Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Jabberjaw

Sidor: [1] 2 3 ... 45
1
Ordet tattig kommer från tattare  det är därför okorrekt att använda det. Tror du verkligen att Disney skulle reagera om en skolfilm från 80-talet läggs upp på Youtube eller ej? De förlorar ju inte pengar på något eftersom att de inte distribuerar filmen ens.

Det är ju just därför man bör vara försiktig. Och fråga om det är okej att kopiera filmen och lägga upp den på Youtube. För att den INTE distribueras av Disney själva.

Politiskt korrekt ordval, nej. Men jag är inte felfri, skrev bara min syn på saken och i sammanhanget jag beskrev så föll ordvalet i detta fallet på just det ordet. Går att böja fram och tillbaka inget att hänga upp sin kväll över.

Det är mer en mer eller mindre oskriven regel om artighet att inte bara kopiera någons video rakt av och lägga upp den på sin egen kanal utan att fråga först. I liknelse med när en underground grupp släpper en torrent och namnger filnamnet med sin grupptitel. Då kopierar man inte torrent datan och lägger upp den på sin egen site utan credit. Det är endast det jag säger, ingenting om dig personligen.

2
Jag har faktiskt lagt länken i beskrivningen.  Jag tycker förresten att ordet Tattigt inte bör användas.

Det är så jag ser på handlingen av att bara ta, kopiera och lägga upp på sin egen "host"/kanal och i detta fall då Youtube tyvärr. Så ordet är befogat anser jag.

Har man aldrig sysslat med Torrenting så tror jag inte att man förstår detta. Man bör alltid fråga innan man re-postar saker. Youtube är inget copyright befriat paradis och sprider stor uppmärksamhet i och med att dom använder algoritmer för att hitta ljudspår som finns med i Copyright "biblioteket". Det handlar mer om artighet och att inte snabbt ta åt sig äran över något någon annan restaurerat. Men sedan finns det såklart riskerna jag skrev ovan. Tycker inte du som person är tattig, endast beteendet.  :)

3
Min kanal, kan bekräfta att de kommer från Archive.org.

Tattigt beteende att inte nämna att det kommer från en annan källa. Såvida du inte frågat om Daniel var ok med att du lagt upp den.  :-\

Det är inte Daniel som har upphovsrätten, men det är han som får skit om Disney mot största förmodan skulle vilja spåra ursprungskällan och delar ut böter per delning exempelvis. Om dom skulle bestämma sig likväl som med Beck-filmerna och ge böter i jämförelse med hur stor spridning och "förlorad inkomst" man anser detta ha fått.

Och tack Daniel, som la upp detta. Väldigt intressant. Har många svaga minnen från skoltiden och media salarna. Där vi ofta såg på filmer och TV serier som jag än idag letar namnen på.  ;D  :(

4
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: 12 januari 2022 kl. 20:35:18 »
Nu har dem även börjat med att stänga framsidan på bussen så man måste gå in igenom baksidan igen. Men då får man iallafall åka gratis.  8)

 ;D Sosse. Inte i Göteborg, här är det där fram som gäller och skanna sin QR-kod ifrån din enhet eller blippa kortet. Köper man periodkort som överlappar flera månader så går det dock att få ner priserna väldigt mycket. Och ser knappt en enda människa på bussen på morgonen. Likaså när jag åker hem. Så alla som "kan" arbeta hemifrån får för min del gärna fortsätta göra det. Det är väl det nya nya i guess...  kommer underlätta mycket i trafiken om fler lämnar sin bil hemma om dom inte nödvändigtvis måste ut.

Från och med idag dock så var det ganska många som hade munskydd på sig på bussarna jämfört med för bara några dagar sedan. Jag håller inte koll på vad FHM säger men jag antar att det har något med dom att göra. Ser ingenting märkvärdigt på sjukhusen heller.

5
Det finns en ny denver på sf kids och cmore. Jag vet inte vilka röster som dubbar. Den nya versionen har ingen anknytning till den gamla denver. Det finns inge creditlistan till nya denver.

Skamligt i jämförelse med orginalet. Både soundtracket och CGI animeringen. Nä Fransmän skall hålla sig borta från allt som har med biltillverkning, matlagning och tecknat att göra....  ::) :(

Låt oss inte förpesta orginalserien med att diskutera det här nya skräpet under samma namn. Det är uppenbart att man i hopp som med mycket andra serier nuförtiden skall rida på namnet och få en snålskjuts in i rampljuset med sin "nya" (2018) TV serie.

