Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vad heter Norges huvudstad?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av E
 - 27 januari 2019 kl. 14:08:46
Citat från: TecknatÄlskare skrivet 27 januari 2019 kl. 10:59:10
Spelade också Anki, men var det någon som spelade gladiatorerna?
Jag köpte GladiatorernaTradera i somras för det såg kul ut. Men tyvärr så funka det inte :( Så jag skickade det till Youtube-gruppen Montefjanton för jag tyckte dom kunde köra spelet
Skrivet av TecknatÄlskare
 - 27 januari 2019 kl. 10:59:10
Spelade också Anki, men var det någon som spelade gladiatorerna?
Skrivet av E
 - 27 januari 2019 kl. 09:57:57
Jag var faktiskt också en dator-idiot ända sen jag var 4 ÅR och det är jag fortfarande ;D Jag spelade bland annat Anki och Pytte, Alfons Åberg, Fem Myror, Monsters Inc, Kaspar i Nudådalen, Lego Island 2, Full fart i stallet, Pippi Långstrump, Kalle Kunskap, Lek o Lär - Förskolan mfl

Dessutom spelade jag Delta Force - Black Hawk Down och jag fick spela det trots att det var 16-årsgräns ;)

Ibland händer det att jag spelar mina gamla spel igen för nostalgins skull :D
Skrivet av Lilla My
 -  8 januari 2019 kl. 21:26:35
Citat från: Richardo skrivet 28 november 2018 kl. 04:26:20
Vilka pc-spel spelade ni då?

Cosmo's Cosmic Adventure stal väldigt mycket av min tid som liten ( https://youtu.be/LWn6tYefAmI ), det gjorde även The Sims ("Hot date" was the shit, https://youtu.be/_QjhwRFAb3M )

Några andra spel var Pettson & Findus i Snickarboden, Pixelina, Rosa Pantern-spelen, bland annat :D
Skrivet av Richardo
 - 28 november 2018 kl. 04:26:20
Vilka pc-spel spelade ni då?
Skrivet av Elios
 - 27 november 2018 kl. 21:45:24
Citat från: Lilla My skrivet 27 november 2018 kl. 21:34:33
Jag var en dator-idiot långt innan jag hade tillgång till internet. Spelade PC-spel på en Win 95 tills ögonen blev till fyrkanter ;) Sedan är jag inte så gammal heller, född tidigt 90-tal, men i alla fall.

Det kan jag med säga att det gjorde jag också. Fick inte använda internet först.  :-\ Så det fick bli PC-spel istället.  :P
Skrivet av Lilla My
 - 27 november 2018 kl. 21:34:33
Jag var en dator-idiot långt innan jag hade tillgång till internet. Spelade PC-spel på en Win 95 tills ögonen blev till fyrkanter ;) Sedan är jag inte så gammal heller, född tidigt 90-tal, men i alla fall.
Skrivet av Richardo
 - 31 oktober 2018 kl. 10:44:39
Tack vare självpubliceringen internet har inneburit kan vem som helst lägga upp sitt material online, vilket innebär att personer som annars inte skulle ha fått en plattform från traditionella medier att publicera sitt material nu kan göra det.

Vilka skäl kan de traditionella medierna ha för att neka personerneras material och är det bra rent kvalitémässigt att de nu har en plattform att göra det?
Skrivet av Soscla
 - 13 juni 2018 kl. 20:53:36
Vet inte hur gamla TBT tror att vi är här. Ska väl bara tala för mig själv, men tror att många var liksom jag bänkad framför tv:n och kollade på alla gamla rara VHS:er. Och på 90-talet fanns det ju mycket både datorspel och tv-spel som sagt att leka med. Jag var inte på internet förrän på 2000-talet, för det fanns knappt nåt att göra/jag visste inte vad man kunde hitta på.
Skrivet av TBT_STR_QR
 - 13 juni 2018 kl. 14:47:58
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 13 juni 2018 kl. 10:53:45
var det ju väldigt vanligt att man anslöt till så kallade BBS:er (databaser) via modem

Vad kunde man göra när man kopplade upp sig till BBS, och vilka sorters webbsidor fanns tillgängliga?

När du gick i skolan, var skrivmaskinen standarden för att skriva uppsatser på lärosäterna eller var ordbehandlingsprogrammen redan etablerade i skolan?

Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 13 juni 2018 kl. 10:53:45
Jag är inte tillräckligt gammal för att kunna uttala mig om vad man gjorde före datorers tid. Men på min tid (=1980-talet och 1990-talet) satt man mycket vid datorer även före Internet - spelade spel, programmerade, o.s.v., satt vid TV-spel (konsoler), såg på TV, etc. Och förstås lyssnade på kassettband och LP-skivor, innan CD fick sitt stora genombrott.

Under första halvan av 1990-talet, före Internet kom på allvar, var det ju väldigt vanligt att man anslöt till så kallade BBS:er (databaser) via modem - det förekom mycket på min tid, och kan väl för de yngre beskrivas som en slags föregångare till World Wide Web. Jag minns att jag hade en sådan BBS (Bulletin Board System).
Skrivet av sickstew
 - 13 juni 2018 kl. 09:54:18
Fler kunde fokusera på omgivningen omkring sig.  :D
Mycket gott kommit, men många kan ju inte se en film eller vara på restaurang utan att kolla sociala medier varje minut samtidigt,
Jag inbillar mig att vi var ute mer än dagens unga, men vi satt ju mycket med offline spel(tv-spel och PC) innan internet tog fart.;)
Skrivet av TBT_STR_QR
 - 13 juni 2018 kl. 09:27:04
De som är äldre på forumet har nog mer erfarenheter än de som är yngre.

Vad gjorde man på fritiden när det inte fanns internet, datorer eller tv i samma utsträckning som nu? Mitt antagande är att man hade en bok i handen i en större utsträckning på samma sätt som på den viktorianska tiden (då fanns det inte ens radio), men jag har ingen kännedom om några sådana erfareheter från den tiden.

Nuförtiden spenderar majoritet av ungdomarna sin fritid framför en läsplatta eller dator och surfar på nätet. Det problem har ökat i och med att teknologin har blivit mer portabel och mobil, där en smartphone är nu (ungefär) lika kraftfull som en dator på 90-talet.