Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Anders M Olsson

#1
Off-topic / SV: Diverse frågor
Igår kl. 13:27:09
Citat från: gstone skrivet Igår kl. 13:12:55får dugga :D

hoppas Kvarnvideo faktiskt laverar denna gång ;D ;)
Varför skulle de inte leverera? Kvarnvideo är enligt min erfarenhet ett seriöst företag som alltid har levererat det jag har beställt. Enligt webbsajten har de dessutom den här utgåvan på lager, så om du beställer den idag bör du ha den i början på nästa vecka.
#2
Citat från: Jabberjaw skrivet 17 juli 2024 kl. 13:51:19När kommer Nickelodeon med en streaming tjänst med dom Svenska dubbningarna egentligen? :-\ Så att man kan
titta på dessa serierna på laglig väg. Många har man ju digitalt. Men tycker det känns tråkigt att dom inte satsar mer på att tillgängliggöra dessa på streaming för alla. ViaPlay hade ju några serier omkring 2014 - 2015. Men det var långt ifrån en så lång satsning som exempelvis Netflix haft med Batman TAS.

My Dad the Rock Star
The Wild Thornberrys Movie (Den vilda familjen Thornberrys)
Rugrats
Hey Arnold!
Rocko's Modern Life
The Ren & Stimpy Show
Doug
CatDog
The Angry Beavers
 Rocket Power
Det är ju SkyShowtime som representerar Nickelodeon på streaming i Sverige, så det är väl inte troligt att Nickelodeon kommer med någon egen streamingtjänst. Men utbudet av Nickelodeion-serier på SkyShowtime är tyvärr inte så imponerande...
#3
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 17 juli 2024 kl. 13:48:11Har de två serierna någon koppling?
Ja, det är samma produktionsbolag, Jonathan M. Shiff Productions i Australien. Det är även en eller kanske ett par av regissörerna som återkommer i båda serierna.
#4
Citat från: Jabberjaw skrivet 16 juli 2024 kl. 21:38:05Köpte precis en dockningsstation för komma åt mina äldre diskar. Och för att kunna plocka ut en SSD som sitter i en laptop som inte varit igång på 2 år. Tänkte försöka kopiera över allt innehåll till min primära dator. Och köpte en "Maiwo K3082H".

Har någon koll på om man får bäst resultat med någon särskild programvara vid denna typen utav överföring. Den ena disken vet jag knappt gick att få runt inne i Windows. Och då använde jag ett bootbart Linux OS och mountade disken inuti detta. Då gick det att kopiera saker.

Men tänker med just denna typen utav kabinetter. Tips tas tacksamt emot :)
Min erfarenhet är att man inte behöver göra något speciellt, inte heller behöver man någon speciell programvara. Det brukar bara vara att koppla in dockningsstationen, sätta i disken, och köra. Disken blir som vilken annan hårddisk som helst under Windows. Man kan kopiera filer på vanligt vis t.ex. under utforskaren eller i ett kommandofönster.

Jag vet inte vad du menar med att "den ena disken knappt gick att få runt inne i Windows"? Om en disk är trasig eller halvtrasig är det väl troligt att man får samma problem om den sätts i en dockningsstation.
#5
Citat från: Sabelöga skrivet 15 juli 2024 kl. 03:28:29Draken Film finns inte i Stockholm vill jag minnas tyvär :(
Vad spelar det för roll? Draken Film är en streamingtjänst som visserligen är baserad i Göteborg, men det går lika bra att abonnera, oavsett var i landet man bor.
#6
Off-topic / SV: Gammal Elektronik
14 juli 2024 kl. 18:24:04
Citat från: DingoPictures2005 skrivet 14 juli 2024 kl. 16:23:19Något råd om jag vill använda denna? @Anders M Olsson
Zenith Stereo 8 spelare troligtvis från 70 talet.
Något konstigt märke jag aldrig sett.
Iallafall så känns inte denna stickproppen säker att stoppa i ett vägguttag.
Jag håller med om att stickkontakten inte ser bra ut och bör bytas ut. I övrigt vet jag inte så mycket. Jag har aldrig själv ägt någon stereo 8-spelare.

Zenith var ett väldigt välkänt märke på radio, tv och hifi i USA, men jag tror inte att deras produkter såldes i Sverige. Numera ägs varumärket av LG.
#7
Citat från: gstone skrivet 12 juli 2024 kl. 22:46:58Kan jag posta dom här i filmens egen tråd ?
För mig får du gärna göra det, men vi ska kanske först höra med Daniel hur hans planering ser ut. Det bästa vore väl att få upp listorna på sina rätta ställen under svenska respektive norska röster och credits.

Eftersom det här är en långfilm finns det bara en uppsättning credits på varje språk, till skillnad från TV-serier där det kan vara mycket jobb att sammanställa sidorna om varje avsnitt har olika medverkande.
#8
Citat från: gstone skrivet 12 juli 2024 kl. 14:48:14Tror ni det saknas en sida skansa en sida med svenska röster ?

