Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - qnorsten

#31
Off-topic / SV: Inspelningsprogram
22 mars 2018 kl. 19:43:12
Vad är det du har tänkt att spela in med detta inspelningsprogram egentligen (det påverkar ju valet ganska mycket). Men OBS är väl ett standardval för t.ex streamers som vill spela in sin stream, Camtasia från techsmith ska också vara ett bra program för att spela in saker från skärmen om man vill spela in vad man gör där. Om du vill spela in videoklipp med inspelningsprogram så är ju det verkligen något man bara tar till i absoluta nödfall. Audials heter ett program som fungerade ganska okej att spela in strömmande video för några år sedan (åtminstone för några år sedan), då behövde man inte heller ha videon uppe i fullskärm utan kunde istället göra annat (icke krävande på datorn) samtidigt.
Däremot finns det ju oftast nu för tiden oftast bättre alternativ för att få tag på videoklipp än att göra skärminspelningar.


Sen kan man ju också mena inspelningsprogram för att spela in t.ex. video eller ljud från andra källor kopplade via t.ex ett TV-kort eller ljudkort till datorn, men då är vi inne på en helt annan diskussion.


Där har du lite mer info, hjälper gärna till mer om du specificerar vad du menar med inspelningsprogram och vad du vill använda denna till.

#32
Dubbningar och röster / SV: Pinocchio
18 mars 2018 kl. 09:41:44
Du menar denna? https://www.d-zine.se/filmer/bilder/video/pinocchio_vhs1987.jpg
Den är svår att få tag på, brukar dyka upp på tradera då och då, men brukar gå för en rejäl slant då.
#33
Dubbningar och röster / SV: Fievel Filmerna
19 februari 2018 kl. 15:28:56
Citat från: moviefan skrivet 18 februari 2018 kl. 21:00:22
Har tv serien visats i Sverige med svensk dubb  ?



Serien sändes på TV3 runt 1994 - 1995 (med repris 2002 - 2004), och släpptes på VHS 1994 (tre volymer) respektive 1996 (tre volymer).

Hela serien har släppts på VHS i Sverige - 12 avsnitt via ordinarie köpfilmer och ett avsnitt via en sampler-kassett som följde med tillsammans med Philips tomband på 1990-talet.

De VHS-utgåvor som gavs ut 1996 har TV3s dubbning gjord av Mediadubb International, medan däremot de utgåvor som gavs ut 1994 har en särskild VHS-dubb - mest troligt fanns ännu inte TV3s dubb när de kassetterna gavs ut 1994, som gör att det för dessa avsnitt är VHS-dubben som är originaldubb.

Tyvärr saknar jag information om rösterna i någon utav dubbningarna. Serien har emellertid dubbats i sin helhet för TV3 visningarna.


Följande VHS-utgåvor har getts ut:

Hickanfallet (VHS-dubb)

4 -The Gift - Gåvan
5 - A Case of the Hiccups - Hickanfallet

Syster på rymmen/Fievel sitter barnvakt (VHS-dubb)

6 - The Legend of Mouse Hollow - Scener ur ett musbo
7 - Babysitting Blues - Syster på rymmen

Guldfeber (VHS-dubb)

8 - The Lost Mother Lode - Guldfeber
12 - That's What Friends Are For - Man kan alltid lita på vänner!

Den ensamma ryttaren (TV3-dubb)

1 - Fievel, the Lonesome Ranger - Den ensamma ryttaren
3 - Little Mouse on the Prairie - Lille musen på prärien

Lag och oordning (TV3-dubb)

2 - Law and Disorder - Lag och oordning
9 - A Mouse Known as Zorrowitz - En mus som heter Zorro

Faster Sophie hälsar på (TV3-dubb)

11 - Aunt Sophie's Visit - Faster Sophie hälsar på
13 - Bell the Cats - En bjällra för mycket

Namnlös samplerkassett - okänt utgivningsår (TV3-dubb)

