Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Har serien Bumbibjörnarna dubbats till svenska? Skriv JA eller NEJ.:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 29 mars 2023 kl. 09:56:31
Citat från: TonyTonka skrivet 29 mars 2023 kl. 08:30:40Vad tror ni, kommer Disney en dag att köpa Warner Bros? De har ju redan köpt Fox, Marvel, m.m.
Ärligt talat betvivlar jag att ett sådant uppköp skulle godkännas av Konkurrensverket (och dess motsvarighet runt om i världen), då Disney skulle hamna för nära en monopolsituation. Enda anledningen till att uppköpet av Fox godkändes var ju för att koncernen dessförinnan styckades upp, så att Fox News och andra företag blev kvar hos de förra ägarna medan enbart 20th Century Fox såldes - då ansågs det acceptabelt, då det bara blev en bransch som påverkades istället för flertalet branscher.

Även Warner är ju ett gigantiskt företag med många dotterbolag, så enda chansen att ett sådant uppköp skulle gå igenom vore en liknande uppstyckning så att enbart Warner Bros. Pictures säljs, medan övriga företag inom koncernen blir kvar hos de förra ägarna. Men även då misstänker jag att Disney skulle anses få för stor dominans på marknaden, så att det inte skulle godkännas av myndigheterna...

Och tur är nog det, för monopol är ju aldrig av godo, och Disney har redan fått för stora marknadsandelar för att det riktigt ska vara hälsosamt för någon...

Citat från: Disneyfantasten skrivet 29 mars 2023 kl. 09:43:38Bara en tidsfråga, eller DreamWorks, Universal, ect.
Dreamworks finns en chans att det kan gå igenom, för det är ett relativt litet företag i jämförelse. Men Universal är ännu en jättestor koncern med många företag, som knappast Konkurrensverket skulle godkänna uppköp av.

Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 29 mars 2023 kl. 09:52:32Om dom köper Warner Bros så kanske dom lägger ut DC Comic serierna med svensk dubbing, samma sak med Hannah Barbera samlingen med Nordiska dubbningar. Disney köper Warner Bros så finns det större chans att utöka utbudet på Disney+ med fler dubbningar från Norden, HBO max har inte gjort ett bra jobb med det, faktum är så har det gått bakåt jämfört med konkurrenterna. BTAS, STAS, JL, JLU, BB, osv, och dom andra serierna inom den tidslinjen.
Det skulle tvärtom bara göra saker och ting värre. För enda chansen att ett uppköp av Warner skulle gå igenom vore nog en uppstyckning, så att dubbrättigheter mest troligt inte följer med. Så det vore ett effektivt sätt att dubbningarna aldrig någonsin skulle kunna användas igen, då rättigheter till serierna och till dubbningarna inte längre skulle ligga på samma företag, så att omdubbning eller endast textad originalversion vore de enda möjliga alternativen...
Skrivet av Scoobydoofan1
 - 29 mars 2023 kl. 09:52:32
Citat från: Disneyfantasten skrivet 29 mars 2023 kl. 09:43:38Bara en tidsfråga, eller DreamWorks, Universal, ect.
Om dom köper Warner Bros så kanske dom lägger ut DC Comic serierna med svensk dubbing, samma sak med Hannah Barbera samlingen med Nordiska dubbningar. Disney köper Warner Bros så finns det större chans att utöka utbudet på Disney+ med fler dubbningar från Norden, HBO max har inte gjort ett bra jobb med det, faktum är så har det gått bakåt jämfört med konkurrenterna. BTAS, STAS, JL, JLU, BB, osv, och dom andra serierna inom den tidslinjen.
Skrivet av Disneyfantasten
 - 29 mars 2023 kl. 09:43:38
Citat från: TonyTonka skrivet 29 mars 2023 kl. 08:30:40Vad tror ni, kommer Disney en dag att köpa Warner Bros? De har ju redan köpt Fox, Marvel, m.m.
Bara en tidsfråga, eller DreamWorks, Universal, ect.
Skrivet av TonyTonka
 - 29 mars 2023 kl. 08:30:40
Vad tror ni, kommer Disney en dag att köpa Warner Bros? De har ju redan köpt Fox, Marvel, m.m.