Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Författare Ämne: Hajar som. Hajar  (läst 11497 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Will Stewart

 • Seniormedlem
 • ****
 • Antal inlägg: 312
  • Visa profil
SV: Hajar som. Hajar
« Svar #165 skrivet: 8 maj 2022 kl. 16:59:06 »
lämna mig ifred......

Utloggad Lilla My

 • Certifierad Nörd och Grinolle
 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 2 310
 • Damn it, Jim
  • Visa profil
  • Youtube-kanal
SV: Hajar som. Hajar
« Svar #166 skrivet: 8 maj 2022 kl. 17:46:49 »
. inget är "objektivt", skärkilt inte film-kritik och man kan inte jämföra det med andra bedömningar ( som prov eller matlagning ), man kan inte försöka vara "objektiv" för en bedömning är alltid subjektiv ( såvida man inte utgår från en "mall" men det behöver man inte, inga argument är objektiva.

En film kan fortfarande vara objektivt dålig.

. en "vanlig" recension ska inte vara över en timme lång och vara helt negativ/positiv bara upprepar sig [...] man kan lika gärna säga "i don't like it" i en hel timme ) och att det inte bara är vad den personen själv tycker, utan vad hen vill att ALLA ska tycka.

1 - "Vanlig recension?"
2 - Åter igen klagar du på längden som för att bevisa att en lång recension av någon anledning skulle vara sämre än en kort.
3 - DEN ÄR LÅNG AV EN ANLEDNING. De upprepar inte "den är dålig" om och om igen AV EN ANLEDNING. Den går på djupet och förklarar VARFÖR personen i fråga tycker filmen är kass. Har du ens SETT recensionen i fråga eller vägrar du bara göra det av princip?

"Person B" kan faktiskt formulera sig medan "Person A" drar ut alla argument för han har inga och fyller bara på nitpicks.

Så du föredrar den kortare som klagar och säger "den är kass" utan att förklara varför?

. en välutförd recension ska kunna lyfta fram både bra och dåliga delar

Åter igen; Nej, det behöver den inte göra. Det finns inget krav som säger att en recension måste innehålla positiv feedback.

en recension som bara är en extrem är inte intressant

Definiera "extrem" - menar du lång, eller menar du negativ? För åter igen; En lång recension täcker upp många tankar och mycket research, och negativitet behöver inte nödvändigtvis vara extrem.

Dessutom, DU finner de inte intressanta. Jag gör det.

( men egentligen behöver vi fler positiva recensioner )

Det finns MILJONTALS positiva recensioner. Anledningen till att du inte massvis av positiva recensioner om just Shark Tale dock är för att den är en kass film som många stör sig på av olika anledningar och väljer att lyfta dessa anledningar.

. man ska inte vara taskigt mot någon bara för att dom inte gillar en viss film ( och vice versa ), "mob mentalit" är dåligt.

Jag håller med - tyck vad du vill etc, vilket jag sagt igenom hela den här diskussionen.

. om man "inte bryr" sig om nåt speciellt så säger man INGENTIN

Jag bryr mig inte ett skit om en random persons strumpor, men om de kommer upp i mitt fejs och ber mig lukta på dem kommer jag ju fortfarande reagera på att de finns där framför ansiktet på mig.

( om du inte bryr dig om filmen, varför vill du prata om den? )

Från början för att den är kass och jag tyckte det var en intressant diskussion då jag aldrig förut kommit i kontakt med människor som gillar filmen, och det är alltid bra att vidga sina vyer. Men JUST NU pratar ju DU och jag om recensioner och kritik etc. - och inte om själva Shark Tale.

hon förklarar det här bättre än jag:
https://youtu.be/CsIKdZZxmZ8

Sarah Z är en fantastisk Youtuber men hon säger ju själv i videon att hon själv sysslar med många av de former av kritik som hon själv kritiserar i den här videon.

Videon du skickade är dessutom från 2018. Sarah Z sysslar numera med TIMMAR långa videor där hon dissekerar och går på djupet runt teman som nörd-kultur och musikaler. Bara för ca ett halvår sedan gjorde hon en recension som är EXAKT såsom de du klagar på; https://youtu.be/jNATsAa9sa0

- Där hon går igenom en film. En recension på 2 timmar som är full av vad du kallar "nitpicks".