Danmark och Norge har ju en med
Det stämmer att det är en sida mindre i den svenska röstlistan än i de danska och norska. Det saknas säkert inga sidor, men det är fler som har "buntats ihop" under rubriken Övriga Röster i den svenska listan.
#9
Citat från: gstone skrivet 12 juli 2024 kl. 11:59:18Danska och norska credits
Jag vill inte vara elak, men du har missat några sidor.

#10
Off-topic / SV: Gnälltråden
11 juli 2024 kl. 11:23:14
Citat från: BPS skrivet 11 juli 2024 kl. 09:36:11Fast att kablar går sönder kan väl inte ses som lurendrejeri man får ju vara försiktig med grejerna.
Det går inte att avgöra av inlägget om laddaren har gått sönder p.g.a. ovarsamhet, eller om den bara har slutat fungera utan någon åverkan.

Om den bara har gått sönder utan orsak bör väl säljstället byta ut eller reparera den gratis om det faller inom garantin. Har garantin gått ut får man alltid räkna med att själv stå för eventuella reparationer eller utbyten, liksom om man har varit ovarsam med prylarna.

Telia brukar vara seriösa, så jag har svårt att tro att de skulle vägra stå för ett normalt garantiärende.
#11
Citat från: gstone skrivet  4 juli 2024 kl. 13:49:42Han säljer ju också porr och det är omoraliskt
Det får du väl tycka om du vill. Men man kan inte döma en verksamhet som oseriös bara för att det säljs porr, såvida det inte gäller barnporr. Både kvarnvideo.se och ginza.se har avdelningar för "erotik", och på den tiden det fanns fysiska videobutiker var det många som hade ett speciellt rum eller avdelning i något mörkt hörn av butiken där man kunde hitta porrfilmer.
#12
Citat från: DingoPictures2005 skrivet  4 juli 2024 kl. 15:20:33Yes det är han tror jag.
Det tror jag också. När jag går igenom mina gamla mail ser jag att jag har skickat ett par mail till som "studsade" efter att automatiskt ha vidaresänts till . Det borde väl vara bevis nog.
#13
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  2 juli 2024 kl. 23:41:20Konsumentverket har bara hand om anmälningar mot näringsidkare (företag), så om inte personen som sålde filmen till dig driver eget företag så kan och kommer de inte göra någonting alls. :(
Förmodligen är Ennios Movie Cave ett företag, kanske enskild firma. Det framgår inte så tydligt av hemsidan, men det ser inte ut som något en privatperson skulle lägga upp:
https://enniosmoviecave.com/

Jag försökte beställa en film därifrån i fjol våras. Det såg ut som beställningen gick igenom, men jag kom aldrig till någon sida för betalning. Jag förväntade mig att beställningsbekräftelse och betalningsinstruktioner skulle komma i mail, men det kom aldrig något sånt. Efter några dagar mailade jag dit och frågade/påminde, men fick aldrig något svar. Så jag gav upp och köpte filmen i en annan webbutik.

Jag blev i alla fall inte av med några pengar.
#14
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  2 juli 2024 kl. 12:01:02IMDb har inga källor alls, utan förlitar sig på att användare skickar in uppdateringar till tjänsten - så inte helt olikt Wikipedia, fast med aningen mer kontroll då själva uppdateringen sker manuellt.
Jag har skickat in en del uppdateringar till IMDb, och för de första uppdateringarna jag skickade in tog det några dagar innan de publicerades. Men efter att jag hade skickat in ett tiotal uppdateringar (som förmodligen granskades manuellt) verkar det som jag har blivit "betrodd", för när jag numera skickar in uppdateringar publiceras de praktiskt taget omedelbart.
#15
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 18 maj 2024 kl. 18:06:19Är det någon förvrängning eller är Bluray fodralet tjockare än vanligt?
Jag har nu fått hem Past Lives på nordisk Blu-ray, och den kom i ett slimfodral (10-11 mm tjockt) som dessutom var ett dubbelfodral med plats för två skivor, fast det bara fanns en enda skiva i förpackningen.

Ljudspåret är DTS-HD MA 5.1 och det finns undertexter på svenska, danska, norska och finska.

Värt att notera är att AnyDVD inte lyckades avkryptera skivan, utan försökte hämta nyckeln från Redfox server. Det misslyckades naturligtvis eftersom Redfox försvann "ut i tomma intet" för några veckor sen. Det är första gången som deras nedläggning(?) har påverkat min uppspelning av DVD eller Blu-ray. Annars har AnyDVD fortsatt fungera som tidigare med hjälp av den lokalt installerade nyckeldatabasen.

Som tur är finns det andra sätt att avkryptera skivor så att VLC eller MPC-HC kan spela dem. MakeMKV har en funktion som man kan aktivera så att den fungerar som avkrypteringsmotor till andra program. Det är också många som tycks ha övergett AnyDVD till förmån för Xreveal och Xreveal Pro:
https://www.xreveal.com/
https://www.xreveal.com/pro.html

Daniel, kan du inte flytta alla inlägg som gäller Past Lives till en egen tråd?