10 - Mail Order Mayhem - Postorderproblem

Komplett avsnittslista med information om vilka avsnitt som finns med olika dubbningar:

1      Fievel, the Lonesome Ranger - (TV3 dubbning)
2      Law and Disorder (TV3 dubbning)
3      Little Mouse on the Prairie (TV3 dubbning)
4      The Gift (TV3 + VHS dubbning)
5      A Case of the Hiccups (TV3 + VHS dubbning)
6      The Legend of Mouse Hollow (TV3 + VHS dubbning)
7      The Babysitting Blues (TV3 + VHS dubbning)
8      The Lost Mother Lode (TV3 dubbning)
9      A Mouse Known as Zorrowitz (TV3 dubbning)
10    Mail Order Mayhem (TV3 dubbning)
11    Aunt Sophie's Visit (TV3 dubbning)
12    That's What Friends Are For (TV3 dubbning)
13    Bell the Cats (TV3 dubbning)

#34
Dubbningar och röster / SV: Ducktales (2017)
25 november 2017 kl. 15:37:43
Med en snabb googling får man upp denna info om Måns Trut eller Mark Beaks som han heter på engelska. http://disney.wikia.com/wiki/Mark_Beaks
#35
Dubbningar och röster / SV: Scooby-Doo Show
19 november 2017 kl. 16:50:00
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 19 november 2017 kl. 16:27:52
Tack för tipset, men jag misstänker starkt att HBO Nordic har serien med Sun Studios omdubb; samma dubbning som använts på både Cartoon Network, Boomerang, TV4 och TV4 Komedi. Det låter osannolikt att de, efter så många år, skulle ha fått tag i TV3s gamla dubbning.

Jag har dock inte själv HBO Nordic för tillfället, så jag skulle uppskatta om någon som hade det kunde dubbelkolla vilken dubbning som används där för säkerhets skull.


HBO har Sun Studios omdubbning dvs den som börjar med "Nu är han här igen, en valp som aldrig gnyr, Scooby och gänget är på äventyr. "  Till skillnad mot TV3s som börjar "Kom och sätter er framför TVn för nu börjar det"
#36
Trevligt med tävlingar. Kanske gör ett försök senare för att stödja tävlingarna. Jag har ingen förhoppning om att vinna då jag aldrig sett ett avsnitt utav Walking dead, och maximalt kan rita en streckgubbe. Men hoppas på fler tävlingar framöver:)
#37

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 25 oktober 2017 kl. 03:04:48


Det var alltså bara det förstnämnda programmet på runt 10 minuter som var dubbat, medan övriga återgavs i textad originalversion. Lite märkligt, då jag är nästan hundra på att TV3 sände Dr. Zitbag's Transylvania Pet Shop med svensk dubbning...



Detta stämmer mycket bra, jag har själv bara sett ett avsnitt utav denna serie på svenska och introt med röstlista  finns upplagd på facebook https://www.facebook.com/alltomtecknat/videos/1664065827244563/
#39
Jag har själv ingen erfarenhet utav att lägga in blu-ray på datorn, då den saknar blu-ray läsare. Men jag hittade den här guiden på ett forum och kanske det kan hjälpa dig?


https://pastebin.com/g5pLHj0A
#40
Har inte så mycket att tillföra till den här tråden då det mesta redan skrivits. Men jag hittade dennna tråd på originaltriology.com (http://originaltrilogy.com/topic/Recommended-Editions-of-Disney-Animated-and-Partially-Animated-Features/id/15617/page/1) angående bildkvalité och bildformat på olika amerikanska DVD, Blue-Ray, Laserdisc utgåvor och liknande. Kanske är intressant för någon:)
#41
Filmer och TV-serier / SV: Disneylife?
30 mars 2017 kl. 14:54:04
Jag har försökt att registrera mig där tidigare utan framgång, både med och utan VPN. Problemet för mig har varit att de kräver ett kreditkort från storbritannien
#42
Jag har lagt upp introt på min youtube kanal tidigare ifall det är den serien du tänkte på.
https://www.youtube.com/watch?v=lQy6Jvb7WiY&lc=z12je3yajtnaxrba204cebxwqtq5fhcg4t40k
#43
Dubbningar och röster / SV: Bo Bergstrand
16 februari 2017 kl. 16:06:42
Citat från: Erika skrivet 28 januari 2017 kl. 16:04:22
Tror jag kan ha hittat svaret på detta, det verkar som "Drakar & demoner" visades på SF Succé 1990-1991. Hittade detta genom en sökning i Svenska Dagbladets arkiv. Tyvärr måste man vara prenumerant för att kunna klicka på artiklar, tv-tablåer osv. Något som jag inte är... Finns det någon här som är det och kan kolla närmare?

