Dubbningshemsidans forum

Dubbningar => Dubbningar och röster => Ämnet startat av: TonyTonka skrivet 17 juli 2011 kl. 21:58:08

Titel: Värsta bästa vänner
Skrivet av: TonyTonka skrivet 17 juli 2011 kl. 21:58:08
Först vill jag säga att jag vet om det är en engelsk eller svensk serie (om det nu är en svensk serie så kan någon flytta den till Filmer och Tv-serier)

Jag såg en serie som heter Värsta bästa Vänner när jag gick i tvåan-trean (vilket bör vara runt 2003-2004). Det var en serie med dockor, och dom lärde sig saker i varje avsnitt, det stog UR i hörnet (gissar att det sändes i det programblocket, som jag har för mig sändes på svt), och jag vill minnas att några av dockorna hette sofia, malin och victor. Jag undrar, vilka gör rösterna, och vad heter serien på engelska om den har någon engelsk titel?
Titel: SV: Värsta bästa vänner
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 17 juli 2011 kl. 23:10:05
Det var en svensk serie, som producerades av Utbildningsradion 1998. Serien visades som del av UR på SVT 1 från 1998 och framåt. Jag hittar inte mycket om serien på webben, men i Kungliga bibliotekets (f.d. Statens ljud- och bildarkiv) databas hittar jag följande produktionsuppgifter:

Dockspelare: Ingalill Ellung, Dan Eriksson, Elisabeth von Gerber, Sara Denward
Regi: Berith Oxelbeck, Mait Wennergren
Manus: Ingela Bendt, Åsa Lind

Under "Medverkande" står därutöver också följande personer (utöver de fyra dockspelarna), som jag inte vet riktigt vad det betyder:
Margareta Öhman
Katrin Byréus
June Lagerström
Lotta Enerskog
Lena Cedergren
Lisbeth Lindvall
Birgitta Alleklev

Jag gissar att dockspelarna också gör rösterna, men vet inte riktigt hur personerna under Medverkande kommer in i bilden.

Det producerades totalt 18 avsnitt av serien på strax under en kvart styck. 12 av dessa släpptes på VHS 1998 i två volymer, och alla 18 avsnitten har släppts på DVD genom skolornas mediacentraler (d.v.s. inte för allmänheten).
Titel: SV: Värsta bästa vänner
Skrivet av: Elios skrivet 20 juni 2022 kl. 21:06:58
Dessa dockorna var så jävla läskiga. Jag får mardrömmar bara av att se dem än idag. Usch alltså. Tycker ni inte dem är hemska på nåt sätt!?