Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Sabelöga

#16
Citat från: Lillefot skrivet  6 mars 2024 kl. 17:08:00Vi får se, visningstillfällerna får avgöra om det kommer vara fler språk än engelska. Med det sagt så tvivlar jag starkt på att den svenska dubbningen kommer dyka upp.
Har frågat Filmstaden. Dom har en rapporterad svarstid på 48 timmar. Förhoppningsvis får man svar i veckan.
#18
Citat från: Annika skrivet  5 mars 2024 kl. 17:15:08Ja, det blev syftningsfel. Rätt ska vara att hon dubbade en av rollerna i Ture Sventon.
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  5 mars 2024 kl. 21:05:23Menar du 1972 års långfilm, eller någon annan produktion? Det finns ju trots allt flertalet filmer och serier med Ture Sventon genom åren.

Vet du möjligtvis vilken rollfigur hon spelade?

Ja, och dubbades personen från norska eller engelska till svenska? 
#19
Citat från: Annika skrivet  5 mars 2024 kl. 06:57:29Det stämmer att Marie Hedeholm och Marie Isedal var samma person (min mammas faster). När hon gifte sig med Tor Isedal tog hon hans efternamn och så hette hon till sin död. Marie var skådespelare och förutom att stå på scenen arbetade hon också med att dubba, bl.a. Mary Poppins och Ture Sventon.
Detta kan vara ett syftningsfel. Dvs att personen menar att hon var med i Ture Sventon och dubbade Mary Poppins men att orden kom i fel ordning så att säja.
#20
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
29 februari 2024 kl. 20:29:17
Ytterligare en julkalender kommer bli långfilm. Kronprinsen och tyrannens återkomst som bygger på 2022 års julkalender Kronprinsen som försvann. Filmen väntas ha premiär till julen 2024.

https://www.moviezine.se/nyheter/kronprisen-som-forsvann-far-uppfoljare-pa-bio
#21
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 28 februari 2024 kl. 15:22:57Kanske folk är mer skötsamma i norra Sverige då, för jag har aldrig sett en enda pantflaska eller burk i naturen...
Antagligen.
#22
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 28 februari 2024 kl. 08:49:58Jag har dock svårt att tro att det verkligen är så många som tappar bort korkarna, så att de pantar flaskorna medan just korkarna hamnar ute i naturen; så personligen har jag svårt att se hur just korkarna skulle göra någon nämnvärd skillnad...
(I andra EU-länder, som åtminstone ännu inte har samma pantsystem som i Sverige, förvånar det mig dock inte om hela PET-flaskor blir slängda ute i naturen; något som nog knappt förekommer alls i Sverige tack vare panten. Trots allt är det väl nästan bara de nordiska länderna som har pant i dagsläget, vilket lär göra enorm skillnad på mängden flaskor som hamnar ute i naturen)

Och gör man samma sak även på mjölkkartonger tycker åtminstone jag att det är att gå på tok för långt - för det finns väl ingen människa som dricker mjölk direkt ur kartongen ute i naturen...?
Jag hittar pantburkar och flaskor i naturen då och då och även mjölkkartonger och annat skräp om man letar lite. Folk slänger allt möjligt skräp i natuten, inte för att dom dricker mjölken direkt ur kartongen i skogen utan snarare för att det hamnar där.

Dessutom var det väldigt vanligt förr att korken inte följde med när folk förr i tiden slängde både flaskan och korken i skogen.


Här är för övrigt en illustration från Wikimedia Commons om vilka länder i Europa som har någon form av pantsystem.

Grönt: Fullt pantsystem (flaskor, burkar)
Gult: Planerat införande
Grått: ingen pant
#23
Citat från: Jonas9881 skrivet 27 februari 2024 kl. 10:30:46Gjorde också som du i början men när dom sitter så hårt att det är risk att spilla, och sedan måste man ju skruva tillbaks korken, och då är den ju skadad så är ett litet pill för att få exakt korken på samma ställa på flaskan.

Blir bara mer jobb och är frustrerande att det är sådant system. Bör väl vara bättre att minska bil- och fryg-trafiken istället och börja med utgaserna från fordonen.
Ser inte hur korken är i vägen när man dricker direkt ur flaskan. Korken hamnar ju naturligt åt sidan om man öppnar den hela vägen så att säja. Så den sticker ut vågrätt längs flaskans hals. Se bild.
#24
Filmer och TV-serier / SV: Vad heter serien?
17 februari 2024 kl. 21:38:26
Citat från: Lennartsson skrivet 17 februari 2024 kl. 19:26:31Jag fick ett random väldigt vagt minne en bild i huvudet av ett tävlingsprogram på Barnkanalen jag minns inte vad de tävlade om men att de var i en ring som en boxing ring nästan i mitten runt omkring satt publiken

Någon som tycker det låter bekant?
Amigo?
#25
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
14 februari 2024 kl. 16:33:07
Citat från: Jonas9881 skrivet 14 februari 2024 kl. 16:15:58Vadå Baptistkyrkans initiativ?

