Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Daniel Hofverberg

Sidor: [1] 2 3 ... 790
1
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: Idag kl. 09:35:54 »
I ett par länder så börjar ju dom med dos 4. Hur länge kommer allt det här pågå med tanken på att man måste få en till dos varje 6 månader. Inte bara det utan så många har Inter fått vaccinet i andra delar av världen medan dom behöver doserna så att inte nya varianter dyker up osv..... allt det här gör en snurrig.
Det korta svaret är väl att ingen vet än. Ingen vet hur länge varje vaccindos får effekt, varför man heller inte vet hur ofta det behövs. Enstaka länder har ju börjat med dos 4, men de allra flesta länder i världen anser ju att det inte behövs inom den närmaste tiden - men möjligen kan det behövas för ett mindre antal personer med kraftigt nedsatt immunförsvar (exempelvis personer som nyligen genomgått organtransplantationer), något Folkhälsomyndigheten ska fatta beslut om inom kort enligt torsdagens pressträff.

Det vi vet är ju att viruset kommer inte att försvinna, sannolikt aldrig, utan vi kommer få lära oss att leva med det. Men förr eller senare verkar de flesta forskare överens om att viruset kommer att bli mindre farligt och övergå till att fungera ungefär likadant som influensavirusen - med andra ord att det kan vara farligt för äldre och en del personer i riskgrupp, men att det för de flesta inte är värre än att de blir kraftigt sjuka och sängliggande i någon vecka. När det händer kommer man förmodligen att rekommendera vaccination årligen till ungefär samma personer som under det senaste decenniet har rekommenderats vaccination mot säsongsinfluensa (d.v.s. personer över 65 år och personer som tillhör vissa riskgrupper), som i så fall förmodligen kan vaccineras mot Covid-19 samtidigt som säsongsinfluensan, medan de flesta andra inte behöver bry sig.

Frågan är bara när det händer...? Vissa forskare tycks tro att det är på väg att hända nu, i och med att det finns vissa data som tyder på att Omikron-varianten ger lite mindre risk för allvarlig sjukdom än tidigare varianter, och i så fall kan det hända redan i år - men andra forskare tror att det kan dröja flera år till, så vem vet...?


Men nu behöver ju i alla fall alla en tredje dos, främst i och med Omikron-varianten som bara två doser ger ett dåligt skydd mot, och sen är det nog sannolikt att många eller alla kan behöva en fjärde dos; i så fall troligtvis till hösten eller inför nästa vinter. Längre än så kan vi inte veta i dagsläget, och även det kan ju förändras om det kommer nya varianter eller om något annat inträffar som förändrar situationen.

2
Dubbningar och röster / SV: Pål plutt
« skrivet: Idag kl. 09:22:19 »
När det kommer till Pål plutt så är frågan vem har rättigheterna till att streama serien på en streaming tjänst? Vart kan man kolla på serien om den dyker up?
Nej, tyvärr finns Pål Plutt inte på någon streamingtjänst i världen, vad jag kan se. :(

Det är en kinesisk-kanadensisk samproduktion, och rättigheterna verkar ägas av kanadensiska Nelvana. Därmed hamnar man i ett moment 22-situation, då Nelvana inte har någon egen streamingtjänst och merparten av streamingtjänsterna mer satsar på sina egna produktioner. Serien sändes ju i Sverige på SVT, men de har inte sänt serien sedan 2012 så de har förstås inte kvar några rättigheter till själva serien längre (bara till dubbningen) - och sannolikheten att de ska sända serien på nytt efter nio års tid är nog väldigt liten.

Störst chans är det förmodligen på Viaplay eller möjligen Netflix, men chansen lär nog vara liten även där då det kräver att de dels licensierar serien från dess rättighetsinnehavare och dels lyckas köpa loss eller licensiera dubbningen från SVT.

3
Dubbningar och röster / SV: Dubbade vuxenfilmer på Netflix
« skrivet: Idag kl. 09:05:56 »
Har Yvonne också gått bort?
Nej, Yvonne Lombard är i allra högsta grad vid liv och fortfarande yrkesverksam; trots att hon faktiskt är 92 år gammal. Men trots det har hon tydligen inte dubbat sig själv i The House, då hon inte står med i creditlistan, utan det måste vara någon annan som gör hennes svenska röst. Vet inte vem än...

