Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Sabelöga

#1
Citat från: Anders M Olsson skrivet 22 mars 2023 kl. 17:25:10Jag tror att de menar en speciell kalender med tilläggsaktiviteter som bara fanns på webben. TV-avsnitten använde nog samma dubbning som SVT.
Ah, slarvigt, det låter rimligare. Tack.
#2
Tänkte fråga om Jul i Svingen. Den har tidigare gått i både SVT och Yle, men har vi nämnt tidigare på forumet ifall Yle använde samma dubbning som SVT? För i den här artikeln nämner dom att serien skulle ha visats "på finlandssvenska" två år efter att SVT redan sänt sin version. Vad nu det innebär.

https://www.nordvision.org/nyheder/jul-i-svingen-paa-buu-om-att-versionera-en-webbkalender/
#3
Citat från: gstone skrivet 22 mars 2023 kl. 12:37:15Christian Hedlund skrev på Twitter att han spelar en toad.

Efter som han skrev en toad och inte Toad.

Antar jag att den inte den här  Why Toad From The Super Mario Bros. Movie Sounds So Familiar ...

Utan troligen av dom andra mindre toads.

Det är ju många som jag uppfattar det.
Jag antar att du syftar på den här tweeten: https://twitter.com/1man20voices/status/1638056094630027264
#4
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 19 mars 2023 kl. 09:40:31Det är det som är så trist att höra, efter 2020 så verkar det vara mycket svårare att få tag på DVD utgåvor som inte är tillgängliga i dagsläge. Frågan är också hur mer svårare det kommer att vara att få tag på dom DVD utgåvorna som har utgått sen länge, som det ser ut så blir det allt svårare och svåre, om man inte söker efter det så ofta man kan.
På just Tradera dock så kan man ju lägga bevakningar på söktermer så man får e-post när någon lägger ut annonser med dom söktermerna.
#5
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet  9 mars 2023 kl. 14:41:17Nej jag menade eftersom de hade handlingen och så där kanske de erbjöd ett sätt att se filmen
Nej, det gör inte Svensk filmdatabas.
#7
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
9 mars 2023 kl. 12:21:49
Citat från: Disneyfantasten skrivet  9 mars 2023 kl. 08:04:36Stämmer bra, återstår att se om det med Trolltider blir en uppföljare eller nyversion.

Jag såg förresten om 2012-års Greveholm i januari, och ärligt talat, SÅ dålig tyckte jag inte att den var, den var visserligen kanske inte alls i närheten av lika bra som 1996-års kalender, och manuset var kanske lite väl lamt i jämförelse, men skådespeleriet var iallafall bra, man hade återanvänt vissa skådespelare från 1996-års kalender, men jag skulle fortfarande säga att 1996-års Greveholm är vida överlägsen, annars helt okej och sevärd, mycket bättre än Marias Barn.
Enligt skaparna blir det en "reboot" med ny handling men delvis samma karaktärer.
#8
Filmer och TV-serier / SV: Miraculous, le film
9 mars 2023 kl. 02:49:08
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  9 mars 2023 kl. 01:23:06Absolut! Jag är väldigt förtjust i Miraculous: Ladybug och Cat Noir på äventyr, och en del avsnitt har jag nog sett minst ett halvt dussin gånger vardera - så jag ser verkligen fram emot hur de har fått till en långfilm. :)

Sannolikheten att filmen skulle gå upp på biografer i Norden lär väl inte vara så jättestor, men om inte annat så borde väl filmen tids nog dyka upp på Disney+ - Disney är ju trots allt medproducenter för serien, så de borde väl ha varit inblandade på ett hörn även i filmen...?
Visst finns serien på Netflix, men där finns ju "bara" säsong 1 - 3, där det till råga på allt bara är säsong 1 som har svenskt, norskt och danskt tal - säsong 2 och 3 har bara franskt och engelskt ljudspår samt undertexter på bl.a. de nordiska språken. På Disney+ finns alla fyra säsonger av serien med svenskt, norskt och danskt tal. :)
Detta är en fransk storfilm. Vore smått skandalöst att inte visa den på bio emm.
#9
Filmer och TV-serier / Miraculous, le film
9 mars 2023 kl. 01:05:19
Miraculous, den franska tv-serien som för närvarande finns tillgänglig på Netflix, kommer filmatiseras! Miraculous, le film heter den i original och är en animerad musikal och kommer bli Frankrikes näst dyraste film efter Valérian et la Cité des mille planètes av Luc Besson.

Miraculous, le film kommer regisseras och skrivas av Jeremy Zag och ha premiär i Frankrike 5 juli 2023. Filmen var först planerad att ha premiär 6 augusti 2022 och blev uppskjuten på grund av förseningar i produktionen.

Någon mer än jag som är taggad?
#10
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  7 mars 2023 kl. 22:19:48Hur julen kom till jorden var dubbad till svenska, eller rättare sagt finlandssvenska. Det fanns tyvärr inga utsatta dubbcredits alls (och bara isländsk bildversion), men julkalendern avslutades med en skylt med "FST - Barn & Ungdom & Utbildning" (där FST står för Finlands Svenska Television), varför vi kan dra slutsatsen att SVT köpt in serien via YLE. Vågar vi gissa att dubbningen sannolikt gjorts in-house av YLE...? Möjligtvis kanske det går att få fram dubbcredits via YLE, jag ska försöka maila dit och höra. Julkalendern i sig är stop motion-animerad, och producerad i ett isländskt-estniskt samarbete - att döma av det första avsnittet tycker jag nog inte att den har klarat tidens tand alltför väl...
Vet vi vad julkalendern heter på finska och/eller när den sändes i finsk TV?


