Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Disneyfantasten

#1
Citat från: Steffan Rudvall skrivet Idag kl. 13:40:12Problemet är ju dock att hon är den enda som inte framställs som nidbilden av "indianer" så om man fokuserade lite mer på henne istället för hövdingen, hans män & kvinnan skulle det bli mindre rasism och stereotyper i filmen.
Det kan jag absolut hålla med om.
#2
Trollet i Parken: Jag tycker personligen inte alls att filmen är så dålig som många hävdar, även om jag förstår (och faktiskt också håller med om) en del kritik som framhävts av många på internet, på YouTube, på detta forum, på en del sidor, av filmkritikerna, osv.

Men jag tycker att animationen är fantastisk, samma med musiken och soundtracket, plus skådespeleriet, men det jag tycker är mest synd med filmen är att den inte slutar så bra, då Stanley förvandlar hela New York till grönska, personligen tycker jag det borde ha räckt med att bara återställa Central Park till sin forna grönska.
#3
Citat från: Lillefot skrivet Idag kl. 13:27:34Därför att jag tycker det bidrar till en mystik kring henne som karaktär.

Och dels för att vi får se att indianerna i filmen också kan kommunicera med teckenspråk.
Jag förstår din poäng, fast jag tycker det är trevligt om karaktärer kan prata också, det kanske inte behöver förekomma dialog hos varenda karaktär, men just Tigerlilja är en av de karaktärer som jag tycker borde förtjäna mer dialog, samma sak med Rakscha som jag nämnde förut, och så vidare.

(däremot tycker jag inte det behövs dialog till exempelvis Toker, då hans kommunikation känns så mycket mer komisk)
#4
Citat från: Lillefot skrivet Idag kl. 13:15:32Dialog för Tigerlilja är jag inte helt säker på om det hade behövts
Och varför inte det om man nu får fråga?
#5
Nu när de tre första avsnitten finns tillgängliga på SVT Play har jag tagit mig en titt;

(jag utökar listan när mer tillkommer)

>Vakter;

- A1: Bertil Engh

- A3a: Peter Wanngren, Anders Öjebo, Hans Gustafsson

(med reservation för att det sistnämna inte är 100-procentigt säkert med undantag för Peter Wanngren, därför uppskattar jag om fler hjälper mig att dubbalkolla, det är vid 35:09, 35:26, 38:09-38:30, 38:47-38:53 & 40:01 )
#6
Några som jag vill nämna som jag tycker kunde ha haft detta;

Peter Pan (1953): jag hade gett Tigerlilja dialog samt att Tingeling och Sjöjungfruna hade gottgjort för Lena.

Törnrosa (1959): tycker det är synd att huvudkaraktären har såpass lite dialog i filmen, så jag hade gett henne ännu mera.

Svärdet i Stenen (1963): tycker synd om ekorrflickan, så jag hade gett henne större roll i filmen.

Djungelboken (1967): jag hade gett Rakscha mer dialog, sen hade jag behållit Rocky (en karaktär som plockades ur filmen).
#7
Citat från: Lillefot skrivet 18 mars 2023 kl. 02:10:01Bernard och Bianca i Australien skulle jag ha ändrat lite angående både klimaxet och avtoningen. Jag tyckte att filmen slutade ganska abrupt när jag såg den nyligen, detta eftersom vi
Spoiler
får varken se Joey återförenas med sin mamma eller Marahoot med sina ägg
[close]
. Det i kombination med det skämtsamma slutet med Wilbur gjorde att jag kände mig en aning besviken på filmen.

Förutom att lägga till de scenerna hade jag också lagt till en mellanscen, där ödlan Frank lyckas att ta sig ut ännu en gång och nu faktiskt tar nycklarna och låser upp burarna till de andra djuren som McLeach har tillafångatagit. På så sätt hade det funnits potential att ge de betydelsefulla roller till filmens klimax, istället för att scenen i slutändan inte tillförde så mycket.
Jag ÄLSKAR filmen, men nu när du säger det så har jag också märkt det, även jag hade lagt till att djuren som McLeach hade fångat hade befriats, samt att Marahute hade återförenats med sina ägg, samt att Joey hade återförenats med sin mamma plus att Wilbur hade befriats från de nyknäckta ungarna.
#8
Citat från: Disneyfantasten skrivet 21 februari 2023 kl. 22:49:32Karaktärer som jag tror att Torsten Wahlund hade passat till;

