Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Anders M Olsson

#1
Citat från: gstone skrivet Idag kl. 14:48:14Tror ni det saknas en sida skansa en sida med svenska röster ?

Danmark och Norge har ju en med
Det stämmer att det är en sida mindre i den svenska röstlistan än i de danska och norska. Det saknas säkert inga sidor, men det är fler som har "buntats ihop" under rubriken Övriga Röster i den svenska listan.
#2
Citat från: gstone skrivet Idag kl. 11:59:18Danska och norska credits
Jag vill inte vara elak, men du har missat några sidor.

#3
Off-topic / SV: Gnälltråden
Igår kl. 11:23:14
Citat från: BPS skrivet Igår kl. 09:36:11Fast att kablar går sönder kan väl inte ses som lurendrejeri man får ju vara försiktig med grejerna.
Det går inte att avgöra av inlägget om laddaren har gått sönder p.g.a. ovarsamhet, eller om den bara har slutat fungera utan någon åverkan.

Om den bara har gått sönder utan orsak bör väl säljstället byta ut eller reparera den gratis om det faller inom garantin. Har garantin gått ut får man alltid räkna med att själv stå för eventuella reparationer eller utbyten, liksom om man har varit ovarsam med prylarna.

Telia brukar vara seriösa, så jag har svårt att tro att de skulle vägra stå för ett normalt garantiärende.
#4
Citat från: gstone skrivet  4 juli 2024 kl. 13:49:42Han säljer ju också porr och det är omoraliskt
Det får du väl tycka om du vill. Men man kan inte döma en verksamhet som oseriös bara för att det säljs porr, såvida det inte gäller barnporr. Både kvarnvideo.se och ginza.se har avdelningar för "erotik", och på den tiden det fanns fysiska videobutiker var det många som hade ett speciellt rum eller avdelning i något mörkt hörn av butiken där man kunde hitta porrfilmer.
#5
Citat från: DingoPictures2005 skrivet  4 juli 2024 kl. 15:20:33Yes det är han tror jag.
Det tror jag också. När jag går igenom mina gamla mail ser jag att jag har skickat ett par mail till som "studsade" efter att automatiskt ha vidaresänts till . Det borde väl vara bevis nog.
#6
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  2 juli 2024 kl. 23:41:20Konsumentverket har bara hand om anmälningar mot näringsidkare (företag), så om inte personen som sålde filmen till dig driver eget företag så kan och kommer de inte göra någonting alls. :(
Förmodligen är Ennios Movie Cave ett företag, kanske enskild firma. Det framgår inte så tydligt av hemsidan, men det ser inte ut som något en privatperson skulle lägga upp:
https://enniosmoviecave.com/

Jag försökte beställa en film därifrån i fjol våras. Det såg ut som beställningen gick igenom, men jag kom aldrig till någon sida för betalning. Jag förväntade mig att beställningsbekräftelse och betalningsinstruktioner skulle komma i mail, men det kom aldrig något sånt. Efter några dagar mailade jag dit och frågade/påminde, men fick aldrig något svar. Så jag gav upp och köpte filmen i en annan webbutik.

Jag blev i alla fall inte av med några pengar.
#7
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  2 juli 2024 kl. 12:01:02IMDb har inga källor alls, utan förlitar sig på att användare skickar in uppdateringar till tjänsten - så inte helt olikt Wikipedia, fast med aningen mer kontroll då själva uppdateringen sker manuellt.
Jag har skickat in en del uppdateringar till IMDb, och för de första uppdateringarna jag skickade in tog det några dagar innan de publicerades. Men efter att jag hade skickat in ett tiotal uppdateringar (som förmodligen granskades manuellt) verkar det som jag har blivit "betrodd", för när jag numera skickar in uppdateringar publiceras de praktiskt taget omedelbart.
#8
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 18 maj 2024 kl. 18:06:19Är det någon förvrängning eller är Bluray fodralet tjockare än vanligt?
Jag har nu fått hem Past Lives på nordisk Blu-ray, och den kom i ett slimfodral (10-11 mm tjockt) som dessutom var ett dubbelfodral med plats för två skivor, fast det bara fanns en enda skiva i förpackningen.

Ljudspåret är DTS-HD MA 5.1 och det finns undertexter på svenska, danska, norska och finska.

Värt att notera är att AnyDVD inte lyckades avkryptera skivan, utan försökte hämta nyckeln från Redfox server. Det misslyckades naturligtvis eftersom Redfox försvann "ut i tomma intet" för några veckor sen. Det är första gången som deras nedläggning(?) har påverkat min uppspelning av DVD eller Blu-ray. Annars har AnyDVD fortsatt fungera som tidigare med hjälp av den lokalt installerade nyckeldatabasen.

Som tur är finns det andra sätt att avkryptera skivor så att VLC eller MPC-HC kan spela dem. MakeMKV har en funktion som man kan aktivera så att den fungerar som avkrypteringsmotor till andra program. Det är också många som tycks ha övergett AnyDVD till förmån för Xreveal och Xreveal Pro:
https://www.xreveal.com/
https://www.xreveal.com/pro.html

Daniel, kan du inte flytta alla inlägg som gäller Past Lives till en egen tråd?
#9
Citat från: Will Siv skrivet 30 juni 2024 kl. 12:24:09Om jag förstått rätt är problemet att svartvita (eller monokroma) bilder är för mörka och obalanserade för att färgerna ska passa, men en del är tillräckligt ljusa och ser bra ut med färg, som den här bilden av Olympic eller Titanic:

TITANIC (1912) - Page 2 - NitrateVille.com
Jag tycker egentligen inte att bilden på Titanic ser ut som något riktigt färgfoto.

