Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Adam

Sidor: [1]
1
TV-program, artister, teatrar och annan kultur / MisAnthro Pony
« skrivet: 15 december 2021 kl. 13:48:58 »
Vad tycker ni om YouTube-recensenten MisAnthro Pony?

Själv anser jag att han verkar vara en av de klokaste film/TV-program/spel-recensenterna på YouTube, med huvudet på skaft när det gäller media som konstform (film, TV-serier, spel m.fl.).
Även om många betraktar honom som "hatisk", så är han egentligen en mycket klok, relaterbar och omtänksam människa bakom skalet på många av sina kommentarer. Vad jag har vetat så har han exempelvis hjälpt en del yngre som ibland utsatts för trakasseri på nätet, och har dessutom inte varit rädd för att tala ut om personliga grejor (efter att ha sett hans "confession"-videos kan jag säga att fann jag honom extra relaterbar).
Jag ser som sagt personligen honom som en äkta förebild, inte bara när det gäller media, men även som person. Han har dessutom ett mycket bra motto; "Think smart, think critically."
Om ni gillar att följa recensenter på YouTube (vare sig ni ser på MonteFjanton, ElectricDragon505 eller Cinemassacre eller andra YouTube-recensenter) så kan jag faktiskt även föreslå MisAnthro Pony (eller MAP, som han även kallas).

...Men som sagt, jag är även nyfiken på era tankar. Vad är era tankar om MAP/MisAnthro Pony?

2
Sångaren och skådespelaren Hans-Erik Dyvik Husby, känd för att ha spelat huvudrollen i filmen Cornelis från 2010, samt som "Hank von Helvete/Hell" i Death-Punkbandet Turbonegro, har nyss avlidit.

För mig kom denna nyhet som en riktig kniv i hjärtat, då Hans inte bara var en fantastisk sångare och frontman (i mitt tycke), utan även en fantastisk skådespelare. Ingen annan än han var född till att spela Cornelis Vreeswijk
😔🙏

3
Filmer och TV-serier / Rederiet
« skrivet: 13 november 2021 kl. 00:34:06 »
Jag har precis kollat klart svenska såpoperan/dramaserien Rederiet, som jag följt på SvtPlay sedan 9 månader tillbaka.

Jag kan kort sammanfatta att det är en mycket bristfällig TV-serie, som också är fylld med s.k. "plot-holes", så den håller väl kanske inte lika hög klass som andra svenska dramaserier som Raskens och Hedebyborna (som jag också tidigare har streamat), men förutom sina brister är det en mycket godkänd och fullt sevärd TV-serie, med fantastiska skådisar som exempelvis Johannes Brost, Krister Henriksson, Suzanne Reuter, Ola Forssmed, Gösta Prüzelius och Bert-Åke Varg m.fl.

Har du också sett Rederiet?
Vad tyckte du i så fall?

4
Filmer och TV-serier / Ny Svampbob Fyrkant-film (202?)
« skrivet: 31 augusti 2021 kl. 06:22:35 »
Jag har nyligen fått höra att Nickelodeon ska utge en ny långfilm baserad på allas vår Svampbob Fyrkant.
Den nya filmen ska däremot handla mer om karaktären Sandy Kind.
Nog för att Svampbob Fyrkant-franchisen har skadats rejält sedan 16 år tillbaka (förutom med filmen Äventyr på torra land), men jag tycker personligen att detta låter som en intressant konceptidé, om allt det här görs rätt, och inte sker på samma sätt som med exempelvis karaktären Teela i den senaste Masters of The Universe-serien.

Hur känner ni inför filmen, eller vad tycker ni, med andra ord?

5
Omröstningar, listor och sammanställningar / Favorit-Disneyfilm?
« skrivet: 4 januari 2021 kl. 11:28:48 »
Vilken eller vilka tecknade/animerade Disneyfilmer anser ni är de/den bästa som någonsin gjorts?  Här är exempelvis mina topp 5:

1. Fantasia (1940)
2. Aladdin (1992)
3. Skönheten och Odjuret (1991)
4. Lejonkungen (1994)
5. Törnrosa (1959)


Hedersomnämnanden:

* Ringaren i Notre Dame (1996)
* Snövit och De Sju Dvärgarna (1937)
* Pinocchio (1940)
* Filmen om Nalle Puh (1977)

6
Filmer och TV-serier / Equestria Girls - Spring Breakdown (svensk dubb??)
« skrivet: 28 april 2019 kl. 09:40:00 »
Hej,

jag vet att detta visserligen är ett onödigt ämne, men jag som har följt den fjärde generationen av My Little Pony-franchisen, undrar varför YouTube-kanalen My Little Pony Official inte har lagt upp någon svensk version av den senaste Equestria Girls-releasen Spring Breakdown. Många andra internationella dubbningar av filmspecialen har redan lagts upp, men ingen svensk version har visats än så länge. Kan det vara så att det dröjer ett tag innan kvarstående internationella versioner är färdiga, eller har Sverige helt enkelt bara skippat att dubba filmen? 

Sidor: [1]