Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - TonyTonka

#1
Citat från: gstone skrivet Idag kl. 11:56:57Vilka är rösterna / Avsnitten på denna VHS ?
Yogi - Olav F. Andersen
Boo-Boo - Staffan Hallerstam
Skogvaktaren - Sten Carlberg
#2
Test / SV: Testar
Igår kl. 23:46:12
Testesfg


#3
Är det någon som vet varför Edgar Bergen inte fick dubba sig själv i originaldubbningen? Han hade ju svenska föräldrar, och enligt vad jag läst mig till kunde han svenska.  ???
#4
Citat från: Disneyfantasten skrivet  8 april 2024 kl. 11:43:28Okej, om vi ska räkna samtliga av karaktärens röster (bara för helhetens skull) så har Kalle allt som allt haft följande svenska röster;
- Clarence Nash 1944-1945
- Rune Halvarson 1942-1950 (i den sistnämnda crediterad som E.H. Brochmann)
- Tor Isedal 1965
- Hans Lindgren 1974-1977
- Ted Åström 1980
- Per-Erik Hallin 1983-1994 (1988-1994 varvat med Andreas Nilsson)
- Jimmy Björndahl  (som barn) 1991
- Andreas Nilsson sedan 1988 (under 1988-1994 varvat med Per-Erik Hallin)
- Mikaela Tidermark Nelson (som barn) vid ett tillfälle antingen 2017, 2018 eller 2019 (jag vet inte exakt när avsnittet dubbades)
Var gjorde Tor Isedal rösten till Kalle Anka?  ???
#5
Citat från: Will Siv skrivet Igår kl. 15:08:09Rätt osäker på dom flesta.

Krigsfilmerna har inte dubbats, så "Vanishing Private" har ingen.

"The Whalers" är dubbad (från "Ett Gott Skratt!")


Här finns mer info:

Kompletta svenska dubbningar av Disneys kortfilmer - Omröstningar, listor och sammanställningar - Dubbningshemsidans forum

Hjälp mig hitta avsnitten! - Sida 3 - Egna dubbningar, synkningsprojekt, textningar, etc. - Dubbningshemsidans forum
Ja, jag såg nu att The Whalers redan finns på Dubbningshemsidans creditssida för kortfilmer, klantigt av mig att inte kolla först.  :-[
#6
Citat från: Steffan Rudvall skrivet Igår kl. 18:40:47I klippet med sången låter det nästan som att Kalle sjunger med någon slags brytning det låter till exempel som att han sjunger fläskpannkake.
Nu när jag lyssnar igen håller jag med, även resten av hans uttal låter nästan lite norskt eller möjligen danskt. Så det kanske inte är helt omöjligt ändå att det är en norrman som gjorde rösten till Kalle.
#7
Någon som vet om följande Disney-kortfilmer har dubbats?  :)

Billposters
Cured Duck
Daddy Duck
Duck Pimples
Father's Day Off
Father's Weekend
How to be a Detective
Mickey's Fire Brigade
Mickey's Polo Team
Pluto's Judgemental Day
Self Control
Soup's On
Teachers Are People
Timber!
The Riveter
The Vanishing Private
The Whalers
#8
Citat från: Will Siv skrivet  8 april 2024 kl. 13:30:14Ursäkta om drar upp det här igen, men.....

Har vi fasttält vem som gör Kalles röst i "Toy Tinkers" och "Donald's Nephews"?

Är det Andreas (fast med annorlunda röst) eller Per-Erik, eller kan det vara någon annan som hoppat in (kanske Anders Öjebo)
Tycker defenitivt att det låter som Hallin i Donald's Nephews, i alla fall som jag minns det. Men det var längesedan jag såg den kortfilmen nu.
#9
Nu har jag äntligen, efter 16 års väntan fått se (och höra) originaldubbningen av Pank & Fågelfri, eller rättare sagt, originaldubbningen av Pank & Fågelfri, och jag måste säga att dubbningen hade kunnat vara riktigt bra om det inte vore för Kalles röst. Men jag måste säga att i någon enstaka replik lät det som att den elektroniska bearbetningen inte var lika kraftig.