Här följer för övrigt en lista över presentatörerna inför programmet för den som ville veta:
 • Martina Wagner
 • Martina Wagner
 • Martina Wagner
 • Johan Amderblad
 • Johan Amderblad
 • Johan Amderblad
 • Martina Wagner
 • Martina Wagner
 • Martina Wagner
 • Ulf Turesson
 • Ulf Turesson
 • Ulf Turesson
 • Helene Albrektsson
 • Helene Albrektsson
 • Helene Albrektsson
 • Ulf Turesson
 • Ulf Turesson
 • Ulf Turesson
 • Helene Albrektsson
 • Helene Albrektsson
 • Helene Albrektsson
 • Martina Wagner
 • Martina Wagner
 • Arne Weise
#11
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
4 mars 2023 kl. 01:09:35
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  3 mars 2023 kl. 17:46:12Att det är en uppföljare vet vi väl inte ny tappning kan väl betyda lite vad som helst.
Enligt Lisa Farzaneh i Aftonbladet "Det blir en ny historia men mer spännande. "Sunes jul" ska möta "Sagan om ringen", fast det ska passa för hela familjen"

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/a/P40QK6/trolltider-far-nytt-liv-i-arets-julkalender
#12
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
3 mars 2023 kl. 16:21:43
En oinloggad användare på Wikipedia påstår att Dubbningshemsidans creditlista för Huset Fullt - igen är ofullständig och att mer om formation finns i eftertexterna och har lagt till att Mikaela Tidermark Nelson vid något tillfälle gör rösten till Kimmy och att Andreas Gyllander gör Jimmy.

Är det någon som orkar gå igenom eftertexterna på Netflix och kolla? Enligt första avsnittet verkar inte detta stämma men det finns ju 5 säsonger så det kan ju stämma längre fram och isådanafall behöver Dubbningshemsidans lista uppdateras.

https://sv.wikipedia.org/w/index.php?title=Huset_fullt_–_igen&curid=7179292&diff=52005734&oldid=51997281
https://www.dubbningshemsidan.se/credits/huset-fullt-igen/
#13
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
3 mars 2023 kl. 16:10:30
Jag ser fram emot den nya julkalendern! Ska bli spännande att se vad dom gör med konceptet att göra en uppföljare på en klassisk julkalender. Som regissören skrev: Målet när vi jobbar är att "Sunes jul" ska möta "Sagan om ringen". Minst. Ska bli kul.
#14
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
3 mars 2023 kl. 16:08:40
Citat från: Disneyfantasten skrivet  3 mars 2023 kl. 14:04:54Då har man alltså gjort en Greveholm...
Varför så negativ?
#15
Credits för Pettson och Findus, den tecknade serien från 1999 dom första två säsongerna. Från eftertexterna på C More: https://www.cmore.se/episode/m-74093605bc24e8929b2c

Säsong 1
Pettson Tord Peterson
Findus Kalle Lundberg
Gustavson Gunnar Uddén
Prillan Mona Seilitz
Fru Andersson Towa Carson
Elsa Meta Velander
Axel Christian Jernbro
Singhild
Höna Towa CarsonMonica Forsberg
Kort jägare Pierre Lindstedt
Lång jägare Anders Öjebo
Alfred Lasse Brandeby
Brevbäraren Thomas Petersson
Kungen Ingvar Kjellson
Miss Fellini Lena Nyman
Tigern Istvan Tommy Johnson
Cirkusdirektören Anders Öjebo

Svensk röstregi – Stefan Berglund, Monica Forsberg, Torbjörn Jansson, Anders Öjebo

Manusredaktör – Malin Nevander
Manus och kreativ ledning – Torbjörn Jansson
Tekniker – Anders Öjebo, Thomas Baneståhl, Andreas Eriksson, Ola Norman, Christian Jernbro
Musik – Lennart Olsson, Charles Falk
Ljudläggning och mix – Daniell Bergfalk, KM Studio, Berndt Frithiof, Cineast
Off-line redigering – Annika Berntson

Säsong 2
Pettson – Tord Peterson
Findus – Lukas Larsson
Gustavson – Gunnar Uddén
Prillan – Mona Seilitz
Elsa – Margaretha Byström
Brevbäraren – Andreas Nilsson
Singhild – Birgitta Andersson
Skogsvaktaren – Niclas Ekholm

Övriga svenska röster – Cecilia Lundh, Jenny Gille, Elvira Dietmann, Ludvig Dietman, Ayla Kabaca, Robin Bivefors, Claes Ljungmark, Roger Storm, Anna-Karin Westman, Anna Nyman

Svensk röstregi – Stefan Berglund, Anders Öjebo, Christian Jernbro, Oskar Skarp
Översättare – Per Carlsson
Tekniker – Anders Eriksson, Christian Jernbro, Daniel Roxne, Oskar Skarp (säsong 2)
Produktionsledare - Johan Nyberg, Anna Nyman

Svensk version producerades av KM Studio AB (säsong 2)