Forumnyheter:

Just nu blockerar Gmail alla e-postmeddelanden som skickas från Dubbningshemsidan, inklusive forumet. Vi beklagar detta och gör vårt bästa för att lösa problemet. Om du p.g.a. detta inte får viktiga e-postmeddelanden för att exempelvis nollställa lösenordet eller aktivera ditt konto, vänligen kontakta webbmastern på den alternativa e-postadressen (då inte ens manuella mail till Gmail går fram just nu).

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Rufus

#1
Sven Melander dog dessvärre för inte så långe sen. Jag minns honom framför allt för Nöjesmaskinen-programmen som han gjorde tillsammans med Stina Dabrowski. Fredagsunderhållning med artister, gamla sketcher, pingviner och ballongdans. Någon som har något/några av dessa tv-program sparade?
#2
Off-topic / SV: Det här JÄVLA KRIGET!!!
27 april 2022 kl. 14:26:06
Hitler släng dig i väggen! Nu har du blivit utbytt som den ondaste av Putin!
#3
Dubbningar och röster / SV: Liza Öhman (1951-2022)
20 januari 2022 kl. 14:29:41
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 20 januari 2022 kl. 03:29:36

Men jag tycker som sagt att någon tidning borde ha nämnt något om det här, även om hon kanske inte är jättekänd för gemene man i dagens läge. I synnerhet Aftonbladet kan man tycka borde ha skrivit någon liten artikel om det, då Liza Öhman en gång i tiden (1980) vann Aftonbladets egna musikpris Rockbjörnen.

Nu skriver massmedia om det. Att de inte har gjort det tidigare, beror förmodligen på att de anhöriga skulle underrättas först.
#4
Filmer och TV-serier / SV: Futurama revival/reboot?
18 december 2021 kl. 09:30:01
Krutet läggs väl på Matt Groenings tredje skapaelse, Disenchantment, numera? Däremot så kommer nog Futurama-gänget att dyka upp någon gång då och då i Disenchantment. Jag har för mig att de redan har gjort det en gång. Och i Simpsons har de väl varit med flera gånger.
#5
Filmer och TV-serier / SV: Sällskapsresan.
17 december 2021 kl. 12:39:50
Citat från: Carl Barks lover skrivet 21 februari 2006 kl. 20:47:40
Vad tycker ni om denna film? Själv tycker jag det är en av dom bästa svenska filmer som någonsin gjort. (Tillsammans med Jalla Jalla och Jönssonliganfilmerna(Undantag dom utan Gösta Ekman.)) Gösta Ekman spelar förresten en biroll som städerska på hotellet.(Det var inte planerat.)

Sällskapsresan är en stilbildande klassiker. Innan den filmen fanns det inte mycket familjeunderhållning på svensk film. Dit tycker jag dock inte att Jalla Jalla hör. Och de bästa Jönssonligan-filmerna är de första, och där är Gösta Ekman med.
#6
TV-program, artister, teatrar och annan kultur / Razzel
17 december 2021 kl. 12:33:08
Kommer ni ihåg SVTs stora lördagsunderhållnigssatsning Razzel som var på 1980-talet? Jag gillade detta skarpt. Varken tidigare eller senare har SVTs lördagsutbud varit bättre. Razzel bestod av olika block och var mer än bara ett tv-program. Dels studio-block med Lennart Swahn, Tommy Engstrand och Pelle Berglund (senare även Gun Hägglund) med lottodragningen m.m. Och dels med avsnitt av "inbakade" tv-serier såsom Uppdrag Singapore, Pang i bygget, Snobbar som jobbar och Svarte orm m.m. Avslutningsvis Nattpasset med Svante Grundberg, vilket senare utvecklades till Nattsudd där även Björn Walde var med. Senare blev det mer gäster, framför allt musikaliska gäster.

På fredagskvällarna Nöjesmaskinen i början på 1980-talet och Fräcka fredag mot slutet. SVT vågade göra intressanta och nyskapande underhållningsprogram just på 1980-talet.     
#7
Off-topic / SV: Angående släktingar
17 december 2021 kl. 12:14:40
Citat från: Disneyfantasten skrivet  4 augusti 2020 kl. 19:38:15

Har jag missat några...?


Oma, Opa, Onkel, Neffe, Enkelkind.
#9
Citat från: Anders M Olsson skrivet  5 november 2021 kl. 09:19:10
Möjligen är det mitt minne som spelar mig ett spratt. Jag var alldeles säker på att Sveriges Radio TV gick ut med en förfrågan till allmänheten om inspelade program. Men kanske hade de själva kopior på hela serien på kassett? I så fall kan man ju undra varför bara ett och ett halvt program finns kvar? Har även kassetterna med de resterande programmen i så fall blivit förstörda?

