Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Mneth

#2
Citat från: Erika skrivet 28 mars 2007 kl. 22:41:23
En person på Youtube har lagt upp några avsnitt samt långfilmen Solens tempel (med svenskt tal!).
Länk: http://www.youtube.com/profile?user=Givijoarna
Lysande, det är den filmen jag velat se sen jag var liten! Som sagt lyssnade jag på Tintin på kassettband jämt, det var min tids DVD. Alla band hade Tomas Bolme som Tintin, utom två. Det var Tintin i Hajsjön där Kjell Bergkvist gav rösten och Tintin och Tor Isedal hördes som Kapten Haddock. Den har jag fått tag i på VHS.
Men sen var det det Solens Temple som också var taget från filmen, en film jag som sagt sett när jag var ganska liten. Men på bandet är det Jacob Hård (TV-sporten SVT) som är Tintin. När jag lyssnar på översättningen på den film som ligger på YouTube så är det inte den verson jag har på bandet. Det är inte heller samma person som är Haddock, jag känner igen rösten som en känd svensk skådespelare från 70-80-talet nån gång. Är detta någon omdubbning?
#3
Ja, det skulle ju kunna förklara saken. Då stämmer det nog. Tack för svar!
#4
Du får gärna specificera vad Belvisionsseren är lite närmare. Jag har inte sett så mycket av den animerade Tintin som tidigare gått på TV, är uppvuxen med böcker och kasettband du vet. Dock vet jag att jag så en version av Solens Tempel på Bio när jag var ung, som jag också har på kasett. Den innehåller två sånger också, tror det var Jacob Hård som gar Tintin sin röst. Kan det vara den du menar? Om inte, vet du om de går att få tag i på DVD?
#5
Citat från: Erika skrivet 24 mars 2007 kl. 11:29:06
Jag har bara sett några få avsnitt av Brandy och herr Morris (dubbad av Sun Studio eftersom det är en Disneyserie), men jag har för mig att Brandy spelas av Jasmine Heikura.
Ah, sorry, skulle givetvis ha sagt att det var Brandi i de första avsnitten jag menade. Tänkte inte på att det är en ny röst i nyare avsnitt. Men.. jag hade avfärdat att det skulle vara Jasmine Heikura. Jag har fått uppfattningen att det är Heikura som är rösten till Pippi Långstrum i den animerade serien. Är det verkligen samma person?
#6
Jag såg Skönheten och Odjuren på Göta Lejon i höstas, och såg till min gläjde i programmet att Öjebo skulle vara med. Reaktionen blev dock precis som er, trodde inte han skulle se ut så. Dock kände jag igen honom på rösten när han väl började prata. Han har en väldigt mångsidig röst tycker jag. Han kan göra allt från skrikig papegoja till mörk röst med mycket dialekt.
#7
Premiärinlägg  ;D

Jag skulle vilja veta namnet på skådespelerskan som gör rösten b.la åt Brandi i Brandi och Herr Morris och även som apan Boots i Dora - Utforskaren. Har hört henne i fler roller, men dessa två är de jag kommer på direkt. Jag tror att det är EuroTroll som dubbat dessa serier. Har sett hennes namn, men lyckas aldrig lägga det på minnet. Kan hon ha ett finskklingande efternamn? Tacksam för svar.