Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - Adam

#1
Här kan vi diskutera lite nostalgiska datorspel inom programmen Adobe Flash och Adobe Shockwave, för er som lirat sådana.

Vilka har ni spelat? Och vilka spelhemsidor har ni personligen klarast och finast minnen av?
Det här blir återigen ett oerhört långt och personligt inlägg, men jag själv blev introducerad till både Flash- och Shockwave-spel vid 7-års ålder, år 2005, på en hemsida som hette 123spill, vilket var en norsk datorspelhemsida som fick in flera Flash- och Shockwave-spel dagligen. Samtidigt fanns en svenskspråkig motsvarighet som istället gick under namnet 123spela, vilken till skillnad från sin norska motpart hade begränsade antal spel inom kategorierna Action, Äventyr, Plattform, etc.
På dessa hemsidor kommer jag ihåg att jag lirade spel som:
- 3-Foot Ninja II
- Cable Capers
- Celebrity Fight Club
- Chasm
- Battle Forts
- Defend Your Castle
- Duncan Man
- Fire Man Incoming Storm
- Fly Girl
- Gold Miner
- Harum Scarum
- I, Robot
- T-Bone's Alcohol & Ammo
- Megaman Project X
- Penguin Arcade
- Penguin Blood Ninja Fiasco
- Playing With Fire, 1 & 2
- Rockerspillet
- Scary Scavenger Hunt, 1 & 2
- Smite Thee
- Snow Trooper
- Ultimate Flash Sonic
- Xmas Kong
- Zed
...plus många fler som jag tyvärr inte kan memorera namnen på. 😅
Jag minns också att när man klickade på dessa spels ikoner på hemsidan så länkades man direkt till spelens s.k. "originalsidor", och på dem fanns också flera stycken Flash-spel att kolla in. Jag vet däribland att på hemsidan där Fire Man Incoming Storm fanns så kunde man ge sig på ett spel som hette Bass Abyss, vilket var ett pågående crossover-projekt som omfattade karaktärer som Fire Man själv, Shamus, Megaman, m.fl., och detta innehöll banor där man kunde slåss mot fiender från sådant som Doom, däribland självaste Cacodemon. I spelet hördes även soundtrack från b.la Super Turrican.

Vid samma ålder hittade jag även Legos huvudhemsida, där det fanns spel baserade på Legos produkter som Dino Attack, Indiana Jones, Bionicle, Lego City, Harry Potter, Star Wars m.m.
Jag hittade även spelsidor tillhörande Disney Channel, Cartoon Network, samt SVT, varav jag fann mycket personligt minnesvärda spel som Drakens Värld, Badeboda Bo och Mumiemysteriet på den sistnämnda.

Lite senare, vid 10-års ålder, hittade jag även hemsidan Spelo, där jag testade somliga plattforms- och äventyrsspel baserade på Scooby Doo, Sonic, Mario, Simpsons, Spider-Man, DreamWorks, Spökhus, Svampbob Fyrkant, plus vissa "klassiker" som Rick Dangerous, Donkey Kong, Bombjack, och Pacman, samt ett visst Run (om någon minns detta?).

Vid 13-14-års ålder hittade jag naturligtvis hemsidan totaljerkface, med det världsberömda Happy Wheels. Som ni säkert kan tänka er så spelade jag detta i flera omgångar, i nästan hela 5 år (mellan ungefär 2012 och 2017).

Utöver andra Flash-spel som jag kommer ihåg existerade på andra sidor, fanns däribland vissa Stickman- och zombie-relaterade action- och humorspel. Av de spel jag minns namnen på från dessa övriga sidor fanns även Chaos Faction, Log Runner, Santa Rider, och ett särskilt Guitar Hero-liknande spel som hette King of Air Guitar.

Som ni kan se så är en väldig del av min barndom praktiskt taget uppbyggd av datorspel från Adobe Flash och Shockwave. 😅🥰
Jag har också, som sagt var, testat många andra sådana spel, som jag beklagligt nog inte orkar nämna för tillfället, men kommer ni själva ihåg några Flash- och Shockwave-spel- och hemsidor från era yngre dagar? I så fall vilka?
#2
Off-topic / Personliga bekännelser
11 juni 2022 kl. 01:35:15
Som en del av er kanske vet så har jag även en egen Deviantart-sida, och denna vecka lade jag upp min allra första personliga bekännelse som inlägg. Den handlar framförallt om vem jag är som person, och lite om min uppväxt.
Del 1 finns att läsa här för er som är intresserade: https://www.deviantart.com/adde1998/status-update/CONFESSION-PART-1This-is-918545129
#3
Eftersom en sida angående 1987-års Teenage Mutant Ninja Turtles-serie redan finns här på forumet så tänkte jag: "Varför inte skapa en sida angående 2003-års TMNT-serie?" (som jag annars är uppvuxen med)

