Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Skriv svar

Bilagor och andra tillval
Bilagor:
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Tillåtna filtyper: doc, docx, gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, mp4, mkv, avi, pdf, png, txt, zip, xls, mp3, mp4, mkv, wav, ogg, xls, xlsx, odt, srt, sub, bmp, tif, tiff
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vad heter dubbningsbolaget Eurotroll?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Daniel Hofverberg
 - Idag kl. 01:02:15
Citat från: Lillefot skrivet Igår kl. 21:50:54Det är bara en ren gissning, sedan utgick mitt resonemang också från de kortfilmer som Josefin lagt in som förspel till de långfilmer hon laddat upp. Och de har än så länge varit från andra bolag än Disney.

Ingen av oss kan förstås helt säker på vilka det blir, det vet bara hon själv.
Det är sant, men från början lade ju Josefin ändå upp en del separata kortfilmer från Disney; även om det börjar vara ett tag sen nu.

Nu senast med Häxsabbat var det mitt förslag med en kortfilm med Häxan Winnie från Hanna-Barbera, då jag nyligen hittat åt den VHS-filmen (från Musikservice) på en second hand-affär, och kom att tänka på att det passade in tematiskt till Häxsabbat - dels att det handlar om häxor, och dels storyn med Rödluvan respektive Snövit. Att det sen blev två kortfilmer den här gången gissar jag beror på att vi blev lite oense om vilken kortfilm som passade bäst - jag och Erika förordade Prince of a Pup (som på VHS-omslaget heter Snövit), medan Josefin tyckte bättre om Good Red Riding Hood; så det var gissningsvis därför som hon tog med båda två.

Ursprungligen bad Josefin för övrigt mig att digitalisera en helt annan kortfilm till Häxsabbat, men jag kom i sista minuten att tänka på Häxan Winnie istället då det ursprungliga valet hade en svagare tematisk koppling till Häxsabbat - jag digitaliserade dock den ändå, så förmodligen kommer den ursprungligt planerade kortfilmen istället att tas med tillsammans med någon kommande långfilm (om det nu inte är den som kommer nu som separat kortfilm istället...?).

Tidigare kortfilmer har jag ju dock inte varit inblandad i, så där vågar jag inte spekulera i hur Josefin har resonerat, utan överlåter det till henne att förklara (om hon vill det). :)
Skrivet av Lillefot
 - Igår kl. 21:50:54
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Igår kl. 20:35:58Hur tänkte du då? Var det utifrån Josefins beskrivning om en kortfilm som vi "förmodligen inte sett", eller...? För nog lär väl även Disney ha gjort lite mer sällsynta kortfilmer som inte så många har sett - även om jag har sett många, så finns det nog mängder av kortfilmer från Disney som jag helt har missat, och även vissa som inte släppts på DVD.
Det är bara en ren gissning, sedan utgick mitt resonemang också från de kortfilmer som Josefin lagt in som förspel till de långfilmer hon laddat upp. Och de har än så länge varit från andra bolag än Disney.

Ingen av oss kan förstås helt säker på vilka det blir, det vet bara hon själv.
Skrivet av Disneyfantasten
 - Igår kl. 21:15:25
Citat från: Steffan Rudvall skrivet Igår kl. 21:00:26Där finns bara svensk text.

Då kan det vara värt att fixa den svenska dubbningen till Archive.org tills vidare!
Skrivet av Steffan Rudvall
 - Igår kl. 21:00:26
Citat från: Disneyfantasten skrivet Igår kl. 20:55:28Skulle någon kunna fixa Cheetah På Äventyr också? (om det inte är så att den redan finns på Disney+)
Där finns bara svensk text.
Skrivet av Disneyfantasten
 - Igår kl. 20:55:28
Skulle någon kunna fixa Cheetah På Äventyr också? (om det inte är så att den redan finns på Disney+)
Skrivet av Goliat
 - Igår kl. 20:52:06
Så fort jag fixat datorn så kan jag ljudtvätta. 😄
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - Igår kl. 20:35:58
Citat från: Ovanliga dubbningar skrivet Igår kl. 15:58:28Istället kommer jag ge mig på två olika kortfilmer, som jag funderat på länge men som blivit nedprioriterat till förmån för långfilmer - en kortfilm som ni förmodligen har sett förut, och en kortfilm som ni förmodligen inte har sett förut. Och en dubbning som egentligen inte är på ovanlig, men på sätt och vis ändå är det; och en som är väldigt ovanlig oavsett hur en definierar. Ni får själv gissa er till vilken som är vilken... ;)
Det låter spännande och trevligt - kortfilmer är ju aldrig fel. :)

