Forumnyheter:

VIKTIGT! Dubbningshemsidan har nyligen flyttat till en ny server. Förhoppningsvis ska allt fungera, men du kan läsa mer och rapportera om ev. problem i den här tråden.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Daniel Hofverberg

#1
Citat från: Lillefot skrivet Igår kl. 18:12:12Nog är det Daniels uppladdning allt, samma artefakter på samma ställen.

Suck, frågan är om det ens är värt att påpeka faktum för hen.
Jag mailade till personen ifråga, på adressen som stod på YouTube-kanalen, och påpekade artigt om det för ett par dagar sedan - men när hen inte svarat på mitt mail och fortsatt även efter att jag skickade mailet, så känns det ju inte särskilt förtroendeingivande... :(


Nu är i alla fall min uppladdning av alla avsnitt av All-New Dennis the Menace/The Incredible Dennis the Menace med FilmNets TV-dubb färdig, men det är fortfarande bara 5 avsnitt som går att spela online:
https://archive.org/details/the-incredible-dennis-the-menace-tvdubb

Jag hoppas att den här videon får ligga kvar. Den här fransk-amerikansk-italienska serien (men förstås inte den svenska dubbningen) borde det vara WildBrain i Kanada som äger nuförtiden (som köpte upp gamla DIC Entertainment), och jag gissar att ett sådant lite mindre företag inte bör vara lika nitiska som Warner Bros. Och vem som äger rättigheterna till FilmNets dubbningar idag är det mig veterligen fortfarande ingen som vet...
#2
Citat från: Disneyfantasten skrivet Igår kl. 08:54:42Fast att ta hand om planeten är viktigare, därför tycker jag att man borde fixa snabbare tåg, samt att göra tågresorna billigare.
Ja, visst är det viktigt att fixa snabbare tåg och bygga ut järnvägar där det ännu inte finns - det är det ingen som säger emot. Men att bygga järnvägar går inte på nolltid, så även om man börjar idag lär det ta 10 - 20 år innan det är verklighet.

Så på 15 år kanske man kan slippa flyg för en del sträckor, men där är vi inte än...

Citat från: Disneyfantasten skrivet Igår kl. 08:54:42Fast om jag får välja tar jag hellre svindyra tågresor på 120 timmar än en 1-2 timmars flygresa för bara några ören, man kan inte komma ifrån att flyg är en stor miljöbov, dessutom så har jag redan någon form av jobb; jag är på verksamhet!
Du kan absolut tycka så, men inga företag med vinstintresse skulle tänka så - i och med att resvägar räknas till arbetstid, som företagen ska betala lön till personalen för, så är det helt uteslutet att företag skulle betala för långsamma tågresor till all sin personal om det finns snabbare alternativ. Det skulle kosta en förmögenhet att betala för resvägar på 20 - 24 timmar, under tiden som personalen inte kan göra något, så det är helt orealistiskt.

Och som sagt, jag kan inte påverka vad min arbetsgivare hittar på, på samma sätt som ytterst få personer är i position att kunna påverka vad de ska göra på jobbet. Så när det är en obligatorisk konferens och arbetsgivaren betalar för flygbiljetten, så är det ärligt talat bara att tacka och ta emot vad man än själv tycker om saken...

Om det hade funnits snabbtåg (X2000 eller liknande) hela sträckan mellan Skellefteå och Stockholm, så att hela tågresan hade tagit 5 - 6 timmar, så är det möjligt att vissa arbetsgivare kan resonera annorlunda och överväga tåg - men när det inte ens finns tågstation i Skellefteå än så lär det dröja många år innan det kan bli verklighet.

Citat från: Disneyfantasten skrivet Igår kl. 08:54:42Tåg är egentligen det bästa sättet att resa på många sätt; man kan se igenom fönster och titta på den vackra utomhusmiljön och så är det mycket lättare att resa med tåg än något annat färdmedel.
Visst är tåg trevligt på många sätt och vis, men finns det ingen järnväg eller tågstation så är tåg inte alls lika trevligt längre... Och i likhet med Skellefteå finns det många orter i landet som helt saknar tågstation.