"Bad Media Criticism"- videon du skickade - går ju snarare in på hur Youtube-recensioner kom till som grej och hur balansen mellan "humor" och "recension" kan vara tunn och svår att se speciellt i ett klimat som Youtube där nedklankande av media med en humoristisk ton oftast tas på med allvar än vad som kanske var menat. Sedan går hon in på varför clickbait titeln "X is trash and here is why" blev ett uttjatat sätt att få klicks när själva recensionen möjligtvis inte är lika väl utformad som hade krävts för att förtjäna just den titeln - men hon gör det samtidigt som hon medger att det finns de som är väldokumenterade och har väl genomförd research -

8:30 in i videon:

Citera
" 'Sherlock is Garbage and here is why' is a video essay posted in May 2017 by game critic and leftist Youtube hbomberguy. It's nearly two hours long, and it goes into an exhaustive list of the various problems associated with the popular BBC show Sherlock. I definitely found myself disagreeing with certain aspects of the video, but on the whole, it's a well-researched video that makes several legitimate points about issues with the show. Even if I don't fully agree with every criticism he mentions, I think it's a well-made attempt to engage in food faith with a show that he dislikes, and I don't have anything negative to say about it."

- Vilket jag skulle säga att Schaffrillas gör med sin Shark Tale-recension också.

För jag håller med henne - Cinema Sins-liknande recensioner suger, för de förklarar inte ett skit. Men de är också till för humorns skull, inte nödvändigtvis för att RECENSERA själva filmen.

YSM och Schaffrillas bl.a. sysslar med recensioner utifrån deras eget perspektiv och gör grundlig research för att sedan kunna släppa en video som grundligt förklarar deras syn på filmer. De släpper både positiva och negativa recensioner. De som kreatörer är inte Sarah's fokus och är inte det hon klagar på i hennes video.

Dessutom!!

21:43 in i videon:

Citera
"Failures in storytelling or animation are frequentely ascribed to one singular person - this is a common theme in Nostalgia Critic reviews - and creators are often described with personal attacks on their character, and because this media critisism is often made by people who are uninformed about the entertainment industry and have chosen not to do any research, they feel more like personal opinions than well-substainted essays."

- Med andra ord säger hon att man ska göra sin research ordentligt om man ska ge sig ut och klaga på en film etc., något du under hela den här diskussionen klagat på eftersom du vill ha korta recensioner som går direkt på sak.

och FRAMFÖR ALLT 22:36 :

Citera
"Now, just to be clear, everyone is entitled to their own opinions about whatever they watch, and I'm not saying you're not allowed to complain about something you didn't like if you're not an expert on the entertainment industry. On the other hand, these people frequently frame their personal opinions as objective truth. It's not 'I don't like Steven Universe', it's 'Steven Universe is objectively horrible'. You might be able to get away with that if you're backing up whatever you're saying with evidence, like Lindsay Ellis and other video essayists do. But when your video is just about trying to tear something you don't like down instead of providing any real analysis, it's not reasonable to frame what you're saying as if it's just objectively correct".

MED ANDRA ORD: Gör din research och förklara grundligt varför du ogillar något om du ska klaga på det i en Youtube-video; Vilket Schaffrillas gör i sin Shark Tale-recension.
« Senast ändrad: 8 maj 2022 kl. 18:03:20 av Lilla My »

Utloggad Will Stewart

 • Seniormedlem
 • ****
 • Antal inlägg: 312
  • Visa profil
SV: Hajar som. Hajar
« Svar #167 skrivet: 8 maj 2022 kl. 18:09:04 »
ok, kan vi avsluta nu?

jag är trött på ditt dumsnack....

Du är precis som recensenterna hon pratade om, skillnaden bland dom är att vissa faktiskt är intressanta att se, men nu är du som dom dåliga, det finns inget intressant med den här konversationen, bara negativitet frustration och upprepningar och ingen får säga emot dig.


Du ( och Scharfillas ) säger bara "Shark Tale är dålig" x1000 gånger om ( och det spelar ingen roll vad ni pratar om med filmen och vad ni "förmedlar", alla vet redan vad ni tycker, era "väl utförda recensioner" är helt ensidiga ), men jag vill inte upprepa mig heller, du kommer aldrig förstå.
« Senast ändrad: 8 maj 2022 kl. 18:46:08 av Will Stewart »

Utloggad Lilla My

 • Certifierad Nörd och Grinolle
 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 2 310
 • Damn it, Jim
  • Visa profil
  • Youtube-kanal
SV: Hajar som. Hajar
« Svar #168 skrivet: 8 maj 2022 kl. 19:14:18 »


jag är trött på ditt dumsnack....

