Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Gammelbjörns sagor - (Old Bear and Friends) efterlysning

Startat av Jabberjaw, 26 september 2021 kl. 12:46:09

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Jabberjaw

Minns ett avsnitt från vad jag minns är stop motion serien Old Bear and Friends (1993-1997). Hittar inga sändningar innan barnkanalen tog upp och sände serien 2004 under titeln "Gammelbjörns sagor". Avsnittet jag söker är en episod där björnen har tappat sitt öga :'(. Och slutar med att dom syr tillbaka det saknade ögat igen.

Tydligen släpptes några episoder av Carlton Video med okänd titel. Är det någon som möjligtvis sitter på just denna episoden som jag söker? och om det ens är denna serien det utspelar sig i  :-[
Minns det tydligt och hade gärna sett dom svenska rösterna igen på just denna.










Jabberjaw

#1
Sorterade på endast en sökterm och hittade att TV-serien även visades 1999 på samma kanal.
https://smdb.se/catalog/search?q=gammelbj%C3%B6rn&sort=OLDEST

Men har gått igenom alla avsnitten ur alla säsonger och specialerna på https://www.janehissey.co.uk/62/Old-Bear-Stories-Season-1 och finner inte det jag så väl minns  :-[ ??? Har jag drömt allt detta. Minns att björnen tappar sitt öga på något sätt. Och att dom i slutet utav avsnittet finner ett nytt öga till "teddybjörnen".  :-\ Kan jag ha mixat ihop minnet med serien Urpo & Turpo som också gick ganska flitigt på kanalen.

Vill också minnas att avsnittet var lite sorgligt precis som att nallen glöms bort utan sitt öga sammtidigt som fyllningen eller stoppningen inuti syns som på bilden nedan. Tills dom tillslut lappar ihop honom igen.