Ärligt talat slipper jag gärna flyg om det finns realistiska alternativ som går någorlunda snabbt, då jag inte alls är särskilt förtjust i flyg, men tyvärr är det långt ifrån alltid så är fallet. Jag skulle exempelvis aldrig ämna till att flyga mellan Stockholm och Göteborg, som många gör, men från Skellefteå till Stockholm är en helt annan femma. Vid liknande långa sträckor finns det tyvärr sällan realistiska alternativ till flyg, så inom överskådlig framtid är flyget tyvärr det enda realistiska alternativet. De alternativ som finns fungerar i teorin, men sällan i praktiken.

Och när man jobbar kan man som sagt vanligtvis inte påverka vad ens chefer hittar på, utan hittar de på att man ska flyga till en obligatorisk konferens så är det bara att finna sig i det. Det är ytterst få i Sverige som har en så högt uppsatt position på företaget/kommunen/regionen de jobbar hos så att de kan påverka beslut om transportmedel...
#3
Citat från: Marcusen skrivet 12 augusti 2022 kl. 23:47:25Vad menas med en mild restaurering?
Det innebär kort sagt att jag har kört igenom VHS-ripparna genom enkla Avisynth-filter för brusreducering och liknande, plus tagit bort de nedersta pixlarna som ju alltid bara innehåller skräp när det kommer från VHS.

Men jag har inte gjort någon ordentlig restaurering för att kolla upp bästa möjliga inställningar för alla filter och försöka få det allra bästa möjliga resultatet från VHS-banden, utan jag har nöjt mig med när det ser "good enough" ut och lite bättre än originalbanden.
(Restaurering är ju en stor vetenskap, och ska man få det att se riktigt bra ut lär man nog få ägna hundratals timmar åt att justera alla inställningar och filter scen för scen - och det har jag varken tid eller tålamod med)
#4
Citat från: Disneyfantasten skrivet 12 augusti 2022 kl. 23:54:01Va! Nä! Säg inte att du ska flyga kort i Sverige! Du vet väl att flygresor är en stor miljöbov och de onödigaste flygresorna är de kortaste och det pratas så mycket om klimatkristet nuförtiden så nu är det viktigare än någonsin att ta hand om vår planet och resa mer klimatsmart särskilt när det gäller korta resor och att resa lokalt i Sverige och dess grannländer... (den globala biologiska mångfalden är synnerligen viktig över hela världen och vår jord mår inte alls bra av för mycket värme, så vi måste resa mer med tåg för planetens skull och alla djur på jorden)
Jag vet inte om jag tycker att Skellefteå till Stockholm är en särskilt kort sträcka, men hursomhelst finns det tyvärr inga realistiska alternativ på det avståndet. Det finns ingen tågstation i Skellefteå, så ska man undvika flyg innebär det att åka buss till Umeå (tar ungefär två timmar), där försöka ta sig från busstationen till tågstationen, åka tåg till Sundsvall, där byta till ett annat tåg och slutligen åka tåg från Sundsvall till Stockholm. Under förutsättning att det inte blir alltför långa väntetider vid bytena tar allt detta mellan 9 och 13 timmar - att jämföra med flyget som går på strax under en timme.
(En enda gång per dag går det snabbtåg den sista sträckan mellan Sundsvall och Stockholm, medan det vid alla andra tider är vanliga hederliga långsamma tåg som gäller - därav det stora tidsspannet)

Jag tror inte att jag underdriver om jag säger att inte ett enda företag i landet eller ens i världen skulle ämna till att slösa så mycket tid på resor. Det skulle ju innebära att för alla anställda på Skellefteå-kontoret betala lön för närmare två och en halv arbetsdag i onödan, utan att någon ska kunna arbeta någonting under de två dagarna. Det skulle bli en oerhört dyr konferens, då över två hela arbetsdagar skulle gå bort i resor så att den tre dagar långa konferensen skulle ta fem dagar. Tid är ju pengar som bekant, så alla företag lär välja det transportsätt som går snabbast; under förutsättning att inte flygbiljetterna är väldigt mycket dyrare än tågbiljetter (vilket de ju sällan är).