>Trötter och Magiska Spegeln = Snövit och De Sju Dvärgarna

>Stromboli och Kusken = Pinocchio

>Cirkusdirektören = Dumbo

>Valrossen = Alice i Underlandet

>Indianhövdingen och en av Piraterna = Peter Pan

>Bull och Alligatorn = Lady och Lufsen

>Berättaren och Vaktmonstret = Törnrosa

>Mr Dawes Sr = Mary Poppins

>Ior = Nalle Puh

>Överste Hathi och Akela = Djungelboken

>Billy Boss = Aristocats

>Kung Richard = Robin Hood

>Den Hornkrönte Kungen = Taran och Den Magiska Kitteln

>Razoul = Aladdin

>Mufasa = Lejonkungen

>Nessos = Herkules

>Tug = Björnbröder

Några fler förslag?

Jo förresten, även Kapten och Danny i De 101 Dalmatinerna.
#9
Citat från: Lilla My skrivet Igår kl. 12:53:07... Det är ju fruktansvärt fullständigt bakåtvänt. Jag och mina systrar växte upp med Alfons-böckerna och i efterhand har jag insett hur nyttigt det var för barn att introduceras till en familj med endast en pappa. Det finns ju en anledning till att Gunilla inte gav Alfons en mamma liksom.

Sen finns det många filmer och serier med ensamstående mammor också.
#10
Och när det väl lanserat alla dina första rollistor så kan du lägga till ännu fler på sajten senare precis som du brukar göra med de svenska, bara en tanke.
#11
Hoppas du inte misstycker att jag frågar detta varje söndag fram tills du lanserat hela alltet?

Jag undrar hur långt du har kommit?

Ber så hemskt mycket om ursäkt för mitt omfattande frågande, men du har ju sagt att du skulle lansera det flera gånger men ändå inte lanserat det, första gången sa du att det skulle vara på sommaren men kom inte, sen skulle det vara på hösten men kom inte, sen i december men kom inte, sen i januari men kom inte, sen i februari men kom inte, och så vidare. (allt detta ända sedan jag fick veta maj förra året att du sysslat med norska rollistor i ett par års tid, detta innebär alltså nästan ett års tids väntan, och som om inte det vore nog så har du ökat dina då 200 rollistor till ännu flera)

Men all respekt, men jag uppskattar verkligen ifall du kunde hitta snabbare och effektivare sätt att lansera de. norska rollistorna och sedan snabbt gå över till de danska och fixa fler än 100 sådana, du kanske kan be fler än 20 norskar och fler än 20 danskar om hjälp så går det fortare? (så behöver du inte trötta ut dina fingrar)
#12
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 18 mars 2023 kl. 22:25:47Fröknarna gillade tydligen inte att han hade en ensamstående pappa.

Man får aldrig veta vem mamman var... (och han har ju både farmor och faster)
#13
Dubbningar och röster / SV: Dumbo
18 mars 2023 kl. 17:15:09
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 18 mars 2023 kl. 15:03:22Disney hade gått back på Pinocchio och Fantasia och det andra världskriget hade brutit. Så Disney gjorde en lite kortare för att spara på pengarna.

Sen så var också animationen billigare då man bytte till vattenfärg.

I fallet med Dumbo är det samma situation som med Lilo och Stitch samt filmerna som hade premiär på 1960 & 1970-talen genom att dessa gjordes med låg budget men gjorde ändå en bra inkomst.
#14
Citat från: moviefan skrivet 18 mars 2023 kl. 10:40:20Gillar filmen mycket, särskilt delen med Törnrosa.  Bra att de inte innehåller avsnitt från äldre serierna. Utan nya episoder. Det skulle ha kommit fler filmer, men de stoppades.

Det tycker jag är synd, jag hade gärna sett mer.

Förresten så är delen med Törnrosa min favorit också, dels för att karaktären har mer dialog och dels för att hon också får träna på att ta hand om kungariket.