Kommer ihåg att jag tillsammans med min bror hade två VHS-kassetter av den här serien (och att vi båda dessutom nästan spelade sönder dessa band 😅). Den ena innehöll avsnitten Anteckningar från underjorden - del 1, 2 & 3, och det andra innehöll episoderna Shredder slår tillbaka, del 1 & 2, Kungen samt Leos berättelse.

Detta är ur mitt perspektiv den lätt bästa versionen av Teenage Mutant Ninja Turtles av väldigt många skäl. För det första payar den mer homage till original-serietidningarna från 1984, och för det andra så har huvudkaraktärerna mer distinkta personligheter; Leonardo är den lite "vuxne" och neutrala men samtidigt nyfikna "ledaren", Donatello är den lite mer kritiska och pålästa "professorn", Rafael är gruppens hetlevrade och agressiva "krigare", och Michelangelo är gruppens positiva och skämtsamme "comic-relief". För det tredje så lyckas den fortfarande hålla en balanserad och relativt barnvänlig ton, fastän den introducerar lite mörkare och våldsammare inslag, däribland en mera hotfull och skrämmande inkarnation av Shredder (som egentligen förekommer i mer än bara en inkarnation här, men trots det är detta också den bästa framställningen av rollfiguren i mina ögon).

Vad det gäller den svenska dubbningen producerad av KM Studio så känns det för mitt 24-åriga jag som att många av dess röstskådisar tyvärr underpresterar, i synnerhet bland huvudrollerna (Ola Norman som Leonardo, Johan Svensson som Donatello, Bengt Dahlqvist som Rafael, förutom kanske Nick Atkinson som Michelangelo, men även han låter "off"). Niclas Ekholm tycker jag däremot är fullt godkänd som Mäster Splinter. Anders Öjebo gillar jag också i rollen som Casey Jones, och Johan Hedenberg är näst intill perfekt som rösten till Shredder (även om han kanske inte lyckas utklassa originalets rysligt briljanta Scott Rayow/Scottie Ray i rollen).

Jag undrar även framförallt hur många avsnitt och säsonger som dubbades till svenska? Jag märkte själv att serien långsamt blev allt mörkare efter Säsong 2 (om man bortser från Säsong 6 - Fast Forward och Säsong 7 - Back to The Sewer), och enligt de källor jag kollat in så verkar bara de två första säsongerna ha svenskdubbats möjligen på grund av detta, utom avsnitten Monster Hunter, Return to New York (del 1, 2 och 3), Lone Raph and Cub samt Search for Splinter ur Säsong 1. (De verkar i alla fall inte ha utgetts på hemmedia med svenskt tal, vad jag vet. 🤔)
#4
Filmer och TV-serier / Hedebyborna
30 januari 2022 kl. 12:42:22
Igår kväll streamade jag klart TV-serien Hedebyborna  för andra gången i rad.

Utan minsta tvivel SVT:s bästa TV-serie någonsin, om man ska vara riktigt ärlig, då det är en serie som än håller i sig 50-40 år senare, och som därför än är viktig för vår tid trots tiden den utspelar sig i, då allt som ekonomiska kriser, o-trivsel samt sådant som ångest, psykisk ohälsa och förlorat hopp för framtiden har blivit allt vanligare på senare tid (med andra ord mer uppmärksammat).
Hedebyborna består av en handling och rollfigurer som talar till oss alla, oavsett vem man är, vart man kommer ifrån och hur ens liv har varit. Vi har alla levt igenom de svårigheter som folket i Hedeby.
Inte nog med det så medverkar även många dubbningsrelaterade skådisar, som dessutom briljerar här;
- Nina Gunke,
- Allan Svensson
- Ingvar Kjellson
- Helena Brodin
- Per Myrberg
- John Harryson
- Peter Harryson
- Tor Isedal
- Anders Nyström
- Hans Strååt
- Åke Lindström
- Jan Malmsjö
m.fl.

Jag rekommenderar som sagt starkt den här serien till i stort sätt alla, i fall ni inte redan sett den. 👌
#5
Vad tycker ni om YouTube-recensenten MisAnthro Pony?