6

Hursomhelst finns det i alla fall ingen direkt anledning att se just tre avsnitt på Cartoon World Play, när alla 13 avsnitt finns i exakt samma kvalitet och med samma kanallogga uppe i hörnet på Himlen TV7s Play-tjänst; gratis och reklamfritt.

Håller nog faktiskt med fullständigt här. Gillar inte att döma ett projekt i förväg eftersom jag vet hur lång tid programmering, layout och avtal kan ta.. men i det här fallet...

https://m.youtube.com/watch?v=bc6OTQooWIc

7
Dubbningar och röster / SV: Dick Eriksson
« skrivet: 11 januari 2022 kl. 18:07:01 »
Doug i Säsong 1 och 2 på TV1000 av Nickelodeon's Doug. Och senare Säsong 3 och 4 på TV4 Riks. Väldigt mysig karaktär och tecknad serie där Dick medverkade genom hela serien. Såg mest på Disneys Doug men Nickelodeons version är så mycket bättre nu på senare tid i mina ögon och öron.  :o

Gillade han även i X-DuckX på TV4 runt 2004. Helwacko serie men väldigt underhållande om man inte tar allt här i livet för seriöst.  ;D

8
Dubbningar och röster / SV: Björnen Rupert (1991-1997)
« skrivet: 31 december 2021 kl. 12:16:41 »
Såg en video som slutade rakt på en cliffhanger

Förlåt att jag gjorde en sådan. För att inte dels få copyright strike. :-[ :D hela episoden Rupert and the Ghost finns på TreeHouse och TreeHouse Direct UK nedan, men på engelska som ljudspår.

https://youtube.com/watch?v=2uaYkCqpR1w

https://youtube.com/watch?v=pimesvUlS60

Då jag tycker väldigt bra om Björnen Rupert den animerade TV serien, så skulle det vara kul att samla in så många avsnitt som möjligt. Men jag blir fundersam när jag började läsa på SMDB om tablån på FilmNets sändningar 1994 - 1995.

Sändningarna 1994 ingick i K-TV Mini med följande beskrivning:

Citera
Barnprogram för de allra minsta. Med figurerna i Pyjamas-bananerna och teddybjörnen Rupert.

1995 så är nämligen titeln endast "Rupert" och istället i vanliga K-TV blocket. Här sänds 12 episoder.

Det jag funderar på är om FilmNet i själva verket sände någon utav TV serierna nedan. Och då fyllde ut blocket med att sända flera episoder. Eventuellt sände någon säsong av 1991-1997 års version 1995 på kanalen..  ???

The Adventures of Rupert Bear (1970–1977)
Citera
The characters were all puppets, although the opening sequence featured a toy Rupert bear sitting in a live-action child's bedroom.

Rupert (1985–1988)

Wikipedia anger följande årtal på säsongerna och de ursprungliga TV sändningarna på TV.
 • Series   Episodes   Originally aired
  First aired   Last aired
     1   13   7 September 1991   23 November 1991
     2   13   13 September 1992   9 December 1992
     3   13   3 March 1994   26 May 1994
     4   13   3 September 1995   26 November 1995
     5   13   27 March 1997   19 June 1997
Finns det någon som vet hur Filmnet sändningarna såg ut, eller har möjligheten att beställa studiekopia på ett avsnitt från 1994 ur K-TV Mini och ett avsnitt 1995 från K-TV.

9
Off-topic / SV: God jul!
« skrivet: 31 december 2021 kl. 00:12:04 »
Julen är UNDERBAR  ;D

 :D Håller med dig. Och trots omständigheterna i världen så kunde våran familj fira julen precis lika mysigt som det brukar vara.
Tror att endast julklappsöppningen tog oss 2h, med alla rimm och utdelningar.

10
Dubbningar och röster / SV: Björnen Rupert (1991-1997)
« skrivet: 31 december 2021 kl. 00:10:32 »
Försökte lägga upp lite material från Säsong 2 på Youtube, men det blev copyright skyddat direkt. Tydligen är några av säsongerna blockerat i många länder medan Säsong 4 verkar gå bra.
Ungefär lika löjligt har det historiskt sett varit kring Smurfarna. Där några säsongers intron tillåtits och några strikt blivit blockerade..

