Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Goliat

#542
Off-topic / SV: God jul!
27 november 2022 kl. 12:10:26
Citat från: gstone skrivet 26 november 2022 kl. 21:11:36Vill någon veta vad jag önskar mij i julkapp ?
120 barbiedockor
70 kr till disneyfilmer
20 tomteluvor 
30 tomtenissar
10 kolbitar
1 jultidning med Kalle Anka

Rätt? :) 
#543
Dubbningar och röster / SV: Darkwing Duck
27 november 2022 kl. 12:04:21
Citat från: ph skrivet 17 november 2022 kl. 20:35:50‎Created: Tuesday, ‎10 May ‎2022, ‏‎17:02:06

Då fick jag avsnittet på min burk, minns tyvärr inte från vart... Är 99% säker på Disney+ i USA, avsnittet är även markerat med [DSNP]
Så länge har de inte funnits där så det är inte från Disney+ då.
#544
Citat från: RetroTVSverige skrivet 26 november 2022 kl. 22:07:04Har inte gjort några avsnitt, eftersom jag inte haft några med svensk dubb, :) däremot var en vänlig själ "Hey Arnold På Svenska" https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?action=profile;u=5695 snäll och skickade avsnitt 1-14, 16-45 tidigare ikväll.  Vet inte om han har fler avsnitt, men får jag bara tillgång till den svenska dubben så kan jag synka och restaurera från avsnitt 46 å framåt. :) 
Jag har alla redan. med andra ord har du inte hunnit börja?
#546
Citat från: RetroTVSverige skrivet 26 november 2022 kl. 01:21:01Hjälper gärna till :)
Kan försöka skicka över till dig.blite mycket just nu bara.
#547
Off-topic / SV: Dataspel
26 november 2022 kl. 07:41:37
Citat från: Lillefot skrivet 26 november 2022 kl. 00:11:03Precis, även om spelet inte finns med i databasen kan det för all del fortfarande ha släppts i Sverige. Men det ser osannolikt ut när många andra av Disneyspelen jag har sökt efter (Lejonkungen 2: Simbas skatt, Ett Småkryps Liv - Actionspel som exempel) finns med, men inte Villains' Revenge.

Gällande spelet du nämnde, jag hittade en uppladdning på archive som låter likt din beskrivning (dock ej med svenskt tal). Pga juridiskt tvivel så väljer jag att inte länka till den, men sök på spelets titel så kommer du hitta det.
Tror dock inte den finns dubbad för disney är bra dokumenterat.
#548
Off-topic / SV: Dataspel
25 november 2022 kl. 21:24:50
Citat från: Lillefot skrivet 25 november 2022 kl. 03:18:16Om det har släppts i Sverige så tvivlar jag starkt på att det har dubbats, för jag har aldrig stött på en kopia med svenskt tal.

Och tyvärr ligger Svensk Mediedatabas (vid skrivtillfället) just nu, så det går inte att leta där efter uppgifter.

EDIT: Jag har nu letat i SMDB efter spelet, och får inte fram några resultat. Därmed tyder det på att spelet aldrig har släppts i Sverige.
Fast de har inte med alla spel. Jag hade ett spel på cdrom som var svenskdubbat (fann på nordiska språk samt engelska), med bland annat kvarn man kunde spela med vikingar på nån svårighetsgrad och en annan där en fågel pratade och kunde vara kaxig.

(Strategy Games of the World, på engelska)

Tyvärr hittar jag inte på spelet då det är någonstans 60 mil bort. Så kommer inte kunna leta efter den tyvärr. På nätet existerar den inte alls.
#549
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 24 november 2022 kl. 00:46:19Nu har jag hittat åt alla 5 VHS-utgåvor av Greve Duckula, och Vampyren slår till hade jag tydligen redan digitaliserad. Jag har lyssnat på partiet du nämner, och det ser ut att vara komplett. :)

Jag skickar över det till dig. Räcker det med ljud (utan bild)?
Tackar, ska fixa under dagen. :D
#550
Jag påbörjade ett synkningsprojekt för några år sedan (har enbart löst ljud på svenska och bild från dvd) ska ta tag i den framöver. Fonns vara ett fåtal avsnitt synkade. De är relativt lättsynkade men kräver lite arbete med brus m.m. så därför tar det lång tid.
#551
Citat från: ph skrivet 23 november 2022 kl. 08:47:18Ser ut som det är ungefär de avsnitten jag har också :) Avsnittet "The Vampire Strikes Back" ser ut att vara komplett hos mig, se nedan:

Längd: 22:19
Storlek: 363 MB

Hur är avsnittet du har?

