Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Disneyfantasten

#16111
Dubbningar och röster / SV: Dumbo (Tim Burton, 2019)
13 oktober 2020 kl. 13:46:47
Vilka spelar Anita Molander, Camilo De Bresky, Christian Hedlund, Claes Grufman-Björnlund, Fernando Fuentes, Gloria Obregon, Jamil Drissi, Melker Düberg, Tomas Strömberg och Magnus Wedrup i filmen?

Vilka spelar Rongo Strongo, Hans Brugelbecker och Pramesh Singh i filmen?
#16112
Vilka spelar Albin Flinkas, Annica Edstam, Björn Sahlin, Carolin Oja, Cim Olinder, Daniel Sjöberg, David Inghamn, Elin Löfman, Ewa-Maria Roos, Fredrik Meyer, Frida Modén Treichl, Jeanette Köhn, Josefina Hylén, Klara Wiksaas, Montadar Saleh, Nicklas Berglund, Niklas Gabrielsson, Rita Saxmark och Yamineth Dyall i filmen?
#16113
Vilka spelar Glenn Edell, John Alexander Eriksson, Cecilia Wrangel Schoug, Charlotte Ardai Jennefors, Simon Strömstedt, Annika Herlitz, Gunnar Olofsson, Magnus Roosmann, Anette Belander, Sanna Martin, Julius Alfvén Starkenberg, Edvin Henrikson, Axel Nyberg, Sebastian Kahrton, Ester Lejdemyr, Alba Wadman, Robin Rothlin Svensson och Susann Végh i filmen?
#16114
Off-topic / SV: Quize
13 oktober 2020 kl. 13:25:32
Citat från: MOA skrivet 13 oktober 2020 kl. 13:22:21
Hans Gustafsson
En fet katt med mustachser:Svinpäls

Helt rätt!

Kan du gissa de andra?
#16115
Citat från: Simon Axelsson skrivet 13 oktober 2020 kl. 13:10:54
Det var ett tag sen jag såg den sist, så jag vet inte, men jag kan ta och se om den när jag kommit hem och se om jag kan hjälpa dig.

Visst var det konstigt att tvåan inte dubbades?

Kanske inte så konstigt, den är riktad åt äldre publik, vilket första filmen också är, men ur den synpunkt att första filmen dubbades känns det konstigt att 2an inte dubbades...
#16116
Dubbningar och röster / SV: Berättelsen om Askungen
13 oktober 2020 kl. 13:09:38
Vilka spelar Ana Gil De Melo Nascimento, Calle Carlswärd, Daniel Goldmann, Daniel Sjöberg, Göran Engman, Jakob Nordenson, Magnus Mark, Niklas Engdahl, Suzanna Dilber och Norea Sjöquist i filmen?
#16117
Vilka spelar Anders Beckman, Cecilia Skogholt, Frida Karlsson, Göran Forsmark, Göran Thorell, Jonas Kruse, Josefin Ankarberg, Kristina Möller Tsakonas, Louise Raeder, Ole Ornered, Per Sandborgh, Sten Ljunggren, Tomas Engström och Vicki Benckert i filmen?
#16118
Isabelle McAllister borde också dubba!

För er som undrar så är hon med i bl.a. vissa avsnitt ur Mysteriet På Barnkanalen, just nu finns avsnitt på SVT Play, kolla gärna in!
#16119
Som jag förstått det så har vissa scener varit bortklippta i Snövit och De Sju Dvärgarna, Askungen, Peter Pan, Pongo och De 101 Dalmatinerna, Djungelboken, AristoCats, Robin Hood och Micke och Molle när filmerna visades på bio och då undrar jag; vilka scener gäller detta?

- i Törnrosa så har jag för mig att jag läst att scenen där Onda Fen Maleficent förvandlas till en drake och ska ta kål på Prins Filip var bortklippt vid biopremiären och så var det även vid 1988-års hyr-VHS-utgåva, det var först vid nypremiären på bio 1995-09-08 som filmen återställdes till sin fulla längd

- i Svärdet i Stenen så har Madame Mims första replik av någon anledning klippts bort i och med 1993-års VHS-utgåva (där säger hon endast "allvarligt, något gräsligt")

- i Bernard och Bianca så har flera scener klippts bort, däribland scenen där Brutus och Nero spelar på orgeln, gäller även scenen där Penny är i grottan och som inte hann bli dubbade till svenska, varför det till DVD-utgåvan 2002 blev tilläggsdubbning och Norea Sjöquist fick hoppa in (såg förresten om filmen förra veckan och märkte skillnaden mellan Pernilla och Noreas röster, men stördes inte nämnvärt av det, Norea låter nämligen äldre och mindre barnslig än Pernilla, jag har dock förståelse för det eftersom barn inte är lika erfarna vid dubbning som vuxna, sen var också Pernilla 8 är där dubbningen spelades in)

- i Taran och Den Magiska Kitteln så var tre minuter bortklippta och eftersom dessa inte var dubbade så tvingades man dubba om hela filmen till VHS-utgåvan 1998

- i Den Lilla Sjöjungfrun så har totalt tre minuter klippts bort till biopremiären (däribland scenen där Kung Triton förstör Ariels samling, scenen där Ursula stjäl Ariels röst och slutstriden med Ursula), vid Specialutgåvan på DVD 2006 har dock filmen återställts till sin fulla längd och där har man tråkigt nog bytt ut Sissels nynnande mot Jodi Bensons (jag personligen hade föredragit om Sissels nynnande hade behållits och man sedan gjort tilläggsdubbning med någon annan, fast Disney kanske är av annan åsikt), jag minns att jag hört ljudsagan på Spotify där Ariels repliker i Tritons förstörelse av hennes samling var med där hon bl.a. sa något i stil med "pappa, nej, stopp, sluta"...

