Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Disney+ (Disneys streamingtjänst)

Startat av gstone, 29 augusti 2018 kl. 22:30:22

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 2 gäster tittar på detta ämne.

Daniel Hofverberg

Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet  7 mars 2024 kl. 14:26:26Ingen av dessa finns på Disney +.
Ingen av de övriga heller.

Citat från: Disneyfantasten skrivet  7 mars 2024 kl. 14:17:12Kom att tänka på det, Den Fredliga Draken, Melody Time och Ichabod och Herr Paddas Äventyr har aldrig dubbats i sin helhet till svenska, men;
Långfilmerna Melody Time och Ichabod och herr Paddas äventyr i sin helhet finns dock på Disney+, men dessa har (förstås) inte svenskt tal utan bara svensk text.

På Disney+ i USA (men inte i Norden) finns även The Reluctant Dragon, men det rör sig om hela filmen och inte bara det tecknade segmentet - den har svensk, norsk, dansk och finsk text, men av förståeliga skäl ingen svensk dubbning. Amerikanska Disney+ går bra att komma åt om man har en amerikansk VPN.
 

Disneyfantasten

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  7 mars 2024 kl. 14:39:21Ingen av de övriga heller.
Långfilmerna Melody Time och Ichabod och herr Paddas äventyr i sin helhet finns dock på Disney+, men dessa har (förstås) inte svenskt tal utan bara svensk text.

På Disney+ i USA (men inte i Norden) finns även The Reluctant Dragon, men det rör sig om hela filmen och inte bara det tecknade segmentet - den har svensk, norsk, dansk och finsk text, men av förståeliga skäl ingen svensk dubbning. Amerikanska Disney+ går bra att komma åt om man har en amerikansk VPN.
Fast som jag förstått det så har Saludos Amigos och Tre Caballeros med sina svenskamerikanska originaldubbningar på Disney+? (dessa gavs ut på hyr-VHS under 1980-talen men saknas på sina svenska DVD-utgåvor)

Pank och Fågelfri har dubbats till svenska, i det fallet har även filmens andra halva försetts med omdubbning 2003, finns den svenska versionen tillgänglig på Disney+?

Då återstår endast Make Mine Music som aldrig dubbats till svenska, jag förutsätter att inget av inslagen heller dubbats för sig någonsin?

Mathilda Gustafsson

Citat från: Disneyfantasten skrivet  7 mars 2024 kl. 14:50:01Pank och Fågelfri har dubbats till svenska, i det
fallet har även filmens andra halva försetts med omdubbning 2003, finns den svenska versionen tillgänglig på Disney+?
Omdubbningen finns

Disneyfantasten


Daniel Hofverberg

Citat från: Disneyfantasten skrivet  7 mars 2024 kl. 14:50:01Fast som jag förstått det så har Saludos Amigos och Tre Caballeros med sina svenskamerikanska originaldubbningar på Disney+? (dessa gavs ut på hyr-VHS under 1980-talen men saknas på sina svenska DVD-utgåvor)
Ja, det stämmer - Saludos Amigos har svenskt och danskt tal, medan Tre Caballeros endast har svenskt tal av de nordiska språken. Ingen av dem har norskt tal, men båda har förstås även nordiska undertexter.
(Oklart när den danska dubbningen gjordes, men den låter gammal i alla fall)

Intressant att notera är att Tre Caballeros är på Disney+ omdöpt till sin alternativa svenska titel Kalle Anka i Sydamerika. Saludos Amigos är ännu mer förvirrande, som beroende på var man kollar både kallas för Saludos Amigos och Kalle Anka och Långben i Sydamerika.

Citat från: Disneyfantasten skrivet  7 mars 2024 kl. 14:50:01Då återstår endast Make Mine Music som aldrig dubbats till svenska, jag förutsätter att inget av inslagen heller dubbats för sig någonsin?
Inte vad jag kan se.

Mathilda Gustafsson

Citat från: Disneyfantasten skrivet  7 mars 2024 kl. 14:56:47Du menar av Musse Pigg och Bönstjälken?
Pank och fågelfri finns i versionen från 2000-talet som inte är helt original utan bara hälften

Mathilda Gustafsson


gstone

Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 17 mars 2024 kl. 10:26:57Den kommer 3:e April i Sverige.
Tack så jättemycket för infon 😃👍☺️


Snälla Mathilda ☺️
[[George]]
I care about many things-

[[Dot]]
Things-not people.

[[George]]
People, too. I cannot divide my feelings up as neatly as you,
and I am not hiding behind my canvas-I am living in it.