Men väldigt kryptisk beskrivning... Du råkar inte händelsevis behöva någon hjälp med något även den här gången, så att jag får veta i förväg vad det handlar om (det är kul med lite insiderinformation)...? ;)

Citat från: Lillefot skrivet Igår kl. 17:54:13Jag misstänker att åtminstone en av de inte kommer att ha med Disney att göra. ;)
Hur tänkte du då? Var det utifrån Josefins beskrivning om en kortfilm som vi "förmodligen inte sett", eller...? För nog lär väl även Disney ha gjort lite mer sällsynta kortfilmer som inte så många har sett - även om jag har sett många, så finns det nog mängder av kortfilmer från Disney som jag helt har missat, och även vissa som inte släppts på DVD.
Skrivet av Lillefot
 - Igår kl. 17:54:13
Citat från: Ovanliga dubbningar skrivet Igår kl. 15:58:28Då jag är osäker på hur länge min dator kommer att fungera, som sannolikt går på sista versen, så tror jag inte att jag vågar mig på något långfilmsprojekt riktigt än.

Istället kommer jag ge mig på två olika kortfilmer, som jag funderat på länge men som blivit nedprioriterat till förmån för långfilmer - en kortfilm som ni förmodligen har sett förut, och en kortfilm som ni förmodligen inte har sett förut. Och en dubbning som egentligen inte är på ovanlig, men på sätt och vis ändå är det; och en som är väldigt ovanlig oavsett hur en definierar. Ni får själv gissa er till vilken som är vilken... ;)
Spännande nyheter du kommer med. Då blir det lite varierat med några kortfilmer tills vidare.

Jag misstänker att åtminstone en av de inte kommer att ha med Disney att göra. ;)
Skrivet av Oscar Isaksson
 - Igår kl. 17:53:16

Har tänkt ge mig på börja lägga upp filmer från min samling. Så den första är mer som ett test, vet inte hur ovanlig den är som dubbning men här är Flinta möter Skräckula och Frankensten. Synkad till bättre bild. 
Skrivet av Ovanliga dubbningar
 - Igår kl. 15:58:28
Då jag är osäker på hur länge min dator kommer att fungera, som sannolikt går på sista versen, så tror jag inte att jag vågar mig på något långfilmsprojekt riktigt än.

Istället kommer jag ge mig på två olika kortfilmer, som jag funderat på länge men som blivit nedprioriterat till förmån för långfilmer - en kortfilm som ni förmodligen har sett förut, och en kortfilm som ni förmodligen inte har sett förut. Och en dubbning som egentligen inte är på ovanlig, men på sätt och vis ändå är det; och en som är väldigt ovanlig oavsett hur en definierar. Ni får själv gissa er till vilken som är vilken... ;)
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 26 september 2022 kl. 10:02:45
Citat från: Disneyfantasten skrivet 26 september 2022 kl. 09:59:11Och så Benjamin Syrsas Jul också.
Benjamin Syrsas jul har jag redan digitaliserat, tillsammans med Walt Disney julfavoriter, så om jag bara hittar åt den skivan bör jag kunna lägga upp de två ganska snabbt.
Skrivet av Disneyfantasten
 - 26 september 2022 kl. 09:59:11
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 26 september 2022 kl. 09:55:10Tack, då ska jag kolla vilka volymer av Sing Along Songs det är jag har när jag kommer hem från jobbet. :)

Grattis Kalle har jag förstås också, i (tror jag) svensk, norsk och dansk utgåva. :)
Och så Benjamin Syrsas Jul också.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 26 september 2022 kl. 09:55:10
Citat från: Disneyfantasten skrivet 26 september 2022 kl. 09:46:28De volymer av Sing Along Songs som släppts i Sverige är följande;

- Sing Along Songs: En Helt Ny Värld (Sing Along Songs: Friend Like Me) = utgiven i Sverige 1994-04-13

- Sing Along Songs: Hej Hå (Sing Along Songs: Heigh Ho) = utgiven i Sverige 1994-04-13

- Sing Along Songs: Färger i En Vind (Sing Along Songs: Colors of The Wind) = utgiven i Sverige 1996-02-21

- Sing Along Songs: Ringaren i Notre Dame (Sing Along Songs: The Hunchback of Notre Dame) = utgiven i Sverige 1996-11-27

Dessa fyra är såvitt jag vet de enda som givits ut i Sverige, men det finns jättelånga volymer som getts ut utomlands.

