Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Byggare Bob

Startat av Mathilda Gustafsson, 2 maj 2021 kl. 14:38:52

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Mathilda Gustafsson

Har alla säsonger dubbats? Är det Eurotroll eller SVT som står för dubbningarna? Finns det filmer och har dem dubbats??

Mathilda Gustafsson

Är det någon som minns att introt sjöngs av Magnus Ehner? Jag minns starkt den versionen de sjöng Här ska byggas istället för Bobbys byggen och kan vi fixa det istället för bygger bäst har kollat alla säsonger som finns tillgängligt men det introt finns ingenstans

Mathilda Gustafsson

#2
När jag ändå skrivit till den här tråden undrar jag när alla dessa röster byttes ut för Bob är ju inte ens Magnus Ehner


https://youtu.be/Y_2Kdk9iLrQ?

Steffan Rudvall

#3
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet  3 januari 2024 kl. 01:06:02När jag ändå skrivit till den här tråden undrar jag när alla dessa röster byttes ut för Bob är ju inte ens Magnus Ehner


https://youtu.be/Y_2Kdk9iLrQ?

Den senaste Byggare Bob tv-serien som dubbades Klara, färdiga, bygg! har nästan samma röster som originalserien. Men avsnitten som hade helt andra röster är dock äldre än Klara, färdiga, bygg!

Detta förvirrade mig till en början men det visar sig att dessa avsnitten som är från 2007 släpptes på DVD 2012 och dubbningen är nog utförd specifikt för den DVD utgåvan.

https://smdb.kb.se/catalog/id/002776845

Angående rösterna så är den nog dubbad av samma Göteborgs studio som dubbade Gumball. Speakerösten i dubbningen är nämligen samma som den i Gumball och Ingemar Carlehed medverkar.


Steffan Rudvall

Den här DVD utgåvan förbryllar mig också eftersom att Lasse Svensson står som regissör men rösterna är inte detsamma som när Eurotroll dubbat serien för SVT. Här spelas Byggare Bob av Thomas Engelbrektsson och skådespelare som medverkat i göteborgsdubbningar listas. Kan det vara så att Eurotroll vid något tillfälle har haft för mycket att göra så att man har lejt bort jobb till den där göteborgsstudion?

https://smdb.kb.se/catalog/search?q=Milj%C3%B6byggen+%26+%C3%85tervinningscentraler&x=0&y=0

Daniel Hofverberg

Citat från: Steffan Rudvall skrivet  4 januari 2024 kl. 00:09:34Den här DVD utgåvan förbryllar mig också eftersom att Lasse Svensson står som regissör men rösterna är inte detsamma som när Eurotroll dubbat serien för SVT. Här spelas Byggare Bob av Thomas Engelbrektsson och skådespelare som medverkat i göteborgsdubbningar listas. Kan det vara så att Eurotroll vid något tillfälle har haft för mycket att göra så att man har lejt bort jobb till den där göteborgsstudion?

https://smdb.kb.se/catalog/search?q=Milj%C3%B6byggen+%26+%C3%85tervinningscentraler&x=0&y=0
Jag håller med att det verkar lite märkligt. Men om Eurotroll lejt bort jobb hade jag hellre trott på någon annan studio än Eskimo Avenue/BTI Studios...

Hade varit intressant att se den där DVD-utgåvan i verkligheten, för att se om Svensk Mediedatabas uppgifter verkligen stämmer till fullo.

Mathilda Gustafsson

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  4 januari 2024 kl. 02:07:56Jag håller med att det verkar lite märkligt. Men om Eurotroll lejt bort jobb hade jag hellre trott på någon annan studio än Eskimo Avenue/BTI Studios...

Hade varit intressant att se den där DVD-utgåvan i verkligheten, för att se om Svensk Mediedatabas uppgifter verkligen stämmer till fullo.
Jag kollade lite på svensk mediadatabas och det finns fler med den här dubbningen som inte behåller några röster alls och jag håller med Steffan det där måste vara samma Studio som gjorde Gumball.

Oskar

Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet  4 januari 2024 kl. 02:21:23Jag kollade lite på svensk mediadatabas och det finns fler med den här dubbningen som inte behåller några röster alls och jag håller med Steffan det där måste vara samma Studio som gjorde Gumball.
Det är samma röster som Gumball som Eskimo Avenue/bti Studios som har gjort det är antagligen Mathias Henning eller Johan Carlberg är regissör.