4
Dubbningar och röster / SV: Dubbade vuxenfilmer på Netflix
« skrivet: Idag kl. 04:18:02 »
Vem dubbar Sven Wollter?
Det vet jag tyvärr ännu inte, då hans rollfigur inte står med i creditlistan och inga manliga skådespelare namnges under "Övriga röster".

Jag ska försöka hitta åt hans och Yvonne Lombards roller och höra om jag kan avgöra det. :)

5
Filmer och TV-serier / SV: Äldre serier från 60 till 90 talet
« skrivet: Idag kl. 02:47:48 »
The golden girls är också en serie från 80 talet, inklusive serien som kom efter som heter the golden palace. Finns båda serierna nånstans att se på?
The Golden Girls hette Pantertanter i Sverige. Alla sju säsonger av serien finns på Disney+ sedan några månader tillbaka. :)

The Golden Palace finns tyvärr inte att streama någonstans i de nordiska länderna, och har mig veterligen heller inte släppts på DVD här. Serien sändes på TV3 under 1990-talet, men efter 1997 tycks den vara helt uppslukad av jorden. I USA finns serien på den Disney-ägda streamingtjänsten Hulu, men den tjänsten finns inte i Sverige varför serien också lyser med sin frånvaro här. :( Men serien producerades av Disney-ägda Touchstone Television, så jag hoppas att den kan dyka uop på Disney+ i Norden inom en inte alltför avlägsen framtid.

6
Dubbningar och röster / SV: Dubbade vuxenfilmer på Netflix
« skrivet: Idag kl. 02:36:34 »
Igår släpptes den brittiska stop motion-animerade filmen The House på Netflix, och den har dubbats till svenska. :)
https://www.netflix.com/se/title/81178338

Den är som sagt visserligen stop motion-animerad, men har 13-årsgräns och klassas som vuxenanimation och satir/svart komedi - så utan att ha sett mer än några minuter av den tror jag att jag vågar dra slutsatsen att det inte är någon familje- eller ungdomsfilm utan hör till Netflix nuvarande satsning/experiment/försök kring dubbning av vuxenfilmer. Precis som förut finns bara dubbning på svenska utöver språk från typiska "dubbningsländer", och i de andra nordiska länderna är det textad originalversion som gäller.

Dubbningen är gjord av IYUNO-SDI Group, och att döma av regissör och projektledare kan man utan tvekan dra slutsatsen att dubben måste ha gjorts hos gamla IYUNO Media Group/BTI Studios. Regissör är Joakim Elfgren och översättare Angela Åkerblom.

Filmen är en tredelad episodfilm, där den andra delen har regisserats av svenska Niki Lindroth von Bahr. Självaste Sven Wollter är med som skådespelare i originalversionen, i vad som bör ha varit hans allra sista filmroll i livet - men dubbningen är med all säkerhet gjord efter hans tragiska bortgång, varför han förstås inte kunnat dubba sig själv.

I samma kapitel medverkar i originalversionen också svenska skådespelerskan Yvonne Lombard (i dubbningssammanhang bl.a. känd från kultförklarade Fablernas värld, Dinosaurier och originaldubben av Törnrosa), men tyvärr dubbar hon inte heller sig själv; trots att hon fortfarande är i livet och är yrkesverksam (92 år gammal!). :(

7
Dubbningar och röster / SV: SV: Bio Affischer
« skrivet: Idag kl. 02:21:07 »
Trots att Toccata och fuga i D-moll är lite slö och udda i och med att det är abstrakt så känner jag ändå att även det segmentet är viktigt för filmen, framförallt för dess början. Är det något det segmentet gör så är det att inleda filmen med att bygga upp en klar bild av vad filmen går ut på, så att säga. Förutom segmentets animation, kamera-shots och ljussättning så är även de extra visuella shotsen i slutet bland det bästa Disney har gjort.
Det håller jag med om, och dramaturgiskt fyller det sin funktion och fungerar bra som inledning. Men däremot har jag alltid tyckt att det inslaget är lite för långt för sitt eget bästa, och hade vunnit på att kortas ned lite. Trots allt är det ju flera inslag som kortats ned gentemot de ursprungliga musikstyckena, så det är inget som säger att man inte kunnat göra det med det här segmentet också.

Så måste man "offra" något inslag, så hade det absolut varit mitt förstahandsval - och det var ju så filmen visades i USA 1942 och framåt, när filmen klipptes ned till bara 1 timme 20 minuter.