Jamen jaha, en annan opinion är tydligen dumsnack  ;)

Du är precis som recensenterna hon pratade om, skillnaden bland dom är att vissa faktiskt är intressanta att se, men nu är du som dom dåliga, det finns inget intressant med den här konversationen, bara negativitet frustration och upprepningar och ingen får säga emot dig.

Jag kontrar bara det du säger. Det är snarare du som upprepar dig och inte lyssnar på vad jag försöker förklara och sedan klagar på mig och tar det hela personligt.

[...] och ingen får säga emot dig.

Du gör ju det hela tiden och jag har inte stoppat dig. Du har rätt till din åsikt - hur många gånger ska jag säga det?

Du ( och Scharfillas ) säger bara "Shark Tale är dålig" x1000 gånger om

Det är en uppfattning du har bildat dig som inte ens stämmer.

( och det spelar ingen roll vad ni pratar om med filmen och vad ni "förmedlar", alla vet redan vad ni tycker, era "väl utförda recensioner" är helt ensidiga )

Du har inte ens kollat på Schaffrillas video, har du?

[...] men jag vill inte upprepa mig heller, du kommer aldrig förstå.

Jag FÖRSÖKER förstå dig (annars hade jag gett upp för längesedan) men möts bara av "nej du är dum och dina förklaringar är dumma" som om jag pratade med ett dagisbarn. Så inte mycket att förstå där.

Utloggad Will Stewart

 • Seniormedlem
 • ****
 • Antal inlägg: 312
  • Visa profil
SV: Hajar som. Hajar
« Svar #169 skrivet: 8 maj 2022 kl. 20:04:46 »
ok enough with the negativity....

Här är nåt speciellt baserat på filmen :)

https://youtu.be/wKnWLReOYPU

Den fastnålade kommentaren förklarar även vad jag sa tidigare.

Utloggad Daniel Hofverberg

 • Administratör
 • *****
 • Antal inlägg: 12 949
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Hajar som. Hajar
« Svar #170 skrivet: 8 maj 2022 kl. 20:34:26 »
En film kan fortfarande vara objektivt dålig.
På vilket sätt skulle en film kunna vara objektivt dålig...? Möjligen att man kan ha synpunkter på animationstekniken och budgeten, men allt annat kring en film är ju en subjektiv och personlig bedömning där smaken kommer vara delad.

Utloggad Will Stewart

 • Seniormedlem
 • ****
 • Antal inlägg: 312
  • Visa profil
SV: Hajar som. Hajar
« Svar #171 skrivet: 8 maj 2022 kl. 20:39:39 »
På vilket sätt skulle en film kunna vara objektivt dålig...? Möjligen att man kan ha synpunkter på animationstekniken och budgeten, men allt annat kring en film är ju en subjektiv och personlig bedömning där smaken kommer vara delad.
precis.

Utloggad Lilla My

 • Certifierad Nörd och Grinolle
 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 2 310
 • Damn it, Jim
  • Visa profil
  • Youtube-kanal
SV: Hajar som. Hajar
« Svar #172 skrivet: 8 maj 2022 kl. 20:55:18 »
På vilket sätt skulle en film kunna vara objektivt dålig...? Möjligen att man kan ha synpunkter på animationstekniken och budgeten, men allt annat kring en film är ju en subjektiv och personlig bedömning där smaken kommer vara delad.

Skulle personligen säga att en film är objektivt dålig om man med lätthet kan peka ut flera fel och brister, såsom kameraarbete, design, effekter, skådespeleri, story, ljudmix, kläder, sång och musik, etc.

Med det sagt kan ju en film objektivt vara dålig och fortfarande ha fans - "The Room" och "Cool Cat saves the kids" är t.ex. två filmer som är fruktansvärt dåliga på så många sätt, men de har fortfarande många fans p.g.a. att de är omedvetet roliga, just för att de är så dåliga.