Här är svaret. Är det din egna rip så är den garanterat hela. Är det den som cirkulera och även funnits på youtube ett kort tag så har den hacket (som saknar tal)

Citat från: Goliat skrivet 31 oktober 2022 kl. 21:59:58Jag vet inte riktigt när de infaller då jag synkat. Men cirka 6 minuter in. När Greven läser serietidningen och Igor säger "Shirley Temple ers nåd" sedan hackar det till, och han säger "ers nåd" igen. Men det ska vara en lång dialog mellan där som är på vhs.

Greven säger fenomenomen också precis efter Igor
#552
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 22 november 2022 kl. 22:51:04Ja, vid amerikanska TV-sändningar inleddes filmen med en introduktion av USAs dåvarande president George Bush, som på TV4 byttes ut mot en introduktion av dåvarande statsminister Carl Bildt.
Aha, ne men det var på vhs. Jag var ansvarig med visningen och en till i klassen. Så det minns jag väl.

Men jag kan minnas fel att den var dubbad. men jag har minne av att jag tyckte nån lät som "the Chipmunks/piff o puff"-aktigt. Måste tänka till, har för mig att "pojken" lät som en tjej. Nu är det så länge sedan. Så ta detta med en nypa salt!
#553
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 22 november 2022 kl. 21:13:28Minns du hur det var med introduktionen? Introducerades den även som skolfilm av Carl Bildt?
Minns inte Carl Bildt, vill minnas den bara började, var han på tv4?. Vi fick dock se en bilder på före och efter hur man ser ut om man missbrukar dock. Otrevliga och skrämmande bilder.
#554
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 22 november 2022 kl. 20:36:13Jo Smurfarna är med, jag undrar om du kanske tänker på någon annan film...
Nej rätt film, jag minns Daffy, Snurre Sprätt, Nalle Puh och Garfield, vill minnas Alf....jag måste söka upp filmen igen och se den. Kan inte finnas flera sådana här filmer som handlar om att få unga att inte bruka droger?

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 22 november 2022 kl. 20:39:11Jodå, Smurfarna är med.

Det är väl inte helt omöjligt att filmen kan ha dubbats speciellt för skolorna, om filmen släpptes som skolfilm på VHS eller t.o.m. 16 mm, om den gavs ut via exempelvis Swedish Film eller skolornas mediecentraler. Sådana slutna visningar kräver inte att distributören skickar in exemplar till Kungliga Biblioteket, och därför finns det tyvärr inget sätt att kunna veta exakt vad som getts ut i sådan form.

Om ni nu inte såg den på skolan från TV4, vill säga?

Vi hade en 16mm projektor men den visades Rasmus på Luffen, Pippi och nån tecknad vid midsommar och jul. Annars var det VHS som rullades in i en hög "hylla" på hjul med tv och vhs under monterat.

Nej, inget från tv4 (svårt att tro). Vi hade anti-drog och anti-mobbning, anti-rasism-veckor varje år på skolan. Så vi såg den 1 eller 2 gånger (minst, kanske 3). Var själv engagerad i gruppen mot droger. Därav jag faktiskt fick se filmen och minns den något sånär väl. När jag tänker efter, var inte ducktalesgänget med också? Eller iaf knattarna?

Edit: vi var en sådär kallad "modern skola" och hade faktiskt en del lektioner som bestod av film (cellsam historia exempelvis, men öven om något vi läst och det fanns någon dokumentär så visades det med, var rätt omtyckta lektioner också) lite kul, fattade inte mycket av cellsam historia, men när man ser den idag så förstår man betydligt mycket mer.
#555
Vi fick se den här i skolan och jag vill minnas att den var dubbad, har bara kontakt med en gammal klasskamrat och hon minns filmen väl, men hon minns att det var smurfarna i den och enbart att den hade svensk text. Detta är ju trots allt länge sedan vi gick i skolan. Så minnet kan svika.

För smurfarna var väl inte ens med?

Men det verkar inte finnas tecken på att den har dubbats.