Just det, kanske också Grattis Kalle, där samtliga kortfilms-dubbningar inte använts någon annanstans än på kassetten.
Tack, då ska jag kolla vilka volymer av Sing Along Songs det är jag har när jag kommer hem från jobbet. :)

Grattis Kalle har jag förstås också, i (tror jag) svensk, norsk och dansk utgåva. :)
Skrivet av Disneyfantasten
 - 26 september 2022 kl. 09:46:28
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 26 september 2022 kl. 08:48:01Jag vet inte hur många volymer som släpptes av Sing-Along Songs i Sverige (det kanske du har bättre koll på?), men jag har i alla fall två eller tre volymer på VHS. Och så har jag tre av de fyra volymerna av Kul med engelska (en har jag fortfarande inte lyckats få tag i, trots intensivt letande i fem års tid). Och givetvis har jag Musse Piggs bästa, Kalle Ankas bästa, Mimmis bästa och Plutos bästa på VHS. Just nu har jag som tidigare nämnts svårt att digitalisera någonting, men när jag får möjlighet digitaliserar jag gärna alla dessa och lägger upp. :)

Som parentes tror jag också att jag har de norska och danska VHS-utgåvorna av Musse Piggs bästa, Kalle Ankas bästa, Mimmis bästa och Plutos bästa, eller åtminstone merparten av dem.
(Nuförtiden är det ju inte så lockande att köpa från Norge längre, i och med PostNords moms- och ockeravgifter, men under lång tid gick det ju bra)

Tyvärr tror jag dock inte att jag har VHS-volymerna med Lilla Djungelboken, utan "bara" TV-serien inspelad från TV (d.v.s. utan de nyproducerade ramberättelserna).
De volymer av Sing Along Songs som släppts i Sverige är följande;

- Sing Along Songs: En Helt Ny Värld (Sing Along Songs: Friend Like Me) = utgiven i Sverige 1994-04-13

- Sing Along Songs: Hej Hå (Sing Along Songs: Heigh Ho) = utgiven i Sverige 1994-04-13

- Sing Along Songs: Färger i En Vind (Sing Along Songs: Colors of The Wind) = utgiven i Sverige 1996-02-21

- Sing Along Songs: Ringaren i Notre Dame (Sing Along Songs: The Hunchback of Notre Dame) = utgiven i Sverige 1996-11-27

Dessa fyra är såvitt jag vet de enda som givits ut i Sverige, men det finns jättelånga volymer som getts ut utomlands.

Just det, kanske också Grattis Kalle, där samtliga kortfilms-dubbningar inte använts någon annanstans än på kassetten.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 26 september 2022 kl. 08:48:01
Citat från: Disneyfantasten skrivet 26 september 2022 kl. 08:04:39Jag vet inte om jag eller någon annan nämnt detta i tråden förut, men kanske om det finns möjlighet att framöver lägga upp samtliga volymer av Sing Along Songs och Kul Med Engelska på Archive.org, likaså också Musse Piggs Bästa, Kalle Ankas Bästa, Mimmis Bästa och Plutos Bästa med sina ramberättelser, och också som jag nämnde förut; Lilla Djungelboken: Född Att Vara Fri, Lilla Djungelboken: Det Var En Gång i Djungeln och Lilla Djungelboken: Monkey Business med sina ramberättelser.
Jag vet inte hur många volymer som släpptes av Sing-Along Songs i Sverige (det kanske du har bättre koll på?), men jag har i alla fall två eller tre volymer på VHS. Och så har jag tre av de fyra volymerna av Kul med engelska (en har jag fortfarande inte lyckats få tag i, trots intensivt letande i fem års tid). Och givetvis har jag Musse Piggs bästa, Kalle Ankas bästa, Mimmis bästa och Plutos bästa på VHS. Just nu har jag som tidigare nämnts svårt att digitalisera någonting, men när jag får möjlighet digitaliserar jag gärna alla dessa och lägger upp. :)

Som parentes tror jag också att jag har de norska och danska VHS-utgåvorna av Musse Piggs bästa, Kalle Ankas bästa, Mimmis bästa och Plutos bästa, eller åtminstone merparten av dem.
(Nuförtiden är det ju inte så lockande att köpa från Norge längre, i och med PostNords moms- och ockeravgifter, men under lång tid gick det ju bra)

Tyvärr tror jag dock inte att jag har VHS-volymerna med Lilla Djungelboken, utan "bara" TV-serien inspelad från TV (d.v.s. utan de nyproducerade ramberättelserna).