Utloggad Daniel Hofverberg

 • Administratör
 • *****
 • Antal inlägg: 12 949
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Hajar som. Hajar
« Svar #173 skrivet: 8 maj 2022 kl. 21:22:07 »
Skulle personligen säga att en film är objektivt dålig om man med lätthet kan peka ut flera fel och brister, såsom kameraarbete, design, effekter, skådespeleri, story, ljudmix, kläder, sång och musik, etc.

Med det sagt kan ju en film objektivt vara dålig och fortfarande ha fans - "The Room" och "Cool Cat saves the kids" är t.ex. två filmer som är fruktansvärt dåliga på så många sätt, men de har fortfarande många fans p.g.a. att de är omedvetet roliga, just för att de är så dåliga.
Nja, man kan väl säga att en film är dålig på just den aspekten om exempelvis mikrofoner har kommit med i bild eller liknande misstag, men inte att själva filmen är objektivt dålig. Likaså skulle jag nog våga påstå att man objektivt kan hävda att Sveriges julkalender 1987 Marias barn hade objektivt dålig animation, då hela serien bestod av stillbilder med en och annan inzoomning.

Men exempelvis skådespeleri, sång, musik, kläder, handling eller liknande kan väl aldrig vara objektivt dåligt, utan då är vi inne på tycke och smak. Det finns ju exempelvis många som tycker att Dwayne Johnson (tidigare känd som "The Rock") spelar bra, medan jag tycker att han är en dålig skådespelare.

Utloggad Lilla My

 • Certifierad Nörd och Grinolle
 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 2 310
 • Damn it, Jim
  • Visa profil
  • Youtube-kanal
SV: Hajar som. Hajar
« Svar #174 skrivet: 8 maj 2022 kl. 21:28:06 »
Nja, man kan väl säga att en film är dålig på just den aspekten om exempelvis mikrofoner har kommit med i bild eller liknande misstag, men inte att själva filmen är objektivt dålig.

Om tillräckligt många punkter av en film kan prickas av som "dåliga" av tillräckligt många människor skulle jag säga att filmen som helhet är dålig ;)

Men exempelvis skådespeleri, sång, musik, kläder, handling eller liknande kan väl aldrig vara objektivt dåligt, utan då är vi inne på tycke och smak. Det finns ju exempelvis många som tycker att Dwayne Johnson (tidigare känd som "The Rock") spelar bra, medan jag tycker att han är en dålig skådespelare.

Ett ord jag vill lägga in då är medvetenhet.

En sång kan vara i otakt, noter kan spelas i fel tonart, en sångare kan ta fel tonarter, en dubbare kan säga fel och mumla så man inte hör vad som sägs, kläder kan komma från fel tidsepok, kläder kan vara animerade fel och klippa igenom karaktärerna.

På allt det kan man fråga; Är detta knas som sker medvetet? Om svaret är nej, då är det ett fel. En film med många sådana fel kan således objektivt kallas dålig.

Inloggad Disneyfantasten

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 16 087
 • Kön: Man
 • Jag är Gazelle, välkommen till Zootropolis.
  • Visa profil
SV: Hajar som. Hajar
« Svar #175 skrivet: 8 maj 2022 kl. 21:32:46 »
Nja, man kan väl säga att en film är dålig på just den aspekten om exempelvis mikrofoner har kommit med i bild eller liknande misstag, men inte att själva filmen är objektivt dålig. Likaså skulle jag nog våga påstå att man objektivt kan hävda att Sveriges julkalender 1987 Marias barn hade objektivt dålig animation, då hela serien bestod av stillbilder med en och annan inzoomning.

Men exempelvis skådespeleri, sång, musik, kläder, handling eller liknande kan väl aldrig vara objektivt dåligt, utan då är vi inne på tycke och smak. Det finns ju exempelvis många som tycker att Dwayne Johnson (tidigare känd som "The Rock") spelar bra, medan jag tycker att han är en dålig skådespelare.

Får jag fråga dig, på vilket sätt tycker du att Dwayne Johnson är dålig?

En samling filmer som man skulle påstå är raka motsatsen till mästerverk är Dingo Pictures;)

Utloggad MOA

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 5 602
 • Kön: Kvinna
 • See You Next Mission
  • Visa profil
  • MOAVideoGamer
SV: Hajar som. Hajar
« Svar #176 skrivet: 8 maj 2022 kl. 23:32:53 »
lämna mig ifred......
Vi lämnar dig ifred om du slutar klaga