Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Adam

Sidor: [1] 2 3 ... 13
1
Om det även gäller Disneys direkt-till-video/DVD-uppföljare så har jag inte sett många bra, så att säga, men bland dem ska det väl i så fall vara antingen Askungen 3 - Det magiska trollspöet eller Lejonkungen 2 - Simbas skatt (som jag annars har kvar på VHS).

2
Dubbningar och röster / SV: Teletubbies
« skrivet: Idag kl. 09:34:19 »
Var de nån som var rädd för segmentet med Björnen & Lejonet?

De madrömsdemonerna sitter fortfarande kvar i mitt minne sedan 20 år bakåt. De var skälet till att jag inte ville se Teletubbies på flera år sedan dess.
Har även hört att första avsnittet med dem blev så kontroversiellt att det blev bannat i flera länder (förutom i exempelvis Sverige, konstigt nog).

3
Omröstningar, listor och sammanställningar / SV: När är ni födda
« skrivet: 29 november 2021 kl. 17:34:48 »
Jag har ju i och för sig redan röstat, och gett lite klara tecken på tidigare ämnessidor, så jag behöver väl kanske inte skriva egentligen, men för er som fortfarande är nyfikna så är jag också född på 90-talet, nämligen år 1998 (personliga off-topic ord: vilket tråkigt nog är ett av de sämsta åren från det decenniet, framförallt inom populärkulturen, då det allra mesta som kom det året var skit, från både filmer till musikalbum osv).

4
Omröstningar, listor och sammanställningar / SV: Den hemskaste Disneyskurken
« skrivet: 26 november 2021 kl. 19:27:47 »
Chernabog (Fantasia)?
Han symboliserar ju trots allt Djävulen/Ondskan själv. Det han gör i Natt På Blåkulla-sekvensen i filmen visar ju också vilket skrämmande och ondskefullt monster han verkligen är, som att återuppväcka försvunna själar för att sedan bränna ihjäl dem igen, plus att förvandla vackra väsen till vidriga och skrämmande varelser, etc.

5
Off-topic / SV: Gnälltråden
« skrivet: 26 november 2021 kl. 17:35:02 »
Hur menar du nu? Är ogilla-knappen helt bort för dej då på alla videor eller? För mej är den nämligen kvar, men detta kanske är en ändring som håller på att rullas ut?
Grejen är att den kommer garanterat tillbaka. Min knapp blev meningslös ett tag, men nu fungerar den som den ska igen (jag ser alla dislikes och likes) på två av mina Youtube-kanaler.

Backlashen blev för enorm.

Undrar om de kan ha använt själva den nyheten på samma sätt som deras COPPA/Barnmarkeringsnyhet som lanserades för nästan 2 år sedan? (När den sistnämnda lanserades så påstod YouTube att de tänkte "stämma varenda internationell kanal på 42 000 amerikanska dollar om man inte markerade sina videos under rätt kategori eller markerade alla sina videos som barnvänliga". Detta har också visat sig vara överdrivet nonsens, för att uppenbarligen skrämma/hota innehållsskapare, såsom jag uppfattat det.)

Ledsen om jag går lite off-topic.

6
Off-topic / SV: Gnälltråden
« skrivet: 26 november 2021 kl. 16:41:55 »
Nu känner jag återigen för att gnälla.

...Även den här gången gäller det en sociala-medierrelaterad plattform, nämligen YouTube. (Som i och för sig har blivit en riktig skitsida/skitapp på senare tid)
Nu senast har YouTube bestämt sig för att ta bort dislikes helt från videos i överlag på sin hemsida.
Av alla förändringar som YouTube har gjort så känner och tycker jag att den här förändringen är den absolut sämsta de hittills har gjort.
På det här viset kommer YouTube inte att kunna hjälpa eller guida mindre innehållsskapare (som exempelvis mig själv) till att bli bättre och växa. (Visserligen har inte jag lagt upp något på ett tag, men en förändring som den här gör ju inte det hela bättre)
Skulle inte förvåna mig om denna förändring var som deras "hämnd" till att vi inte tyckte om deras, ärligt talat, urkassa två senaste Rewind-videos. 🤦

7
Om Dubbningshemsidan / SV: Delvis frånvaro på grund av dödsfall
« skrivet: 25 november 2021 kl. 22:30:32 »
Sänder kramar. 💞

8
Off-topic / SV: Vilket Disneytecken är du?
« skrivet: 25 november 2021 kl. 18:40:39 »
Mitt Disneytecken är Mulan.
(Har trots detta inte sett hela filmen, men skulle definitivt vilja det såklart.)

