jag fortfarande tycker att filmen är bra.
Håller med om att Lilla Kycklingen är Disneys sämsta film, och de andra som du nämnde tycker jag är bättre. Också att The Emoji Movie är den sämsta hos Sony Pictures Animation.

Undrar varför de andra trollen har tjockare svansar än Stanley (och annorlunda utseenden för övrigt) och jag tycker att Gnorga och Llort är intressanta skurkar, även om de redan är lite generiska skurkar... Jag tycker också att Stanley även liknar SvampBob lite grann, och att han också har några likheter med Oh från Home.

Stanleys min när Rosie kysser honom såg obehagligt ut, men det kan vara möjligt att han var lycklig eftersom han har levt med onda troll i resten av sitt liv, och har inte haft någon vän eller någon som visar någon snällhet mot honom. Dock så skulle jag som sagt ha fått honom att långsamt le, istället för att skratta så där överdrivet... Han var dock okej i de första minuterna i filmen. Sen så blev han nästan en annan karaktär.

Jag tycker också att Rock-A-Doodle är bra. ;)