Hursomhelst kan jag inte påverka vad min arbetsgivare fattar för beslut - det är inte jag som är vare sig VD eller ekonomichef för företaget - utan du får klaga till dem om du har synpunkter på deras miljöpolicy. Men jag tycker ärligt talat inte att en flygresa per år är särskilt mycket att orda om - dessutom lär vi knappast bli ensamma på flyget, så det aktuella flyget hade säkerligen lyft vare sig med eller utan oss ombord...
(Och det blir ju bara bättre för miljön om flygen ifråga inte hade lyft alls - hur många som är ombord är oväsentligt)


Det har ändå blivit väldigt mycket bättre i och med pandemin. Före pandemin brukade, utöver den årliga konferensen i Stockholm, dessutom företagets VD och ibland även ekonomichef flyga upp från Stockholm till Skellefteå en gång i månaden, bo på hotell och hålla i möten för oss på Skellefteå-kontoret i 2 - 3 dagar varje månad. Jag ifrågasatte detta flera gånger, och tyckte att det var både ekonomiskt och miljömässigt vansinnigt, men mina argument föll för döva öron. Därutöver brukade en av mina medarbetare i Skellefteå dessutom flyga från Skellefteå till Stockholm mellan 1 och 3 gånger i månaden, för att hålla i diverse utbildningar och annat. Men sen kom pandemin och det blev inte längre möjligt att flyga, och då började de inse att det faktiskt är fullt möjligt att hålla i möten och utbildningar digitalt via Teams.

Så från 24 - 48 flygresor mellan Skellefteå och Stockholm för vårt företag per år till bara en enda tycker jag är en oerhört stor förbättring. Mycket mer än så kan man nog inte gärna åstadkomma, för självklart vill man ju faktiskt träffa sina kollegor fysiskt någon gång då och då - även om mycket går att göra på distans, så är det inte möjligt att göra allt på distans...


För övrigt står dessutom flygen bara för några få procent av alla utsläpp, så man ska inte överdriva dess miljöpåverkan. Det är givetvis inte bra för miljön, men det finns betydligt större miljöbovar - inte minst alla industrier, som spyr ut utsläpp dygnet runt och som står för mycket mer koldioxidutsläpp än alla flyg och alla bilar sammanlagt.

Citat från: Disneyfantasten skrivet Igår kl. 00:28:28Men det är ändå väldigt litet!

Hade det rört sig om Kanarieöarna, Australien, Nordamerika eller Sydamerika hade jag kunnat köpa ditt resonemang, men ju kortare resor desto smartare att resa med tåg för vår planets skull, så i större delen av Europa rekommenderar jag hellre tågresor!
Nja, inte skulle jag vilja kalla Sverige för ett särskilt litet land - från dess nordligaste punkt till dess sydligaste rör det sig om ungefär 157 mil fågelvägen (och längre om man åker buss eller tåg).

Jag håller fullständigt med dig att man bör undvika flyg vid korta sträckor på max 30 - 40 mil, men tar det mer än några få timmar med tåg eller buss så blir det tyvärr inte längre realistiskt. Plus då att många orter i landet helt saknar tågstation, och med tanke på att tågräls inte direkt går att bygga över en natt lär det inte förändras i första taget.
(Arbetet med Norrbottniabanan, som ska gå från Umeå till Luleå, har precis påbörjats; så det lär dröja 10 - 15 år till innan det är möjligt att åka tåg från Skellefteå)

Och "större delen av Europa" blir fullständigt uteslutet för tågresor i normala fall, då det tar alldeles för lång tid för att vara praktiskt och realistiskt genomförbart. För nöjesresor har man för få semesterveckor för att det ska vara realistiskt (i så fall behöver semesterdagarna per år utökas), och för tjänsteresor (för företag) tar det alldeles för lång tid och skulle således kosta på tok för mycket.

