Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - MOA

Sidor: [1] 2 3 ... 297
1
Dubbningar och röster / SV: Skådespelare som inte fick rollen
« skrivet: Igår kl. 21:32:57 »
Undrar om någon vet mer om det där bakom flera olika svenska dubbningar?  :) (alltså vilka som var påtänkta, vilka som var inne i studion, vilka som provspelade, osv.

Då menar jag både Disney (inkl. Pixar), DreamWorks, Don Bluth, Warner Bros, osv.
Hade varit intressant & veta

2
Om Dubbningshemsidan / SV: Frågor till administrationen
« skrivet: Igår kl. 21:31:31 »
nej >:(
Ja du har inge i frågan & göra

3
Off-topic / SV: Quiz
« skrivet: Igår kl. 16:41:08 »

4
Off-topic / SV: Quiz
« skrivet: Igår kl. 15:52:12 »
Ledtrådar?
De va ett Nickelodeon program som hade premiär 1993

5
Off-topic / SV: Quiz
« skrivet: Igår kl. 12:47:40 »
Min tur:
Ett australiskt djur som flyttar till en storstad.
Han är väldigt timid och obekväm.
Hans granne har ett gott öga för honom när hennes make int ser.

6
Off-topic / SV: Quiz
« skrivet: 20 september 2021 kl. 22:11:12 »
Detta är en karaktär!

Det är en tjej med blått hår och grön klänning och glöder och vill helst av allt vara glad och se det positiva i allting!

Hon vakar varje dag över en viss tjejs liv med dennes föräldrar!

Vilken karaktär söker jag?
Glädje i Insidan Ut

9
Off-topic / SV: Irriterande Karaktärer
« skrivet: 19 september 2021 kl. 14:03:20 »
Olof i Frost-filmerna! Nej okej i ettan var han helt okej och charmig. Lite skrikig och jag förstår om andra irriterade sig på honom, men för mig var han precis lagom, riktigt bra. Sen kom tvåan och han var helt värdelös, dum i huvudet och i vägen. Ta bort 70% av Olofs screentime och ge det till Elsa, Anna och framförallt Kristoffer, den stackaren!
Hur var han i sin egna film?

10
Dubbningar och röster / SV: SV: Sonic
« skrivet: 19 september 2021 kl. 14:02:08 »
Sonic Underground är från sent 90-tal. Är rätt säker på att det inte har dubbats till svenska, har i alla fall inte hittat någon dubbning när jag har letat.
Har de ens sänts i Sverige?

11
Off-topic / SV: Upplåsta Minnen
« skrivet: 18 september 2021 kl. 12:55:53 »
an du förklara lite närmare vad du menar med upplåst minne?

Att något man glömt bort och blir påmind om det eller väldigt lång tid eller att man glömt bort och vid något tillfälle utan något relativt bara kommer på det igen?
Ja typ så

13
Dubbningar och röster / SV: Kompletta svenska dubbningar av Disneys långfilmer
« skrivet: 18 september 2021 kl. 11:14:03 »
Då har jag uppdaterat rollistan av omdubbningen av Alice i Underlandet (soda 1), med reservation för att felaktigheter kan förekomma...

Notera att jag märkte att Svärdsliljan inte alls spelas av Iwa Boman som jag förut antog, istället tycker jag det låter som Jasmine Wigartz spelar henne...
*Sida

14
Om Dubbningshemsidan / SV: Intervjuer på Dubbningshemsidan
« skrivet: 17 september 2021 kl. 23:31:56 »
Jag har provat mig fram att spela in intervjuer/videosamtal via Skype, Teams eller Zoom, och det verkar tyvärr vara lättare sagt än gjort... :(

Som jag misstänkte verkar min dator inte orka med OBS, utan när jag startar det programmet rekommenderar programmet att spela in i en upplösning på 853x480 pixels för min dator - inte direkt optimalt... Då laptopens inbyggda webbkamera är på 720p (1280x720 pixels), och detsamma förmodligen gäller de flesta inbyggda kameror, vore det ju önskvärt att även kunna publicera de slutliga intervjuerna i 720p. När jag tvingar programmet att spela in i 1280x720 pixels blir det istället ganska ryckigt, och statistiken visar på mellan 5 och 10% överhoppade bildrutor... :(

När jag istället provar att använda Skypes inbyggda inspelningsmöjlighet (som spelas in och lagras i molnet, utan att belasta min dator) får den slutgiltiga filen bara en framerate på 8 bilder per sekund (istället för 25 eller 30, som jag hade förväntat mig)...! :o Plus att bådas webbkameror blir beskurna, för att tvinga in bådas bild i bredd bredvid varandra i en Widescreen-video.

Jag har också tittat på kommersiella program för ändamålet, och hittat Evaer som förvisso kostar en hyfsad slant (30 amerikanska dollar = ca 260 kr) men som verkar perfekt för ändamålet - det programmet påstår sig kunna fånga in och spara ner den orörda videoströmmen från Skype och Teams, utan att behöva ta till skärminspelning, och ska dessutom kunna spara ner separata videofiler för varje persons webbkamera (perfekt för att få bättre redigeringsmöjligheter). Men när jag testar demoversionen lyckas programmet inte att spara ner mottagarens kamera alls, utan bara min egen - vet inte om jag gör något fel, om det finns någon bugg eller om programmet inte är kompatibelt med de senaste versionerna av Skype. Och videofilen med min egen kamera blir, trots att den inte spelat in skärmen, bara på 13 bilder per sekund... :(


Nu är min bärbara dator som sagt inget fartvidunder och har flertalet år på nacken. Egentligen hade jag behövt införskaffa en ny kraftfullare laptop, men sådana är ju inte direkt billiga så det är av förståeliga skäl inget beslut man kan fatta på nolltid... Till eventuella kommande intervjuer flera månader bort är det kanske realistiskt med en ny dator som inte lider av samma prestandaproblem, men de närmaste intervjuerna måste jag som sagt hitta någon annan lösning till som min dator kan klara av.
Daniel,har du provat Bandicam?

15
Filmer och TV-serier / SV: Vad tycker ni om Trollkarlen från Oz?
« skrivet: 17 september 2021 kl. 22:20:11 »
Jag gillar faktiskt Tom o Jerry's version av filmen. Kom faktiskt på att jag såg fram emot Legends of Oz men den blev aldrig av att jag såg, osäker på om den ens dubbats.
De finns faktiskt 2

Sidor: [1] 2 3 ... 297