Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - Erika

#26
Min favorit är Das Mädchen mit den Schwefelhölzern (2013) som är riktigt bra trots en del ändringar (men en punkt har man inte ändrat på!). Tycker även The Little Match Girl (1986) är sevärd, och vill minnas att både Match Uri no Shoujo (1971) och The Little Match Girl (2018) var okej med. :)
#30
Den här gången blev det ganska blandat bland alternativen, alltifrån väldigt fria tolkningar till operor... Min favorit är tv-filmen (liknar dock mer en tv-pjäs) La Barbe-Bleue från 1986, sevärd filmatisering - dock lite konstigt med en attraktiv Blåskägg... Kändes fel. 
#35
Japp, en ny omröstning och den här gången är det H.C. Andersens berömda saga som är i fokus. Mycket blandat den här gången med filmatiseringar som är trogna såväl sådana som, på sin höjd, bara är "inspirerade" av Snödrottningen... 

Min personliga favorit är finska Snödrottningen från 1986 som är välgjord, vacker och sevärd med ett bra soundtrack (älskar rövarnas sång!).

Ni som kan ryska får gärna rätta mina försök till transkriberingar, tack på förhand.
#36
Hittade precis en artikel jag sparade när KBs tidningstjänst var fritt tillgänglig (hemifrån).

Intressant och läsvärd artikel. :)