Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - Steffan Rudvall

#1
Vi har säkert alla hört om strejkerna i Hollywood där både manusförfattare och skådespelare strejkar för bättre villkor och stadgar som skyddar mot AI.

Men hur ser det ut för svenska röstskådespelare? Med modeller som till exempel Goliat använder går det ju att skapa hyfsat realistiska AI-versioner av olika personer röster.

#3
Vad tycker ni om att man dubbar om enstaka karaktärer istället för att göra hela omdubbningar? Detta har hänt i Danmark med både Pinocchio och Den lilla sjöjungfrun antagligen för att Disney Character Voices inte var nöjda.

Jag hade tyckt att den här lösningen hade varit bättre för tillexempel Oliver och gänget där Disney hamnade i bråk med en enskild skådespelare.
#5
Tv-serien baserad på böckerna heter ju på svenska Hitta Hugo. Enligt Wikipedia ska han på svenska ha kallats Waldo, Valle & Hugo men vilket av dessa är det etablerade svenska namnet?

Här är bilder på utgåvor som kallade honom Valle respektive Hugo. Jag har dock inte hitta någon svensk utgåva som kallar honom Waldo.

#6
Dubbningar och röster / Bill Hugg (1955-2023)
24 januari 2023 kl. 20:12:04
Skådespelaren Bill Hugg har avlidit.

https://www.sydsvenskan.se/2023-01-24/malmoskadespelaren-bill-hugg-har-avlidit

Han har inte medverkat mycket inom dubbning men har varit med i Djungeldjuret Hugo serien och jag har för mig att han var med i ett julkalenderspel...
#7
Disney har tydligen skrivit nytt kontrakt med Dan Povenmire angående 40 nya avsnitt av Phineas och Ferb huruvida Jeff "Swampy" Marsh återkommer vet jag inte.

https://variety.com/2023/tv/news/phineas-and-ferb-revival-dan-povenmire-disney-branded-television-1235488876/
#8
Lasse Lönndahl har gått ur tiden, 94 år gammal. Inom dubbningssammanhang har han endast medverkat i Svanprinsessan...

https://www.svt.se/kultur/sangaren-och-skadespelaren-lasse-lonndahl-har-avlidit

Vila i frid
#9
Dubbningar och röster / Clark
2 december 2022 kl. 17:19:06
I den engelska dubbningen av tv-serien Clark är det så konstigt att man hör svenska röstskådespelare dubba till engelska.

Passar sådant in på Dubbningshemsidan?
#10
Skulle du kunna tänka dig att bo i ett före detta fängelse? Jag frågar för att det har varit tal om att Kirsebergsanstalten här i Malmö ska bli lägenhetshus.
#11
Idag gick tyvärr Robbie Coltrane ur tiden, Han är mest känd som Hagrid men har även gjort ett antal röstjobb. Må han Vila i frid...


#12
Det är med en stor sorg ja meddelar att Angela Lansbury avled igår den 11 oktober, hon blev 96 år. Inom Röstskådespeleri är hon mest känd för Mrs. Potts.
#13
Asterix & Obelix: I drakens rike är nästa live action Asterix och Obelix film. I Sverige kommer filmen distributeras av Noble Entertainment och premiär datumet verkar vara 10 februari 2023.

Lustigt nog medverkar självaste Zlatan Ibrahimovic i denna film och han dubbar sig själv!

Svenska röster av Zlatan Ibrahimović, Kim Sulocki, Andreas Rothlin Svensson, Anton Olofson Raeder, Steve Kratz, Ayla Kabaca, Ole Ornered, Christian Hedlund, Kristian Ståhlgren, Matilda Smedius, Jennie Jahns, Niklas Falk, Daniel Sjöberg, Björn Bengtsson m.fl

http://nobleentertainment.com/movie/Ast_rix_Ob_lix_L_Empire_du_Milieu

asterix_se.jpg
#14
I ett avsnitt av Snedtänkt med Kalle Lind nämner Ingrid Edström att segment från Sesame Street var med i Fem myror är fler än fyra elefanter. Stämmer detta eller har hon med åldern blandat ihop? Möjligtvis kan hon ha blandat ihop det med Svenska Sesam eller med att Sesame Street visade några av Fem myrors animationer.
#15
Dubbningar och röster / Den lilla sjöjungfrun (2023)
16 september 2022 kl. 14:04:25
Disney's remake av Den lilla sjöjungfrun har biopremiär i maj.

#16
Dubbningar och röster / Önskan (Wish, 2023)
10 september 2022 kl. 22:12:54
Disney presenterade under D23 en ny film vid namn Wish. Den handlar om Önskestjärnan den som finns i flera Disneyfilmer och en hjältinna vid namn Asha (kanske prinsessa). Det speciella med filmen är 2D...

https://twitter.com/DisneyAnimation/status/1568402440055300096?t=VyUTPebWkKMEEnq34kPkMw&s=19

https://twitter.com/DisneyAnimation/status/1568402492031123456?t=VyUTPebWkKMEEnq34kPkMw&s=19
#17
Insidan ut ska få en uppföljare, den utspelar sig också i Jennys huvud men som tonåring och massor med nya känslor dyker upp.
#18
Filmer och TV-serier / Hokus Pokus 2
3 september 2022 kl. 20:18:50
Hocus Pocus får en uppföljare senare i år. Då lär kanske den första filmen dubbas också som Förtrollad... Värt att nämna är att uppföljaren på svenska kommer att heta Hokus Pokus 2 fast att den svenska titeln på första filmen väl är Hocus Pocus.
#19
Kan någon förklara utgåvorna av denna serien? Har hela serien släppt på DVD i Sverige? Jag hittar utgåvor som har 6 avsnitt och utgåvor som är 14 så jag förstår inte riktigt vad det är man behöver för att få ihop hela serien.
#20
Trick or Treat Scooby-Doo kommer bli nästa direkt till DVD Scooby Doo film.

Trailern för Trick or Treat Scooby-Doo.

Om filmen dubbas så är min enda önskan att Peter Sjöquist får återvända inte bara som Fred men också om några av hans roller från Scooby Doo Var är du! återvänder eftersom att den serien på något sätt ska vara inblandad i handlingen till den här filmen.