Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - GregKat

#1
Jag har länge velat skriva ett inlägg om detta, men inte gjort det av lite olika anledningar. Jag lär inte heller vara den första som tänkt på det, men blev än mer motiverad att ta upp det på nytt när jag läste inlägget om detta: https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=12459.0

Jag minns att en internetvän för 10-15 år sedan var i kontakt med antingen TV3 eller SDI angående att köpa ut dubbningen av en serie och fått till svar att det är fullt möjligt, men att man behöver vara 20-30 st. för att det ska vara rimligt rent ekonomiskt.

Då det både här på forumet och utanför finns en hel del intresserade av äldre dubbningar och TV-kanalerna/rättighets-/materialinnehavarna inte har planer på att visa eller släppa materialet tänker jag att vi som kunder, i kollektiv, kan se till att köpa ut allt, innan band, dokument m.m. förstörs. Jag förstår att det självklart kan uppstå en del problem kring rättigheterna för filmerna/serierna i sig, men jag vet också att vi har en handfull jurister och andra med kunskap inom området här på forumet, och hoppas att någon av dem skulle kunna hjälpa till vid eventuell förhandling av materialet.

Förhoppningen är väl att nå ut till tillräckligt många för att kunna klara av det rent ekonomiskt. Det rör sig dock troligtvis om en absurd mängd produktioner, med ett sammanlagt värde på långt över vad vi samlare skulle få ihop, men om vi börjar "bakifrån", om det går att lösa rättighetsproblemen med de tidigaste produktionerna (Media Dubb, allt från innan Mediadubb International bildades), skulle vi kanske, om det inte går att lägga upp en plan långsiktigt, åtminstone visa Kinnevik att intresset fortfarande finns och med lite tur få de själva att agera. 

Vad tror ni om det? Tankar? Idéer?