Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Dubbning o skådespeleri - tidningar och annat

Startat av Richardo, 30 september 2018 kl. 10:39:08

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Richardo

Som ni alla kanske redan känner till har Christian Hedlund flitigt predikat i sin podcast att dubbning ska ha större plats i Sveriges kulturlandskap, där han har föreslaget att flitiga röstskådespelare ska hyllas med en nån form av statyett under gala-liknande förhållanden, likt Kristallgalan. Jag ser inga motsättningar alls för det och ser inga förhinder med det. Go for it, som amerikanerna säger. Anlita någon att skapa en statyett, en jury och hyr en lokal.

Frågan blir snarare följande: Vem ska stå för kalaset? Att hålla en gala eller mindre sammankomst kostar en slant.

En annan sak man kan göra för svensk dubbnings-kulturen är att ge ut en mindre tidning, digitalt och/eller fysiskt, en gång i månaden eller så där man uppmärksammar, kritiserar och hyllar olika insatser. Med dagens teknologi kostar det knappt ett öre, om man utesluter elens kostnad.