Dubbningshemsidans forum

Dubbningar => Om Dubbningshemsidan => Ämnet startat av: Elios skrivet 29 oktober 2019 kl. 22:21:58

Titel: Reklam
Skrivet av: Elios skrivet 29 oktober 2019 kl. 22:21:58
Nu tror jag knappast att det bara är jag men ibland när jag klickar på nåt länk här så kommer det oftast ett automatiskt fram en reklam av något slags ads. Det är obs bara på mobilen som jag kan se. Är det fler för er med?^^
Titel: SV: Reklam
Skrivet av: Sabelöga skrivet 30 oktober 2019 kl. 05:45:32
Jag har också märkt detta men tror att det är medvetet (ska dock inte tala för Daniel) en annan sak som jag har märkt, hände dock bara en gång, men ändå, är det att jag såg reklam mitt i ett inlägg. D.v.s mellan paragraferna i ett inlägg! Detta hoppas jag inte är medvetet och att det går att fixa då det styckar upp läsning på ett irriterande sätt.
Titel: SV: Reklam
Skrivet av: Anders M Olsson skrivet 30 oktober 2019 kl. 06:20:25
Jag brukar sällan surfa på mobilen eftersom det blir alltför smått, däremot använder jag ibland en surfplatta (iPad).

Sen ett par månader tillbaka dyker det upp ganska många annonser här på forumet när jag läser i paddan. Det mest irriterande är när det plötsligt dyker upp en helsidesannons som man måste klicka bort för att komma vidare.

Märkligt nog blir det betydligt färre annonser om jag vrider paddan 90 grader till liggande format i stället för stående. Jag tror t.ex. aldrig att jag har sett någon helsidesannons i liggande läge.

Normalt brukar jag läsa forumet på min stationära Windows-dator, och där har jag aldrig sett så mycket som en enda annons. Eventuellt kan det bero på spårningsskyddet i Firefox. Det blockerar visserligen inte annonser i sig, men om annonserna försöker spåra vad man gör är det väl naturligt att de filtreras bort.

Har du några kommentarer, Daniel?
Titel: SV: Reklam
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 30 oktober 2019 kl. 10:29:36
Jag har sen ungefär 7 - 8 månader tillbaka haft påslaget automatiska annonser på forumet via Google Adsense, då det har varit lite för komplicerat att lägga in annonser manuellt samtidigt som jag behöver alla intäkter jag kan få för Dubbningshemsidan. Det innebär alltså att Google per automatik själv väljer lämpliga annonstyper och placeringar av reklam, som de påstår ska välja "optimala typer och placeringar" för att inte bli störande för användarna men samtidigt leda till så mycket intäkter som möjligt.

Det låter bra i teorin, men tyvärr fungerar det inte fullt lika bra i praktiken. På dator verkar det gå i vågor, då jag ofta får stora annonser precis ovanför inläggen (alltså just under raden med Startsida/Hjälp/Sök/Spelhall o.s.v.), medan det periodvis inte visas en enda annons på flera veckor.

Nackdelen med de här automatiska annonserna är förstås att möjligheten att påverka dem är högst begränsade. Jag har nu stängt av annonstypen "Mobilvinjetter" (med förklaringen "Mobilannonser i helskärmsstorlek som visas mellan sidinläsningar"), vilket jag gissar är den annons du syftar på - jag håller med att den helt klart är störande, trots att Google inte tycks ha den åsikten... Så från och med nu borde sådana annonser inte längre dyka upp. :) Jag gissar att en surfplatta i liggande format blir för bred för att Google ska klassa det som "mobil", så att det är därför de inte dykt upp då.

Jag har precis som Sabelöga / Raltseye också råkat ut för att det i undantagsfall dyker upp annonser mitt inne i inlägg, mellan olika stycken i samma inlägg. Väldigt störande, men tyvärr finns det mig veterligen inget sätt att kunna förhindra det så länge jag kör med automatiska annonser. Dessutom tycker jag att annonserna som vanligtvis visas ovanför trådarna är i största laget på dator, och stör intrycket då de tar upp lite för stor plats. Inte heller det verkar dock finnas något sätt att kunna förhindra med automatiska annonser.

Jag borde egentligen gå över till manuella annonser även på forumet, d.v.s. att placera ut annonskod för att visa annonser precis där jag vill (som jag gör på resten av sajten). Då får man alltså större kontroll över exakt hur stora annonserna ska vara, vilka annonstyper och var på sidan. Problemet är att det är komplicerat att lägga in det i de mallfiler som styr utseendet på forumet, så att det inte är helt enkelt att hitta åt de rätta platserna och lägga in annonskoden där man vill. Forumprogramvaran är nämligen uppbyggd på ett dussintal olika mallfiler (template-filer), som blandar PHP- med HTML-kod, för att bygga upp själva sidorna och utseendet. Att då hitta precis rätt plats för där man vill att annonser ska visas, utan att det påverkar något annat eller får andra bieffekter, är inte alls okomplicerat. Det är just därför jag har avvaktat med att göra det, men ska försöka mig på det när tillfälle ges.
Titel: SV: Reklam
Skrivet av: Sabelöga skrivet 1 november 2019 kl. 02:00:35
Jag förstår. Tack för utläggningen!  :D
Titel: SV: Reklam
Skrivet av: Anders M Olsson skrivet 11 januari 2020 kl. 13:57:36
Nu har det faktiskt gått flera veckor utan att jag har sett en enda annons i forumet, varken på läsplatta eller dator.
Titel: SV: Reklam
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 12 januari 2020 kl. 21:14:20
Citat från: Anders M Olsson skrivet 11 januari 2020 kl. 13:57:36
Nu har det faktiskt gått flera veckor utan att jag har sett en enda annons i forumet, varken på läsplatta eller dator.
Inte jag heller, faktiskt.

Google Adsense verkar leva ett eget liv...
Titel: SV: Reklam
Skrivet av: Anders M Olsson skrivet 13 januari 2020 kl. 09:48:01
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 12 januari 2020 kl. 21:14:20
Inte jag heller, faktiskt.

Google Adsense verkar leva ett eget liv...

Jag trodde nästan att det var du själv som hade tröttnat på annonserna och stängt av dem.
Titel: SV: Reklam
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 13 januari 2020 kl. 09:51:14
Nej, jag har inte rört någonting alls...
Titel: SV: Reklam
Skrivet av: TonyTonka skrivet 13 januari 2020 kl. 10:28:18
Jag såg reklam alldeles nyss på min iPad, ^^