Och kanske brytande från ämnet men jag minns att vissa musiksagor har ljud som av någon anledning fattas i filmdubbningarna (till exempel Lady och Lufsen med autentiskt ljud från omdubbningen, där Bäverns första replik "timber" är med, men fattas i omdubbningen, samt Aladdin, där Gazeems skrik precis innan grottan slukar honom och Jafars "NEEEJ" var med), undrar hur det kommer sig, jag skulle gissa att det antagligen blev något fel med mixningen, ungefär samma situation som med körsången under eftertexterna i Mästerdetektiven Basil Mus, som helt saknas i 2011-års DVD-utgåva...
#16120
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 12 oktober 2020 kl. 22:50:53
Den dumma gamla björnen måste ju vara Puh så du menar att Kanin är en liten roll

Tvärtom; Kanin är en väldigt stor roll!  ;)
#16121
Citat från: Erik Dahlberg skrivet 19 februari 2019 kl. 08:54:59
Såg precis på hemsidan att Yankho dubbat i Ice Age 2 för han står med vid övriga röster

Jag missade det inlägget...

Förresten så kom jag på att jag tycker att Kitty Jutbring borde dubba!

För er som undrar så har hon varit med i vissa avsnitt ur Mysteriet På Barnkanalen... (det finns avsnitt på SVT Play just nu, kolla gärna in)
#16122
En vild gissning är att medverkande är flera av de som också var inblandade i Quack Pack, Oliver och Gänget (omdubbningen), Herkules, Djungel George, Musse Piggs Bästa, Kalle Ankas Bästa, Lilla Djungelboken och Flubber som dubbades av KM det året... (1997) (möjligen även några av de som medverkade i KM-dubbningarna gjorda 1998)

En annan vild gissning är att omdubbningen spelades in oktober 1997-januari 1998 i och med att VHS-utgåvan gavs ut mars 1998 (då omdubbningen av Pinocchio som spelades in juni-augusti 1995 och gavs ut på VHS 18 oktober 1995 och andra omdubbningen av Dumbo som spelades in augusti-november 1996 gavs ut på VHS 22 januari 1997)

Jag tror att den tidigaste tänkbara månaden för inspelningen är oktober 1997 och den senaste tänkbara månaden för inspelningen är januari-februari 1998...
#16123
Dubbningar och röster / SV: Peter Pan (Disney)
12 oktober 2020 kl. 21:14:47
Citat från: gstone skrivet 10 oktober 2020 kl. 13:12:24
Om nu kommer Alexander Lundahl väl publicerar denna på sin blogg  :( ??? :-[

Det kommer han säkert att göra tids nog!  ;)
#16124
Dubbningar och röster / SV: Monsters Inc
12 oktober 2020 kl. 20:28:22
Citat från: Disneyfantasten skrivet 13 april 2020 kl. 17:02:34
Vilka spelar Robert Fransson, Frida Nilsson*, Kerstin Högberg, Lizette Pålsson*, Anders Öjebo, Tomas Futvoye**, Peter Kjellström, Niclas Ekholm, Urban Frånberg, Jonas Kruse, Anna Nyman, Anton Nyman**, Stefan Berglund, Blenda Nyman**, Ola Norman, Krister Roséen, Johan Wilhelmsson, Daniel Bergfalk, Erik Berglund**, Johan Lindqvist*** och Bittan Norman i filmen?

*Jag tror att Lizette Pålsson spelar Mamman i husvagn men är tyvärr inte helt säker, dock KAN det vara Frida Nilsson också, tror att Pålsson också spelar hon som i början säger "har det så bra älskling" men är fortfarande inte helt hundra där heller...

**Jag skulle gissa att dessa personer spelar några av monster-barnen, men vet inte vilka...

***Jag trodde förut att han spelade Claws, men nu är jag inte riktigt lika säker...

I övrigt spelas iallafall Charlie Proctor definitivt av Mats Jernudd och jag är rätt säker på att Pojken i husvagnen spelas av Anton Olofsson Raeder...

Någon som vet?
#16125
Dubbningar och röster / SV: Monsters Inc
12 oktober 2020 kl. 20:28:01
Citat från: Disneyfantasten skrivet 26 augusti 2020 kl. 19:31:37
Vilken karaktär anges förresten som "Skrämsreaktorchef"? (som på svenska spelas av Hans-Peter Edh)

Listade nyligen ut att det rör som om Jerry!  :)