Är det någon som vet om FilmNet hade samma dubbning på alla säsonger som TV3 visade i Barntrean???
https://en.wikipedia.org/wiki/Rupert_(TV_series)

Tycker dubbningen som TV3 hade är väldigt bra gjord och avsnitten är mysiga och sevärda nu även långt senare när man blivit äldre.  :)

11
Pinky och Hjärnan, engelsk originaltitel Pinky and the Brain (Steven Spielberg Presents: Pinky and the Brain), är en amerikansk-koreansk animerad TV-serie som är en spinoff från Animaniacs.

Citera
Hela serien handlar om de två labbmössen Pinky och Hjärnan som varenda natt försöker ta över världen. Hjärnan är, som namnet avslöjar, hjärnan av de två labbmössen medan Pinky är hans trofaste följeslagare, kompis och tjänare. Pinky är inte särskilt intelligent (åtminstone under Animaniacs-eran, i den egna serien var han något smartare och deras relation utvecklades, det vill säga Hjärnan blev mer tolerant mot Pinky) och använder ofta nonsens-ord som "Narf", "Zort" och "Poit". Under varje försök att ta över världen går någonting snett, ibland på grund av Pinky, men inte alltid. Ibland kan det helt enkelt vara Hjärnans felberäkning.https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Pinky_and_the_Brain_episodes

Vet att serien gick på följande kanaler med olika mellanrum. Så den här listan är nog långt ifrån fullständigt komplett. Men iallafall något för dom som undrar när och var serien sänts.

TV4 Riks 1996 - 1997 (28 episoder)
Cartoon Network 2001 - 2002 (~600st episoder)
TV4 Komedi 2008 - 2009 (2x13 episoder)
Cartoon Network 2009 - 2011
Boomerang TV
vill minnas att den gick på kanalen mellan 2013 - 2015 mest troligt -14 till 2015*Hur många episoder sändes utav Pinky och Hjärnan här i Sverige?

12
Verkar vara den klassiska sagan Snövit och de sju dvärgarna – av Bröderna Grimm. Men på sagobloggen så står är som sagt texten annorlunda än på kassettbandet.

https://sagobloggen.com/snovit-och-de-sju-dvargarna/

Har sorterat på Dischogs för att försöka se om den finns där under utgivna titlar 1970-tal, men ser ingenting som tyder på att den är med där., Förutom en titel som skulle kunna vara den. https://www.discogs.com/search/?q=sn%C3%B6vit&type=all&decade=1970

Citera
Label:   Cirkus – KULP-4
Series:   Den Stora Sagoserien – 4
Format:   Vinyl, LP
Country:   Sweden
Released:   1971

Berättare i den LP skivan är Lars Ekborg. Vet någon om han låter som mitt bifogade klipp. Om det inte är denna som är avspelad 1971, så måste det vara ifrån radio... :-\

Skulle vara jätteroligt att veta med säkerhet vem rösten tillhör.


13
Har pratat med mormor om det mystiska bandet. Och hon säger att det är inspelat mellan 1970 - 1971, där morfar även läser sagan Magnus, Lindberg och hästen Mari från (1968). Bandet innehåller även på rymmen med pippi långstrump från (1970).

Väldigt snällt av dig att hjälpa till, men jag ser helst att jag gör det själv. Dels för att jag har 200 andra kassettband som skall digitaliseras. Många "okända" och på nätet bortglömda sagor och sångband. Men även ännu fler inspelade band som har lite allt möjligt på sig uppenbarligen.

14
Dubbningar och röster / SV: Kalle Anka och hans vänner önskar god jul
« skrivet: 24 december 2021 kl. 15:11:49 »
Varför har det blivit en så stor grej av att programmet flyttat fem minuter?

En stor grej är väl snarare att dom bör informera alla att skiten inte sänds ut via alla smart tv. Fick ett 5 minuters klipp på Svt play appen i TV:n och sedan dog sändningen. Fick snurra igång Chromecasten från en android telefon...

Nåväl nu ska det njutas av den sönderklippta versionen och se fram emot Robin Hood och årets klipp.

15
Off-topic / SV: God jul!
« skrivet: 24 december 2021 kl. 05:52:25 »
🎄God Jul till er alla

Skurt firar också julen såklart!
https://www.youtube.com/watch?v=eanHpHyatsg

Sidor: [1] 2 3 ... 45