Vid den svenska premiären i oktober 1942 fanns dock Toccata och fuga i D-moll med, medan man istället verkar ha klippt bort hela Timmarnas dans av Ponchielli - åtminstone att döma av recensioner och tidningsannonser från 1942; vilket känns väldigt egendomligt, då jag inte hittar några tecken på att filmen visats i det skicket någon annanstans i världen...

Tyvärr vet jag fortfarande inte vem som var berättarröst vid den svenska originaldubben 1942, då varken berättare, översättare eller regissör har nämnts i någon recension eller annons från den tidsperioden. :(

8
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: Idag kl. 01:22:33 »
Jag såg på de lokala nyheterna i går att många som har blivit vaccinerade i Region Skåne i november-december inte har fått sin senaste vaccindos införd i vaccinbevisen. Det finns även en artikel i Sydsvenskan i dag.

Därför laddade jag hem ett nytt vaccinbevis, och mycket riktigt finns min tredje dos - som jag fick den 27 november - inte med.

Visserligen står mina två första doser där, så jag förmodar att mitt vaccinbevis fortfarande är giltigt om jag t.ex. skulle vilja gå på bio. Men i vissa sammanhang kanske det krävs, eller kommer att krävas, att det inte får ha gått för lång tid efter senaste påfyllnadsdosen. Problemet är väl för ögonblicket svårast för personer som har fått sin andra dos, men ändå inte kan bevisa att de är fullvaccinerade.

Jag kollade i min journal på 1177.se, och där finns alla tre doserna införda på rätt datum. Så det är väl bara att vänta på att teknikproblemen ska lösas.
Det låter inte alls bra, och minst sagt besynnerligt. För din del är det som sagt inte kris, för än så länge räcker det med två doser för allting; så att du fortfarande kan gå på bio eller teater. Men det pågår ju diskussioner om det här på EU-nivå, så förr eller senare kommer de säkert att besluta att tre doser krävs för att anses vara fullvaccinerad; det är bara en fråga om när.

Just nu är det som sagt värre för de som fick sin andra dos som inte finns med på vaccinbeviset, så att de därför inte kan gå på bio, teater eller konsert. Men du bör nog kolla upp saken ändå. På eHälsomyndigheten finns denna artikel om vad man gör om doser saknas:
https://www.ehalsomyndigheten.se/nyheter/2021/saknar-du-vaccindoser-i-ditt-covidbevis-sa-har-gor-du/

Har du provat att begära ett nytt vaccinbevis och dos 3 fortfarande saknas, så bör du alltså maila till eHälsomyndigheten på adressen som anges på den sidan, så att de kan kolla upp saken. Kanske bäst att göra det ganska snart, ifall det tar tid att åtgärda, för i och med Omikron-varianten (som ju två doser ger ett väldigt dåligt skydd mot) är det inte alls otroligt att EU kan besluta inom någon månad att två doser inte längre räcker för att anses som fullvaccinerad. :)
(Texten med om "du ska ut och resa inom kort" kan man förstås bortse från, då artikeln skrevs innan det blev klart att vaccinbevis behövs vid andra sammanhang än bara resor. Det är säkerligen betydligt fler som vill gå på bio än de som planerar att resa utomlands inom kort...)

9
Det är väldigt tråkigt detta med Cartoon World Play, och jag kan bara beklaga, då det inte förens nu kommit till min kännedom vad som har pågått.
Jag har INTE tagit några ledande beslut om det tidigare innehållet. så detta har varit utom utanför min kontroll. så det som har visats upp hittills speglar inte mitt eller mitt bolag.

Jag kan inte mycket rent tekniskt utan min roll är främst som VD och inköpare. Därför har jag fått mycket hjälp av TBT_STR_QR som säkert tagit sina beslut i största välmening. Ser att det har gått alldeles för fort fram med det digitala och fört med sig en del inte så smickrande barnsjukdomar.

Mitt bolag är så pass nytt på marknaden, det tar tid att etablera och samtidigt bygga ett förtroende bland utländska producenter för att kunna leverera ett så bra underhållningsutbud som är är rimligt inom bolagets ramar, och då försöka jobba nära kundens önskemål.

LyllOs Entertainment är och kommer alltid vara ett politiskt och religiöst obundet bolag.

Så länge JAG inte har gått ut med något som rör mitt bolag offentligt i mitt eget namn i egenskap av VD, vad det än må vara, så är det inte officiellt.
När det blir aktuell, kommer det presenteras t.ex. i samband med den egna marknadsföringen kopplad till lanseringen av produkter.
Tack för klarläggandet - det var skönt att höra, och jag måste medge att jag blivit lite konfunderad då jag ju vet hur oerhört ambitiös du har varit med allt du företagit dig.

Jag hoppas att allt reder upp sig, och det ska bli spännande att se vad ni och du kan åstadkomma när det verkligen kommer igång på allvar. :)

10
Finns något som helst sett du kan göra en kopia av här kortfilm och ge mig ?

Jag kan betala om du vill  ;D

Har du Swish ?

Jag kan skicka min post adress !

Även en halv risig kopia är ju värdefull för !
Jag hjälper gärna till, men då min stationära dator tyvärr inte fungerar än kommer jag inte åt Nalle Puh och årstiderna, som jag är ganska säker på finns på en av hårddiskarna kopplade till den stationära datorn. :(

Jag jobbar på att lösa det och ska ordna det när datorn fungerar igen och jag kommer åt inspelningen, men just nu är jag tyvärr något handikappad och kan inte göra så mycket...

11
Dubbningar och röster / SV: Nya Röstskådespelarna
« skrivet: Idag kl. 01:05:49 »
Fast hon står bara som Charlotte Ardai.
Nu blir Adam ännu mer sur.
Jag valde att bara söka på det namnet, för att vara säker på att få med alla förekomster - detta eftersom sökfunktionen söker efter alla förekomster av söksträngen exakt så som den angivits, och jag minns att det har hänt i några fall att hon har crediterats officiellt som "Charlotte Ardai". Troligen har jag korrigerat de förekomsterna och själv skrivit dit Jennefors när jag skrivit av officiella credits, men jag kan inte utesluta möjligheten att jag missat något ställe.

Just därför är det alltid bättre att söka på kortare strängar hellre än längre, just för att inte missa någon förekomst.

Jag ska försöka förbättra Svenska röster och credits med en ordentlig sökfunktion och klickbara namn - ungefär som IMDb - men eftersom det inte direkt går på nolltid och kräver att man verkligen har tungan rätt i munnen, så har det tyvärr inte blivit av än.

12
Dubbningar och röster / SV: SV: Bio Affischer
« skrivet: Idag kl. 00:55:00 »
Precis, just Trollkarlens Lärling är den bästa ur hela filmen, medan den sämsta är den inledande där knappt någonting alls händer...
Fastän jag verkligen tycker om Fantasia nuförtiden (när jag var barn tyckte jag inte om den!), så måste jag medge att Toccata & fuga i D-moll är tämligen utdraget och intetsägande. Det finns ju en del klippningar av filmen där det inslaget har klippts bort, och det har jag förståelse för då det helt klart är det svagaste segmentet i filmen.

13
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
« skrivet: Idag kl. 00:51:08 »
Är Dan Ekborg tillbaka ?
Ja, Dan Ekborg spelar återigen Van Helsing. :)

Creditlista kommer vid nästa uppdatering, troligtvis imorgon men det kan dröja till måndag.

14
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
« skrivet: Igår kl. 09:51:30 »
Alla fyra volymerna köpte jag i Second Hand affärer!  :)
Det är säkert lättare att hitta åt filmerna om man bor i större orter än Skellefteå. Här finns det just nu två second hand-affärer som har VHS-filmer, varav bara en har mer än ett fåtal. Det finns en tredje second hand-affär, men där har jag inte sett till VHS-filmer på tre års tid, varför jag misstänker att de inte tar emot sådana (second hand-affärer säljer ju bara sådant som andra personer lämnar in, från exempelvis dödsbon och liknande).

Oturligt nog ser jag att just Stad och hus har funnits på Tradera i en auktion som gick ut den 4 januari i år - den måste jag helt ha missat i och med jul- och nyårshelgerna... :(

15
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
« skrivet: Igår kl. 09:27:13 »
PS: Vilken av volymerna är det du inte har? DS
Jag har Familj och matt, Kropp och kläder och Skola och motsatser, så det måste alltså vara Stad och hus som saknas - den har jag aldrig sett på någon second hand-affär eller loppis, och heller inte på Tradera eller Blocket. :(

Sidor: [1] 2 3 ... 790