Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Madagaskar vs Vilddjuren

Startat av Adam Larsson, 28 mars 2021 kl. 17:20:20

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Vilken föredrar ni Madagaskar eller Vilddjuren?

Madagaskar
7 (63.6%)
Vilddjuren
4 (36.4%)
Lika bra
0 (0%)

Antal personer som röstat: 11

Skokaka

Tycker helt klart bättre om Madagaskar. Jag gillar faktiskt animationen i den, och den har många skämt och "meme-iga" scener. Är ett utav DreamWorks bästa filmer.

Dock så tycker jag inte att Vilddjuren är dåligt, trots att jag tyckte bättre om den som barn. Bättre än Lilla Kycklingen i hela fall... Animationen är dock inte det bästa, och jag tycker också att den verkar för lik Madagaskar, Hitta Nemo och Lejonkungen. Filmen handlar ju om djur på ett zoo, särskilt lejon, och den som vill vara i vildmarken fick alla att hamna i en ö, precis som Madagaskar. Papporna grälar med sina söner och sen blir sönerna separerade från sina pappor och de försöker att hitta varandra igen, precis som Hitta Nemo. Också att detta handlar om ett lejon och hans son, också... Delen när Samson ser ut att ha dött verkar för lik Lejonkungen. Denna filmen var även med i filmen, så... Och Kazar verkar rätt för lik Scar, också när han tänkte att göra slut på Samson tyckte jag var rätt lik när Scar dödade Mufasa... Förresten, jag tror att Benny till och med gjorde en referens till alla de tre filmerna när han säger att det inte spelar någon roll om Samson kommer från "ett zoo, djungel, eller guldfisk skål" antar jag...

Så, ja... Madagaskar vinner detta för mig, utan tvekan.

Daniel Hofverberg

Citat från: Adam Larsson skrivet 28 mars 2021 kl. 18:40:11Vilddjuren är en väldigt dålig Disneyklassiker oftast är det Disneyfilmer som blivit kopierade men i detta fallet har Disney gått så lågt.
Citat från: FabulousSloth skrivet 17 augusti 2023 kl. 12:12:20"Vilddjuren" känns som en kopia av "Hitta Nemo" kombinerat med "Madagaskar".
Men faktum är att Vilddjuren började produceras innan Madagaskar, så i så fall är frågan vem som egentligen har härmat efter vem...? Med tanke på hur lång tid som animerade filmer tar att färdigställas (minst ett par år) är det inte omöjligt att likheterna bara är tillfälligheter.

Vilddjuren hade förvisso premiär efter Madagaskar, men det beror på att Dreamworks skyndade sig för att få ut Madagaskar innan Vilddjuren.

Citat från: FabulousSloth skrivet 17 augusti 2023 kl. 12:12:20(Som liten föredrog jag "Vilddjuren" pga att jag inte gillade karaktärsdesignen i "Madagaskar", speciellt inte Alex. Idag känns de lika dåliga.)
Citat från: Grimner skrivet 18 augusti 2023 kl. 00:27:02Jag ogillar starkt Madagaskars karaktärsdesign
Det har sina skäl. När man ser på första Madagaskar är det ganska uppenbart att Dreamworks valde att kompromissa med kvaliteten på animationen för att till varje pris få ut filmen till biograferna före Vilddjuren - de insåg väl att filmerna verkade så snarlika, så att de måste få ut filmen först för att inte anklagas för plagiat...

Den andra och tredje filmen har i mina ögon märkbart bättre animation; säkerligen på grund av att de där inte hade samma tidspress.

FabulousSloth

#17
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 21 augusti 2023 kl. 08:42:34Men faktum är att Vilddjuren började produceras innan Madagaskar, så i så fall är frågan vem som egentligen har härmat efter vem...? Med tanke på hur lång tid som animerade filmer tar att färdigställas (minst ett par år) är det inte omöjligt att likheterna bara är tillfälligheter.

Jag trodde att "Madagaskar" gjordes innan "Vilddjuren".
Profilbild av SundaysPlayzone.

Daniel Hofverberg

Citat från: FabulousSloth skrivet 21 augusti 2023 kl. 09:04:07Jag trodde att Madagaskar gjordes innan Vilddjuren.
Madagaskar hade premiär och färdigställdes innan Vilddjuren, men Vilddjuren började utvecklas innan. Till största delen lär animationen och produktionen med båda filmerna ha skett samtidigt, då ju båda filmerna säkert tagit 2 - 3 år att produceras från det att respektive manus påbörjades till en färdig produkt.