9
Sångaren och skådespelaren Hans-Erik Dyvik Husby, känd för att ha spelat huvudrollen i filmen Cornelis från 2010, samt som "Hank von Helvete/Hell" i Death-Punkbandet Turbonegro, har nyss avlidit.

För mig kom denna nyhet som en riktig kniv i hjärtat, då Hans inte bara var en fantastisk sångare och frontman (i mitt tycke), utan även en fantastisk skådespelare. Ingen annan än han var född till att spela Cornelis Vreeswijk
😔🙏

10
Dubbningar och röster / SV: Lightyear (2022)
« skrivet: 19 november 2021 kl. 18:14:27 »
Svensk dubbad trailer: https://youtu.be/evKgP_sp6GQ

*Svenskdubbad*, just saying. (annars får vissa en uppfattning om att det är en svensk trailer som är dubbad 😉)

11
Filmer och TV-serier / SV: Ed Asner
« skrivet: 13 november 2021 kl. 18:49:41 »
Jag förknippar honom mest med hans roll som Jultomten i Elf (med Will Ferrell), som var en rolltolkning han framförde i världsklass. 💞

Det finns heller inget tvivel om att han var en bra dubbare. Förutom Carl Fredriksson i Upp var han även med i sådant som Spiderman: The Animated Series, som stämman till J. Jonah Jameson (J.K. Simmons gör dock denna roll bäst, både i animation och live-action) vars svenska röst var Johan Wahlström, samt Pinocchio och nattens furste, som rösten till Sylvester B. Skumme vars svenska röstskådespelare var Håkan Mohede, m.fl.

12
Filmer och TV-serier / Rederiet
« skrivet: 13 november 2021 kl. 00:34:06 »
Jag har precis kollat klart svenska såpoperan/dramaserien Rederiet, som jag följt på SvtPlay sedan 9 månader tillbaka.

Jag kan kort sammanfatta att det är en mycket bristfällig TV-serie, som också är fylld med s.k. "plot-holes", så den håller väl kanske inte lika hög klass som andra svenska dramaserier som Raskens och Hedebyborna (som jag också tidigare har streamat), men förutom sina brister är det en mycket godkänd och fullt sevärd TV-serie, med fantastiska skådisar som exempelvis Johannes Brost, Krister Henriksson, Suzanne Reuter, Ola Forssmed, Gösta Prüzelius och Bert-Åke Varg m.fl.

Har du också sett Rederiet?
Vad tyckte du i så fall?

13
TV-program, artister, teatrar och annan kultur / SV: Idol
« skrivet: 12 november 2021 kl. 20:14:01 »
Jag måste säga att det varit väldigt mycket mindre aktivitet i denna tråden om man jämför med tidigare idolår, undrar just varför? ^^

Jag ser knappt ens på Idol längre. 🤷‍♂️
...och i år tycker jag det ser ut som att det blivit en extremt o-intressant Idol-säsong.

14
Dubbningar och röster / SV: Blue Water High
« skrivet: 12 november 2021 kl. 15:54:26 »
Jag har enbart sett säsong 1, som var textad, på Sommarlovsmorgon 2007 (Hej Hej Sommar, med Nic Schröder som programledare).

15
Om Dubbningshemsidan / SV: Frågor till administrationen
« skrivet: 11 november 2021 kl. 11:13:27 »
Fattar int vad som försegår här,forumet är inaktivt av någon anledning.Vad e de som händer?
För mig personligen så finns det knappast några intressanta ämnen att besvara för tillfället. Jag skriver mest här när jag känner att det behövs, men det har ju (som Viktor och Daniel skrivit här, och som vi alla märkt egentligen) trots allt postats en hel del onödiga ämnen och inlägg på senare tid här på forumet, många tramsigare och mer onödiga än andra, och som jag därför har undvikit. (Just för att en hel del av dem antingen är personangrepp, eller bara rentav, ibland avsevärt, icke-nödvändiga ämnen eller troll-aktiga nonsens-trådar, som sagt var)

Sidor: [1] 2 3 ... 13