Varför skulle en kyrka har fått fram ett manus, och till vad?
Baptistkyrkan i Sollentuna protesterade å det kraftigaste mot Trolltider och Trollkalendern 1985 för att TV hadde mage att visa Oden och andra förkristna symboler och anordnade då en protestgrupp för att samordna inskickandet av klagomål till TV, skriva ut klisterlappar och upprop och dylikt. En del i detta var att folk kunde skicka in pengar som skulle gå till ett manustävling för att sedan producera en rent kristen julkalender som svar. Undrar vad det blev av den. Tyckte jag läste i någon tidning från den tiden att manuset blev klart och utgick från det var denna "Jesus hjälten" som skulle visas på Stockholmskanalen, vad nu det var. Men det verkar det inte vara om Stockholmskanalen är TV1.
#26
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
14 februari 2024 kl. 16:03:21
Citat från: Erika skrivet 14 februari 2024 kl. 09:17:42Sitter och skriver på mobilen, så lite knasigheter kan förekomma...

Nej, aldrig hört talas om. Dock vid en snabb titt via KB:s tidningstjänst låter det snarare som det handlar om en arbetstitel på Marias barn. Visserligen nämns Stockholmskanalen i en förhandstitt, men även något som kallas för Björnes bod vilket bör vara det som i slutändan kom att få namnet Björnes magasin. Om jag är inte minns helt fel så sändes 1987 års julkalender som en del av det programmet. Förhandstitten gäller Expressen 1987-04-20.

Funderar dock på om det inte är så Jesus hjälten var tänkt att sändas på Stockholmskanalen, men SVT kom att istället få sända den och då under en annan titel. Det skulle kunna förklara vissa detaljer kring 1987 års julkalender. Detta är endast en teori.
Citat från: Erika skrivet 14 februari 2024 kl. 12:13:52Min första spontana tanke är att det handlar om en lokalkanal (bor inte i Stockholm), men nu hittade jag detta på Wikipedia:

Citat från: Erika skrivet 14 februari 2024 kl. 09:17:42Sitter och skriver på mobilen, så lite knasigheter kan förekomma...

Nej, aldrig hört talas om. Dock vid en snabb titt via KB:s tidningstjänst låter det snarare som det handlar om en arbetstitel på Marias barn. Visserligen nämns Stockholmskanalen i en förhandstitt, men även något som kallas för Björnes bod vilket bör vara det som i slutändan kom att få namnet Björnes magasin. Om jag är inte minns helt fel så sändes 1987 års julkalender som en del av det programmet. Förhandstitten gäller Expressen 1987-04-20.

Funderar dock på om det inte är så Jesus hjälten var tänkt att sändas på Stockholmskanalen, men SVT kom att istället få sända den och då under en annan titel. Det skulle kunna förklara vissa detaljer kring 1987 års julkalender. Detta är endast en teori.
Hm, skulle Stockholmskanalen vara ett smeknamn för TV1 så skulle det förklara vissa saker. Dock är det värt att nämna att Baptistkyrkan två år tidigare anordnade en pengainsamling till en tävling för bästa manus till en kristen julkalender som jag antog var denna. 

"Nästa års Julkalender ska heta "Jesus hjälten" och handla om Julevangeliet, har nya Stockholmskanalen bestämt" står det att läsa i Dagens Nyheter 17 december 1987. Så det är ju inte helt orimligt att dom faktiskt syftar på TV1.

Detta skulle dock innebära att Marias barn gått under fyra olika namn.. Och fortfarande undrar jag vad det blev av Baptistkyrkans initiativ. Dom hade ju fått fram ett manus av vad jag kunde läsa mej fram till.
#27
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
14 februari 2024 kl. 01:34:32
Apropå saker jag skriver nu, är det någon som hört talats om julkalendern "Jesus hjälten" från 1987? Det skulle nämligen ha varit Stockholmskanalens svar på Trollkalendern (Trolltider) från 1985. Den ska vara en berättelse om det kristna julevangeliet ur Bibeln.
#28
Detta står här:  :-\
CitatHur länge kan jag se på Melodifestivalen?
Varje deltävling finns tillgänglig till och med måndagen efter sändning, och sedan avpubliceras. Detta för att inte gynna de som tävlar i de tidiga deltävlingarna.
Alla deltävlingar återpubliceras sedan efter deltävling fem och finns kvar i cirka 6 månader på SVT Play.
https://www.svt.se/kontakt/melodifestivalen
#29
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 11 februari 2024 kl. 23:01:58Vatten och avlopp är ju den korrekta betydelsen på svenska. Ska man förkorta så kan man väl i alla fall göra det på rätt språk...
Precis. RS typ..

Dessutom så kan VA betyda flera saker på svenska, däribland Vatten och avlopp, en tidning och virtual assistant.
https://sv.wikipedia.org/wiki/VA
#30
Dubbningar och röster / SV: Star Wars på SVENSka?
12 februari 2024 kl. 00:02:04
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 11 februari 2024 kl. 23:07:07Nej, eftersom att det inte är 3D versionen som ska visas. Dessutom är det väl inte fastställt att den ska gå upp på bio igen i Sverige. Men man kan ju alltid hoppas.
Spelar det någon roll? Att det är 3D-versionen menar jag. Dubbningen är väll bildoberoende?