Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vilket är det högsta talet du kan få till om du bara får använda en siffra?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  1 september 2022 kl. 09:02:11
När jag söker i KBs tidningstjänst verkar det som att Unfabulous började sändas på Nickelodeon i Sverige i juni 2006, men det framgår inte om den då var i dubbad version eller textad originalversion. Men med tanke på att 2006 var innan "dubbningsboomen", när det blev mer regel än undantag att dubba ungdomsserier i Sverige/Norge/Danmark, så känns det troligt att dubbningen gjordes senare. Trots allt var det ju ovanligt att dubba live-actionserier 2006, som blev ganska vanligt förekommande först ett par år senare.

Det går tyvärr inte att se i KBs tidningstjänst (och brukar oftast inte nämnas i tablåerna överhuvudtaget), men möjligtvis kan det vara så att serien började sändas i dubbad form först i maj 2016 - det finns nämligen ett väldigt långt uppehåll dessförinnan, då serien inte verkade sändas alls mellan 2008 och 2016 (*), vilket får mig att misstänka att den kan ha varit i textad originalversion 2006 - 2008 och i dubbad form 2016. I så fall var det under en väldigt kort period som serien sändes i dubbad form, för sista gången serien verkar ha sänts linjärt var den 21 juni 2016. Så om min teori stämmer sändes alltså Unfabulous bara dubbad mellan den 2 maj och 21 juni 2016; drygt sex veckor. :(

(*): Kungliga Bibliotekets tidningstjänst är dock ingen exakt vetenskap, såtillvida att sökningen bygger på OCR; teckenigenkänning för att konvertera grafiska bilder till text. OCR är ju inte hundraprocentigt, så det kan finnas förekomster som registrerats under någon felstavning och därför inte hittas åt. Men då Nickelodeons tablåsidor finns upptagna från flertalet olika tidningar varje dag förefaller det osannolikt att alla dessa skulle ha blivit felstavade; och även om så blivit fallet sannolikt bara enstaka dagar.

Dessbättre finns dock alla tre säsonger av Unfabulous att streama på Viaplay med svenskt, norskt och danskt tal, trots att serien sänts så begränsat linjärt och inte alls sedan 2016. :)
Skrivet av Elios
 -  1 september 2022 kl. 03:26:43
Ser att på hemsidan så är serien Unfabolous från 2004. Men själva dubbningen kan väl inte vara från då? För dem rösterna som är där som Mimmi Sandén etc. Dem slog ju igenom många år senare. Eller hur är det egentligen!?  ??? ???