Jag registerade nyss en gratismånad hos Svenska dagbladet bara för att kunna kolla upp detta och det verkar som åtminstone 15 delar/avsnitt utav Drakar och Demoner visades på SF Succé 1990-1991. Sen är det en bunt visningar inlagda under enbart Children, men där står det inga delnummer utsatta. Var detta Children någon TV-kanal under den här tiden?

Hade varit intressant att veta om det var samma dubbning som användes under dessa TV-visningar och på de utgivna VHS-utgåvorna? Hur många avsnitt gavs ut på VHS?
#44
Dubbningar och röster / SV: Disneydags serier
12 februari 2017 kl. 20:50:02
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 12 februari 2017 kl. 20:03:18
Utöver Netflix så har Viaplay en del Disney, men förutom långfilmer är det främst Violetta och Sofia den första de har i TV-serieväg. Och nu har de precis lagt till Liv och Maddie och Dog with a Blog (dock tyvärr bara säsong 1 av båda). Således inga äldre tecknade TV-serier, men de har ju i alla fall uppenbarligen avtal med Disney varför det kan finnas en chans.

En nackdel med Viaplay gentemot bl.a. Netflix är att de av dubbade serier endast har svenskt ljudspår och ingen textning - ingen möjlighet att välja ljudspår och text som på Netflix. Några långfilmer (men inga serier) på Viaplay finns tillgänglig i både dubbad och originalversion, men då är det i form av två olika filmtitlar som man måste starta var för sig; inte med valbara ljudspår som på Netflix.

Den enda andra renodlade streamingtjänsten som väl finns tillgänglig i Sverige är väl HBO Nordic, men de har inget tecknat alls och huvudsakligen HBOs egna serier och filmer. Sen finns ju C More Play, men det är ju främst menat som komplement till C Mores linjära kanaler, och fastän de har en del tecknat så är det inte mycket (om något) från Disney.

Fler (lagliga) streamingtjänster än så finns väl inte i Skandinavien, vad jag vet; åtminstone om man bortser från de vanliga kanalernas Play-tjänster.

Så kan man ju som sagt hoppas att iTunes utökar, så att de börjar släppa i alla fall en del av alla de serier som finns tillgänglig i USA även i Sverige. De har ju som sagt ett ganska imponerande utbud i USA, även om kvaliteten i en del fall lämnar en del övrigt att önska.

Tyvärr finns det nog inga andra alternativ i skandiavien för streaming, vilket är väldigt synd. I Storbritannien har ju Disney lanserat Disney Life (https://disneylife.com/) vilket som jag har förstått det ska ha ett rätt brett Disneyutbud, tyvärr har jag inte trots upprepade försök lyckats registera ett konto där (kräver brittiskt kontokort och adress). Jag ville mest registera en gratismånad där för att se vilket utbud det är på tv-serier och i vilken kvalité. Förhoppningsvis kanske Disney lanserar något liknande i Sverige någon gång framöver.
#45
Dubbningar och röster / SV: Disneydags serier
12 februari 2017 kl. 12:28:30
En del avsnitt utav den lilla sjöjungrfrun har tidigare funnits på netflix i alla fall. Men inte om de finns kvar dock.