Kan det förresten vara regissören själv som spelade Kalle? Tycker mig höra likheter mellan den elektroniska Kalle-rösten och Charlie McCartneys röst, som enligt Dubbningshemsidan spelas av Per-Axel Branner. Fast täcknamnet skulle fortfarande inte vara logiskt då, tror jag.  :(
#10
Dubbningar och röster / SV: Kung Fu Panda 4
2 april 2024 kl. 20:29:19
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 15 mars 2024 kl. 03:20:08Här kommer äntligen creditlista till Kung Fu Panda 4, som alltså har smygpremiär på lördag på åtminstone en del håll i landet. :)
https://www.dubbningshemsidan.se/credits/kung-fu-panda4/

Tyvärr finns dock ingen mixtekniker crediterad, men det kanske man kan leva utan (fast mixteknikern ifråga vill förmodligen inte det!)...

Men vem gör Tigrinnans röst?
#11
Off-topic / SV: Glad Påsk!
30 mars 2024 kl. 14:21:33
Glad påsk allihopa! :D
#12
Citat från: gstone skrivet 18 mars 2024 kl. 23:32:07Och hur ligger det till med den likande filmen Elmer med nya vänner ?
Det är samma röster, tror jag. Möjligen kan någon figur ha bytt röst, men det är fortfarande samma grupp av skådespelare med.
#13
För första gången i år är jag faktiskt 100% nöjd med resultatet, min favorit Cazzi Opeia 4:a och de bidragen jag tyckte sämst om (Annika Wikihalder, Jay Smith, Lisa Ajax, Dotter) i botten.

Och självklart motiverar jag varför jag tyckte de var sämst

Annika Wikihalder: Här ogillar jag bara låten och gospelkören, tycker den här låten har varit med tusen gånger redan i Mello, likaså gospelkören, men jag gillar Annika, så jag hoppas hon kommer tillbaka nästa år med en bättre låt.

Jay Smith: Egentligen gillar jag låten, är bara sur att han gick vidare och inte Fröken Snusk eller Scarlet. xD

Lisa Ajax: Bra röst, men för alldeles för tråkig låt. Vill se Lisa med en lite mer upptempo-låt, och då helst utan Niello. xD

Dotter: Alldeles för svag låt i min bok, även om Dotter är awesome som vanligt.

Kan bjuda på omdömen på de andra låtarna också:


Marcus & Martinus: Bra låt, skönt gung, värdig vinnare. Är dock inte helt säker på om jag föredrar denna eller Air.

Medina: Bra låt, skulle säga att den är bättre än In i dimman, även om jag inte tror många håller med mig där. Skönt drag i låten.

Smash Into Pieces: Nja, lite för lik förra årets låt, men fortfarande bra. 

Cazzi Opeia: Min favorit av alla kvällens bidrag, älskar glada låtar, för de motverkar ångesten som jag ibland drabbas av. :D

LIAMOO: Också bra låt, men kanske lite väl lik Cyperns bidrag från förra året, fast med eld i stället för vattnet. Min mammas favorit.

Danny: Lite för tjatig för min smak, men den var lite bättre i finalen än var den var i deltävlingen. Som tur är är den tusen gånger bättre än anuslåten In the Club.

Maria Sur: Bättre än förra årets låt, men tyvärr ingenting jag kommer lyssna på i framtiden. 

Jacqline: Bra låt, tycker den kom lite väl långt ner på resultatlistan. Var mycket bättre än jag kom ihåg.
#14
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
7 mars 2024 kl. 01:40:25
Tänkte vara först här på forumet med att önska @Christian Hedlund grattis på 40-årsdagen. 8)
#15
Citat från: E skrivet  3 mars 2024 kl. 01:06:26Nu får du ta o läsa igen🤦🏻�♂️ Har inte nämnt finalens upplägg, sa bara att jag inte kommer titta. Vad har det med upplägget o göra?🤦🏻�♂️
Jag tror att han menar att du sa att du inte skulle kolla på finalen, därav sa han att det inte var finalen det var fel på.