Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Anders

Sidor: [1] 2 3
1
Off-topic / Ananas på pizza
« skrivet: 12 maj 2021 kl. 20:41:11 »
Själv har Hawaii varit min favoritpizza sedan långt innan det blev "kontroversiellt" att ha ananas på pizza. Ananas är ju en frukt som passar alldeles utmärkt till kötträtter såväl som desserter och ananas, ost och skinka är en himmelsk kombination. Men för några år sedan började det dyka upp en hel del memes som dumförklarade folk som gillar ananas på pizza. Jag tycker det är väldigt märkligt hur man stör sig så mycket på hur folk har en annan smak för topping på pizzor än de själva.

Ja, vad tycker ni? Är det gott, äckligt eller har ni en neutral inställning?

2
Om Dubbningshemsidan / Om sökfunktionen i "Svenska röster och credits"
« skrivet: 26 oktober 2020 kl. 07:09:10 »
När man söker på ett namn i denna avdelning, är det möjligt att bara inkludera dubbningsroller (och inte producent, översättare etc.) till det namnet? Jag får nämligen fler resultat än önskat när jag söker på Lasse Svensson, som varit producent bakom hundratals serier. Jag önskar dock bara resultat där han varit medverkande röst.

3
Omröstningar, listor och sammanställningar / Vem är bäst som Razoul?
« skrivet: 20 oktober 2020 kl. 21:14:13 »
Ja, vad tycker ni? Själv är jag litet kluven eftersom jag är uppväxt med alla från tidig ålder och aldrig tänkte på att han har spelats av tre olika personer.

4
Omröstningar, listor och sammanställningar / Anders dubbningskollage
« skrivet: 23 juli 2020 kl. 16:51:21 »
Såg att vissa hade börjat med detta och att ingen hade gjort Tommy Nilsson än. Så här är en samling med hans roller:

Edit: Visst ja! Här är rollfigurerna på bilden:
John Smith (Pocahontas)
Shocker (Spindelmannen, 1994)
Mysterio (Spindelmannen, 1994)
Patrik Sjöstjärna (SvampBob Fyrkant)
Kanifky (Bonkers)
Fazal (Aladdin)
McVarg (Mästerdetektiven Droopy)
Clifford (Clifford den stora röda hunden)
Zak Young (Fern Gully - Den sista regnskogen)
Rocko (Pingvinen och lyckostenen)
Balto (Balto)
Bananas Gorilla (Richard Scarrys äventyr)
Panthro (ThunderCats)
Robbie Robertson (Spindelmannen, 1994)
Ruber (Det magiska svärdet - kampen om Camelot)
Store Chris (Rorri Racerbil)
Charlie (Änglahund 2)

5
Ja, som frågan lyder: Vilken är den bästa enligt er? Jag inkluderade inte till exempel Lilla Djungelboken då detta faktiskt är en prequel. Sedan känns inte Luftens hjältar direkt som en uppföljare till Djungelboken heller då den tar en helt annan handling än den som utspelar sig i djungeln.

Enligt mig är det Aladdin. Många härliga nya karaktärer och de utforskar stora delar av världen i den. Den enda andra av dessa serier jag ens fann intressant när jag var liten var Den lilla sjöjungfrun. Tyckte inte riktigt att de andra var intressanta.

Vad tycker ni?

6
Filmer och TV-serier / Carina Boberg (1952-2020)
« skrivet: 3 juni 2020 kl. 15:26:51 »
Den svenska skådespelerskan Carina Boberg har avlidit efter en tids sjukdom. Jag tror inte att hon har medverkat inom dubbning, men hon var kanske mest nämnvärd för att ha spelat Rolfs hustru "Bettan" i Rena Rama Rolf.
https://www.gp.se/kultur/kultur/sk%C3%A5despelerskan-carina-boberg-%C3%A4r-d%C3%B6d-1.28748922

Vila i frid!

7
Dubbningar och röster / Trolljakten: Äventyr i Arcadia
« skrivet: 8 januari 2019 kl. 19:35:37 »
Tycker denna serie är riktigt bra! Men jag lyckas bara identifiera rösterna bakom de vuxna karaktärerna. Dessa är bland de få jag har lyckats identifiera:
Blinke - Claes Ljungmark
Argh - Adam Fietz
Mr. Strickler - Claes Månsson
Vendel - Stephan Karlsén
Bular - Johan Hedenberg
Usurna - Annica Smedius

Någon som vet mer?