Citat från: Steffan Rudvall skrivet Igår kl. 00:14:52Daniel säger ju att det är en årlig konferens med jobbet så det är väl inte han som bestämmer vilket färdmedel det blir.
Precis, jag har absolut ingenting att säga till om angående vilka färdmedel som min chef i Stockholm bestämmer att vi ska använda oss av - precis som alla andra anställda i alla företag, kommuner och regioner i vårt avlånga land är jag så illa tvungen att göra som mina överordnade beslutar, vad jag än tycker om saken. Detsamma lär gälla även när Disneyfantasten får jobb, då han också knappast lär ensam kunna besluta vad han ska göra eller inte göra.

Jag tycker dock inte det är något fel med 1 - 2 flygresor per år, så jag kommer inte sluta att flyga på semester utomlands då och då heller (även om det nu i år inte blir någon sådan, då jag inte känner mig helt trygg med pandemin än och eventuella kvarvarande restriktioner i andra länder).

Man ska självklart undvika flygresor vid korta sträckor där det finns realistiska alternativ som går någorlunda snabbt, men tar det mer än några timmar med tåg eller buss så är den bistra sanningen att det inte längre är praktiskt genomförbart annat än i undantagsfall.

Så som sagt, man måste använda lite sunt förnuft också och inte bara kategoriskt säga att flyg är dåligt...
#5
Off-topic / SV: Gnälltråden
12 augusti 2022 kl. 22:09:43
Citat från: gstone skrivet 12 augusti 2022 kl. 22:08:10Jag skulle vilja gnälla på credits.
Varsågod och gnäll. :)
#6
För allas kännedom kommer jag på måndag morgon att resa till Stockholm (eller rättare sagt Åkersberga) på konferens med jobbet; vår årliga resa till Stockholm med konferens, möten och aktiviteter som min arbetsgivare brukar ordna varje år - fast nu var det tre år sedan sist i och med pandemin.

Det här innebär att jag till största delen kommer att lysa med min frånvaro här mellan måndag och onsdag. Jag kommer försöka att titta in lite grand sent på kvällarna (efter att våra gemensamma aktiviteter är färdiga), men det är oklart om det kommer finnas någon stabil och fungerande Internet-uppkoppling - vid vår förra konferens i Norrtälje för tre år sedan fungerade Internet i stort sett inte alls, så därför är jag osäker på hur bra Internet kommer fungera här.

Det kommer i alla fall inte bli någon uppdatering av Dubbningshemsidan under den tiden, och om jag kan titta in någon stund på forumet eller kan svara på mail får ni se det som en bonus; så ni får försöka klara er själva under den här tiden - och jag hoppas att Erika håller ställningarna, och kan ta hand om eventuella spammare och liknande. :)

Jag flyger hem med det sista flyget från Stockholm till Skellefteå på onsdag kväll, och lär förmodligen vara ganska slut då, så räkna inte med någon uppdatering av sajten eller större närvaro från mig förrän på torsdag.
(Och i och med konferensen är min semester slut, varför jag inte kommer kunna vara online lika ofta som under den senaste tiden)
#7
Off-topic / SV: Gnälltråden
12 augusti 2022 kl. 21:53:43
Citat från: Lillefot skrivet 12 augusti 2022 kl. 20:57:18Sweet, då hoppas jag för din skull att archives servrar är samarbetsvilliga de närmaste timmarna. Dennis utan Per Sandborgh och Peter Harryson är bara inte detsamma för mig, särskilt inte när deras ersättare i DVD-dubben är allt annat än lyckade.
Avsnitt 1 och 2 är klara, och nu håller den på med avsnitt 3 av 13. 1,6 GB är nu överfört av 8,5 GB. Jag satte på uppladdningen kl. 19:00, så utifrån det kan du nog dra dina egna slutsatser om hur lång tid det kommer ta... :(