När det gäller Doctor Who är väl säsongerna 1-6 inspelade i svartvitt, så i den mån sådana avsnitt dyker upp i färg måste de vara konstgjort färglagda. Men fr.o.m. säsong 7 är de inspelade i färg, så då handlar det i de flesta fallen om att försöka återskapa de riktiga färgerna.

Ett problem med konstgjord färgläggning (det finns säkert flera) tror jag har att göra med att man använder en för liten palett och lägger stora ytor i samma färg trots att den i verkligheten skulle ha varierat över ytan. T.ex. är det inte ovanligt att man ger alla ansikten samma färg, trots att hudfärgen kan variera ganska mycket från person till person, och t.o.m. inom samma ansikte (rosiga kinder, röda öron etc.).
#10
Citat från: Will Siv skrivet 29 juni 2024 kl. 20:55:43

Hoppa till 54:10
Väldigt intressant dokumentär, men kanske lite väl detaljerad när det gäller hur vartenda saknat avsnitt kom till rätta. Det blir så mycket information att det är svårt att hänga med i alla turerna.

När det gäller färgläggningen handlar det dock inte till största delen om det som Steffan initialt tar upp i den här tråden, nämligen färgläggning av äldre svartvita filmer. Det här är avsnitt av Doctor Who som faktiskt är inspelade i färg, men där problemet gäller att restaurera avsnitten med de rätta och ursprungliga färgerna. Det bästa materialet kanske bara finns bevarat på svartvit 16mm film, och så får man utvinna färgerna från andra källor. Inget enkelt uppdrag, men när det lyckas förmodar jag att resultatet blir väldigt mycket bättre än att färglägga gamla svartvita filmer, där man bara kan gissa sig till hur färgerna ska vara.

Annars tror jag aldrig att jag har sett en färglagd svartvit film där resultatet ens har påmint om riktig färgfilm. Det blir liksom platt och livlöst. De svartvita originalversionerna känns mycket mera livfulla. I Steffans exempel på en Porky Pig-film tycker jag att den svartvita ser oerhört mycket bättre ut än de färglagda. Men så är den förstås betydligt skarpare än de suddiga färgversionerna. Möjligen hade de färglagda kommit bättre till sin rätt om de hade varit lika skarpa som den svartvita.
#11
Citat från: gstone skrivet 28 juni 2024 kl. 19:03:07tack för att du klargjord :D
Här kommer även svenska credits till serien Ariel: Mermaid Tales, förmodligen det som du kallar "kortfilmerna".
#12
Citat från: gstone skrivet 28 juni 2024 kl. 18:36:04Är det här själva serien eller kortfilmerna ?
Jag ser nu att det finns två olika serier. Det hade jag missat. Det finns dels en som bara heter Ariel (eller Disney Junior Ariel) och en som heter Ariel: Mermaid Tales. Den senare har tio extremt korta avsnitt som bara är c:a två minuter vardera, och sen följer dubbningscredits som pågår nästan lika länge som själva avsnittet.

Det är credits till den förstnämnda (Disney Junior Ariel) som jag har plockat ut ovan.
#13
Citat från: Oscar Isaksson skrivet 28 juni 2024 kl. 16:07:21Finns kompletta svenska credits att få på amerikanska Disney+.
Här är alla de svenska uppgifterna från Disney+ i USA. Notera att avsnitten 6 och 7 ännu så länge saknar nordiska dubbningar. På avsnitt 3 ser det ut som det har smugit sig in några norska röster under sektionen "Intro Sang".
#14
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 27 juni 2024 kl. 10:06:34Det har du rätt i. Jag trodde för ett ögonblick i min enfald att TV4 Play+ för 59 kr i månaden och TV4 Play+ utan reklam var identiska sånär som på reklamen, som namnet antyder, men så är tydligen inte fallet - enligt den här sammanställningen ingår mycket riktigt inte BritBox m.m. i det billigare alternativet.
Det trodde jag också. Men i våras fick jag ett gratis abonnemang på 59-kronorsvarianten i samband med att jag köpte varor på nätet. Då gick jag "på pumpen" flera gånger när jag försökte se filmer och serier som inte ingick i det abonnemanget. Det var inte bara material från Britbox, utan mycket annat, t.ex. julkalendrarna Piratskattens hemlighet och Hotell Gyllene Knorren.

Just nu har jag ett sexmånaders abonnemang på den reklamfria varianten till rabatterat pris (129 kronor i månaden) vilket jag nästan tycker är prisvärt. Men när det löper ut i november kommer jag nog inte att förnya det.
#15
Citat från: Samlaren skrivet 26 juni 2024 kl. 21:06:14Har du lust om det var du som laddade upp den att ge mig den serien? på annat sätt då det är segt att ladda ned från Archive
Jag kan hålla med om att det ibland kan vara segt att ladda ner från Archive. Men om ett avsnitt går trögt kan man bara börja om, och då får man som regel en snabbare kanal. Jag laddade själv ner alla 14 avsnitten nu på förmiddagen, och det tog knappt två timmar. Då använde jag curl, t.ex. så här:
curl -L -O "https://archive.org/download/den-unge-greve-dracula/01.mp4"När jag märkte att det gick långsamt tryckte jag bara ctrl-c för att avbryta, och så startade jag om igen med samma kommando. Efter ett par försök fick jag en snabb förbindelse så att ett avsnitt inte tog mer än 4-5 minuter att ladda ner.

En annan variant är att starta nerladdningen av alla avsnitten på en gång och låta datorn jobba själv på egen hand, t.ex. över natten, medan man själv gör annat. Då spelar det inte så stor roll om ett avsnitt tar en timme att ladda ner. Så här:
curl -L -O "https://archive.org/download/den-unge-greve-dracula/[01-14].mp4"
Ytterligare en variant som sägs vara snabbare (ej testat av mig) är att använda Bit Torrent.