8
God kväll, allihopa!

Jag och några andra YouTubers är i full gång med att dubba långfilmen där He-Man och She-Ra först träffas. Vi är just nu färdiga med första fjärdedelen. Tyvärr är sången i början litet väl hög jämfört med resten av klippet.

https://www.youtube.com/watch?v=vzamn0gHQLw

9
Dubbningar och röster / Cartoon All-Stars To the Rescue
« skrivet: 8 mars 2018 kl. 21:15:03 »
Introducerades till denna minst sagt märkliga TV-film i morse. Den handlar om att Nalle Puh, smurfarna, Michelangelo, Snurre Sprätt, Alvin och gänget m fl. ska stoppa en ung pojke från att ta droger. Bara denna handling skulle kunna få en att tro att det är en parodi eller ett fan-made projekt, men det är en seriös film som inkluderar originalskådespelarna från samtliga av dessa serier.
https://www.youtube.com/watch?v=5hz1UaEVyoo

Tänk om denna skulle ha dubbats till svenska?

10
Dubbningar och röster / Johannes Brost (1946-2018)
« skrivet: 5 januari 2018 kl. 11:03:22 »
Läste precis att Johannes Brost gick bort i cancer häromdagen, 71 år gammal. Inom dubbning har han bland annat gjort Ebenezer Scrooges röst i Musses julsaga och till Molle som vuxen i Micke och Molle.

Vila i frid!

11
Dubbningar och röster / Hasse Alfredsson (1931-2017)
« skrivet: 10 september 2017 kl. 19:35:10 »
Nåddes precis av den tråkiga nyheten om att Hasse Alfredsson dog idag. Han medverkade bland annat i Dunderklumpen och Resan till Melonia. Vila i frid!

12
Dubbningar och röster / Bertil Engh som Big-Bäng
« skrivet: 28 augusti 2017 kl. 08:13:43 »
KM Studio dubbade om avsnittet "A Drain On The Economy" för utgivningen av videofilmen Vattenankor. Det var då Bertil Engh som gjorde rösten till Big-Bäng istället för Gunnar Ernbald. Är det vid fler tillfällen som han gjort rösten till karaktären?

13
Filmer och TV-serier / Adam West (1928-2017)
« skrivet: 10 juni 2017 kl. 22:25:57 »
Jag fick nyligen reda på att Adam West, mest känd för att ha spelat Läderlappen under 1960-talet, gick bort i cancer häromdagen. Han har även medverkat som Batmans röst i en av de tecknade TV-serierna från 1970-talet, samt som sig själv i bland annat Simpsons och Family Guy.

Vila i frid!

14
Ja, som namnet på tråden lyder, är det fortfarande problem med att uppdatera Dubbningshemsidan? Den texten har ju varit befintlig ganska länge, och jag vet inte om Daniel har lyckats lösa problemet och helt enkelt glömt att ta bort texten. Jag skulle nämligen vilja bidra med uppdateringar till följande serier, som förnärvarande saknar fullständiga creditlistor på sajten:

James Bond Jr.
Biker Mice from Mars
Swat Kats
Babar (KM Studio)
Thundercats

Swat Kats har förnärvarande ingen creditlista överhuvudtaget.

15
Egna dubbningar, synkningsprojekt, textningar, etc. / Egna fandubbningar
« skrivet: 9 februari 2017 kl. 09:56:13 »
Jag hittade ingen tråd som rörde ämnet, men jag tänkte att det kunde finnas en samlingstråd där vi länkar till våra egna fandubbningar, kritiserar och berömmer varandra.

Jag har förnärvarande gjort två egna fandubbningar.

ThunderCats:
https://www.youtube.com/watch?v=oFsQvrPtugI

He-Man:
https://www.youtube.com/watch?v=JXsc4BbNwBA

Då jag är en amatördubbare och dessutom ville hålla min stämma på låg nivå för att inte förundra grannarna så tål jag kritik. Men jag hade antagligen kunnat leva mig in i rollerna litet bättre om jag befann mig i en dubbstudio eller i ett övergivet hus långt ute i skogen.  :)

Sidor: [1] 2 3