Citat från: Lillefot skrivet 12 augusti 2022 kl. 20:57:18Det vore även snällt om du kunde tänka dig fixa något med DVD-dubben också, bedrövlig som den är. Detta då jag just nu är på besök hos min mormor i 1-2 veckor och inte har rippat skivan jag införskaffat, så det dröjer innan jag kan fixa några ljudklipp från den.
Jag kan lägga upp två eller tre av DVD-utgåvorna; de som jag har någorlunda lättillgängliga. :)

Men jag tror tyvärr inte att jag kommer hinna det innan jag reser bort, så det kommer nog dröja till runt torsdag - fredag nästa vecka.
#8
Off-topic / SV: Gnälltråden
12 augusti 2022 kl. 20:40:59
Citat från: Lillefot skrivet 11 augusti 2022 kl. 08:39:58Gärna det, chansen att den sänds igen på TV är väldigt liten, så det vore kul att få se den. :)
Jag håller på att ladda upp alla avsnitt av The All-New Dennis the Menace med FilmNets TV-dubb (av Eurotroll) till Archive.org nu. Men de 13 avsnitten är på närmare 8,5 GB, så det kommer nog ta minst 7 - 8 timmar att ladda upp - om inte uppladdningen avbryts (som brukar ske då och då med Archive.org), så att man måste börja om från början igen... :(
 
Jag ska även ha några av DVD-utgåvorna med den allt annat än lyckade DVD-dubben av serien, om någon känner för att plåga sig själva... ;)
(Okej, nu överdriver jag en liten aning - den dubben är trots allt inte alls lika illa som den fullständigt horribla Stålmannen med vänner, men likväl långt ifrån bra...)
#9
Citat från: MOA skrivet 12 augusti 2022 kl. 12:41:02Gnäll i gnälltråden,här klagar vi int på nån
Det beror väl på vad man menar med "gnälla". Är det konstruktiv kritik, som någon som lägger upp material faktiskt kan ta till sig, så tycker jag att det gott kan höra hemma i den här tråden.

Men givetvis inte att gnälla bara för gnällandets skull, och givetvis heller inte att klaga på om något tar tid - det är trots allt inget yrke att lägga upp material på Archive.org på heltid, och vi kan inte veta vad som händer i någon annans privatliv... Då Gstone inte har skrivit något mer, kan vi ju inte veta vilken slags kritik/gnällande han faktiskt haft i åtanke.
#10
Detta ämne har slagits samman med Askungen (Cinderella, 2021).
#11
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
12 augusti 2022 kl. 05:16:28
Citat från: gstone skrivet  9 augusti 2022 kl. 11:22:41Daniel, Kan du få fram credits till filmen  Eldsjäl ?
Jag har mailat till distributören SF Studios, och jag hoppas att de svarar under fredagen. :)

Men det finns förstås en viss risk att de ansvariga är på semester, så att man kanske inte får svar snabbt...

Uppdatering: Jag fick nu ett automatsvar att min kontaktperson är på semester till nästa vecka. Jag ska se om det finns någon annan på SF Studios som har koll på creditlistor och som finns tillgänglig nu; annars kommer listan tyvärr dröja till någon gång nästa vecka.
#12
Citat från: Viktor skrivet 11 augusti 2022 kl. 22:17:57Har dessa lagts ut ännu?
Jag är rädd för att jag totalt har glömt bort Nya äventyr med Nalle Puh... :-[

Jag verkar tyvärr inte ha kvar filerna på hårddisken, så jag måste leta efter DVD-skivorna där jag bränt ut allt. Det kommer jag nog tyvärr inte hinna i veckan, och jag är bortrest måndag till onsdag nästa vecka, så jag kan förmodligen inte börja leta efter skivorna förrän nästa torsdag. :)
#13
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 12 augusti 2022 kl. 01:49:50Avsaknaden av credits tyder på att det är den svenska dubbningen och inte nån ny.
Det var min första tanke också, även om det i och för sig inte är något definitivt bevis.