Själv anser jag att han verkar vara en av de klokaste film/TV-program/spel-recensenterna på YouTube, med huvudet på skaft när det gäller media som konstform (film, TV-serier, spel m.fl.).
Även om många betraktar honom som "hatisk", så är han egentligen en mycket klok, relaterbar och omtänksam människa bakom skalet på många av sina kommentarer. Vad jag har vetat så har han exempelvis hjälpt en del yngre som ibland utsatts för trakasseri på nätet, och har dessutom inte varit rädd för att tala ut om personliga grejor (efter att ha sett hans "confession"-videos kan jag säga att fann jag honom extra relaterbar).
Jag ser som sagt personligen honom som en äkta förebild, inte bara när det gäller media, men även som person. Han har dessutom ett mycket bra motto; "Think smart, think critically."
Om ni gillar att följa recensenter på YouTube (vare sig ni ser på MonteFjanton, ElectricDragon505 eller Cinemassacre eller andra YouTube-recensenter) så kan jag faktiskt även föreslå MisAnthro Pony (eller MAP, som han även kallas).

...Men som sagt, jag är även nyfiken på era tankar. Vad är era tankar om MAP/MisAnthro Pony?
#6
Sångaren och skådespelaren Hans-Erik Dyvik Husby, känd för att ha spelat huvudrollen i filmen Cornelis från 2010, samt som "Hank von Helvete/Hell" i Death-Punkbandet Turbonegro, har nyss avlidit.

För mig kom denna nyhet som en riktig kniv i hjärtat, då Hans inte bara var en fantastisk sångare och frontman (i mitt tycke), utan även en fantastisk skådespelare. Ingen annan än han var född till att spela Cornelis Vreeswijk
😔🙏
#7
Filmer och TV-serier / Rederiet
13 november 2021 kl. 00:34:06
Jag har precis kollat klart svenska såpoperan/dramaserien Rederiet, som jag följt på SvtPlay sedan 9 månader tillbaka.

Jag kan kort sammanfatta att det är en mycket bristfällig TV-serie, som också är fylld med s.k. "plot-holes", så den håller väl kanske inte lika hög klass som andra svenska dramaserier som Raskens och Hedebyborna (som jag också tidigare har streamat), men förutom sina brister är det en mycket godkänd och fullt sevärd TV-serie, med fantastiska skådisar som exempelvis Johannes Brost, Krister Henriksson, Suzanne Reuter, Ola Forssmed, Gösta Prüzelius och Bert-Åke Varg m.fl.

Har du också sett Rederiet?
Vad tyckte du i så fall?
#8
Filmer och TV-serier / Ny Svampbob Fyrkant-film (202?)
31 augusti 2021 kl. 06:22:35
Jag har nyligen fått höra att Nickelodeon ska utge en ny långfilm baserad på allas vår Svampbob Fyrkant.
Den nya filmen ska däremot handla mer om karaktären Sandy Kind.
Nog för att Svampbob Fyrkant-franchisen har skadats rejält sedan 16 år tillbaka (förutom med filmen Äventyr på torra land), men jag tycker personligen att detta låter som en intressant konceptidé, om allt det här görs rätt, och inte sker på samma sätt som med exempelvis karaktären Teela i den senaste Masters of The Universe-serien.

Hur känner ni inför filmen, eller vad tycker ni, med andra ord?
#9
Vilken eller vilka tecknade/animerade Disneyfilmer anser ni är de/den bästa som någonsin gjorts?  Här är exempelvis mina topp 5:

1. Fantasia (1940)
2. Aladdin (1992)
3. Skönheten och Odjuret (1991)
4. Lejonkungen (1994)
5. Törnrosa (1959)


Hedersomnämnanden:

* Ringaren i Notre Dame (1996)
* Snövit och De Sju Dvärgarna (1937)
* Pinocchio (1940)
* Filmen om Nalle Puh (1977)
#10
Hej,

jag vet att detta visserligen är ett onödigt ämne, men jag som har följt den fjärde generationen av My Little Pony-franchisen, undrar varför YouTube-kanalen My Little Pony Official inte har lagt upp någon svensk version av den senaste Equestria Girls-releasen Spring Breakdown. Många andra internationella dubbningar av filmspecialen har redan lagts upp, men ingen svensk version har visats än så länge. Kan det vara så att det dröjer ett tag innan kvarstående internationella versioner är färdiga, eller har Sverige helt enkelt bara skippat att dubba filmen?