Gamla kassetter duger kanske inte till att sända från i TV, men de skulle alldeles säkert ha tillräckligt bra bild- och ljudkvalité för att digitalisera och lägga upp på nätet om man inte har för höga krav.

Exemplet på YouTube kommer i alla fall inte från SVTs tvåtums originalband, utan från en inspelning på något hemvideoformat. Det avslöjar dels den suddiga bilden, dels huvudgapet (den ostadiga linjen) i bildens nederkant.

Fredagen den 15 juni 1979 var det meningen att en reprisomgång av Trazan Apansson skulle börja sändas i TV1. Allt var tablålagt och klart, men en vecka innan det första programmet skulle sändas upptäckte man att banden raderats och gått till återbruk.

Intressanta artiklar! Och där står det om arbetskopior som ska finnas kvar av Trazan Apansson. Kanske handlar det om program i ofärdigt skick, men med hjälp av dagens datorteknik borde det väl kunna gå att få fram tv-sändbara program eller i alla fall publiceringsbara sådana på någon sajt eller så, kan man väl tycka. Även det räddade helavsnittet med filmtajm, verkar vara i ofärdigt skick, eftersom de ej dubbade filmtajm-avsnitten ej är textade, och ett av dom är på italienska, och då förstår i alla fall jag ungefär nada av vad som sägs.   
#10
Citat från: Anders M Olsson skrivet  4 november 2021 kl. 11:12:35
Jag minns att SVT gick ut med ett allmänt upprop till svenska folket med uppmaning till dem som hade spelat in programmen att kontakta SVT. Jag har för mig att de lyckades få tag på några program, men av alltför dålig teknisk kvalité för att det skulle gå att använda till reprisvisningar.

Det känner jag inte till. När var det? Och vad hände med dessa kassetter?

Citat från: Anders M Olsson skrivet  4 november 2021 kl. 11:12:35
Till det priset hade man inte råd att spela in och spara program, utan man använde banden nästan bara till time shift, d.v.s. man spelade in program för att se vid ett senare tillfälle, och sen återanvände man banden igen.

Det var nog väldigt olika hur de gjorde, och vad de sparade på sina band, men som sagt, så var det bara ett fåtal som hade videoliknande utrustning 1976. Min familj hade inte det, och inte heller någon av våra bekanta.
#11
Citat från: Erik Friman skrivet  4 november 2021 kl. 13:27:10
Faktum är att ett avsnitt finns bevarat från jullovsprogrammet Trazan Apansson - julens konung och finns på YouTube.
https://www.youtube.com/watch?v=jAe9ONGEx0M

Ett och ett halvt avsnitt klarade sig från raderingen hos SVT (se första inlägget). Det hela avsnittet har spridits ut till allmänheten via Youtube, men utan filmtajm.
Jag har frågat SVT om de även kunde släppa "halvavsnittet" t.ex. på Öppet arkiv, och de har svarat att de kanske kommer att göra det. Nu finns inte Öppet arkiv kvar dock,
men kanske på svtplay då istället. Fast det är inte mycket gammalt material som de har där. Det var allt mer när de hade Öppet arkiv.
#12
Citat från: MOA skrivet  3 november 2021 kl. 23:33:50
Lost Media.Hörde att SVT råkade ta bort avsnitt.

Det var någon som råkade (avsiktligt eller oavsiktligt) att radera eller spela över. Sen finns det dom som hävdar att denna tv-serie finns bevarad
på kassetter hos någon av dom som var inblandade i produktionen, men detta är än så länge obekräftat och bara ett rykte på internet.
#13
Det började 1976 när Lasse Åberg fick erbjudande om att göra ett julmorgonprogram, och resultatet blev Trazan Apansson, som blev en stor succé.

När SVT senare skulle visa denna tv-serie i repris, så visade det sig att det inte finns mycket bevarat av den (ett och ett halvt avsnitt), så Lasse Åberg fick
uppdraget att göra nytt (men liknande) och då skapades Trazan & Banarne, vilken är betydligt lättare att få tag på, men då utan inslaget filmtajm.
De köp VHS-er och DVD-er med Trazan & Banarne saknar alla filmtajm. Så var det även på SVTs Öppet arkiv. Men det borde ju finnas gamla privata
VHS-inspelningar från TV, där även filmtajm är med. Någon som har nåt sånt?
#14
Filmer och TV-serier / SV: Tv Serier
2 november 2021 kl. 15:13:00
Citat från: MOA skrivet 11 juni 2021 kl. 14:14:11
Jag tittar bara på gamla serier

Samma här.
#15
Citat från: Elios skrivet 16 december 2020 kl. 08:02:23
Vilka här växte upp med detta program samt går det någonstans att få se något avsnitt!?  :o

Hylands hörna startade 1962, men 1981 kom en revival, och det är förmodligen den omgången som flest minns.

Idag har vi Skavlan istället.