Jag ska försöka hitta åt mitt ex av VHS-utgåvan, så att jag kan jämföra sida vid sida (den första DVD-utgåvan har jag tyvärr inte lyckats få tag i), så att vi kan vara helt säkra. :)
#14
Citat från: Racnar skrivet 12 augusti 2022 kl. 01:41:34Är ni säkra på att det är samma dubbning? Warner Brothers äger den och när Fox gav ut sin utgåva så fick de inte med dubbningen. Så hur har Disney lyckats nu?
Jag har inte jämfört sida vid sida, men jag tyckte åtminstone att det lät som samma dubbning. Jag är i alla fall helt säker på att sångtexterna är samma, för de kommer jag så tydligt ihåg från biodubben.

Men du har i och för sig rätt att man nog måste jämföra lite mer ordentligt innan man kan vara 100% säker på att det är samma dubbning.
#15
Citat från: Erik Friman skrivet  5 augusti 2022 kl. 18:04:17Det verkar som att HBO Max kommer att gå ihop med Discovery+.

https://www.moviezine.se/nyheter/hbo-max-och-discovery-slas-samman-under-2023
https://www.di.se/digital/da-slas-hbo-max-samman-med-discovery-plus/
https://www.expressen.se/noje/streamingjattar-gar-ihop-hbo-max-och-discovery-blir-en-tjanst/
https://swedroid.se/officiellt-hbo-max-forsvinner-nasta-ar-ersatts-av-ny-kombinerad-tjanst/
Att tjänsterna skulle gå ihop var ju ingen överraskning, men att det däremot skulle bli en ny tjänst är ju däremot en nyhet. Det lär ju med all säkerhet innebära att erbjudandet om halva priset livet ut inte längre kommer att gälla, då det ju rent tekniskt sett då inte är HBO Max längre. Suck, jag visste väl att det var för bra för att vara sant... :'(

Dessutom är väl risken överhängande att även ordinariepriset kommer att höjas när det nu ska bli innehåll från både HBO och Discovery i samma tjänst. Och i så fall är det högst tveksamt om jag kommer fortsätta abonnera, då ingenting från Discovery+ (som ju åtminstone i Norden till allra största delen består av realityserier) intresserar mig...

Citat från: Simon Axelsson skrivet  7 augusti 2022 kl. 12:47:38Ja, han har minst sagt gjort ett par konstiga saker, exempelvis skrotandet av två nästan helt färdiga filmer och kallandet av HBO Max med sitt manusbaserade innehåll som "något för män" och Discovery+ med sitt realitybaserade innehåll "något för kvinnor". Å andra sidan verkar han veta hur man maximerar sin inkomst på biofilmer i och med att han tycks ha beslutat att det i huvudsak ska dröja mer än 45 dagar innan filmerna når HBO Max.
Inte för att jag vet om alla beslut kan skyllas enbart på chefen, men jag håller med att deras nuvarande beteende lämnar en hel del övrigt att önska. Att skrota två nästan helt färdiga filmer känns ju ekonomiskt fullständigt vansinnigt, men de verkar ju fatta en del tveksamma beslut även i övrigt.

Det mest uppenbara är ju att alla nordiska serier försvunnit från HBO Max över en natt, och helt utan minsta lilla förvarning. Oerhört irriterande då jag precis hade börjat se säsong 2 av Beforeigners, när serien plötsligt gick upp i rök. