Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - Rufus

#1
Sven Melander dog dessvärre för inte så långe sen. Jag minns honom framför allt för Nöjesmaskinen-programmen som han gjorde tillsammans med Stina Dabrowski. Fredagsunderhållning med artister, gamla sketcher, pingviner och ballongdans. Någon som har något/några av dessa tv-program sparade?
#2
TV-program, artister, teatrar och annan kultur / Razzel
17 december 2021 kl. 12:33:08
Kommer ni ihåg SVTs stora lördagsunderhållnigssatsning Razzel som var på 1980-talet? Jag gillade detta skarpt. Varken tidigare eller senare har SVTs lördagsutbud varit bättre. Razzel bestod av olika block och var mer än bara ett tv-program. Dels studio-block med Lennart Swahn, Tommy Engstrand och Pelle Berglund (senare även Gun Hägglund) med lottodragningen m.m. Och dels med avsnitt av "inbakade" tv-serier såsom Uppdrag Singapore, Pang i bygget, Snobbar som jobbar och Svarte orm m.m. Avslutningsvis Nattpasset med Svante Grundberg, vilket senare utvecklades till Nattsudd där även Björn Walde var med. Senare blev det mer gäster, framför allt musikaliska gäster.

På fredagskvällarna Nöjesmaskinen i början på 1980-talet och Fräcka fredag mot slutet. SVT vågade göra intressanta och nyskapande underhållningsprogram just på 1980-talet.     
#3
Det började 1976 när Lasse Åberg fick erbjudande om att göra ett julmorgonprogram, och resultatet blev Trazan Apansson, som blev en stor succé.

När SVT senare skulle visa denna tv-serie i repris, så visade det sig att det inte finns mycket bevarat av den (ett och ett halvt avsnitt), så Lasse Åberg fick
uppdraget att göra nytt (men liknande) och då skapades Trazan & Banarne, vilken är betydligt lättare att få tag på, men då utan inslaget filmtajm.
De köp VHS-er och DVD-er med Trazan & Banarne saknar alla filmtajm. Så var det även på SVTs Öppet arkiv. Men det borde ju finnas gamla privata
VHS-inspelningar från TV, där även filmtajm är med. Någon som har nåt sånt?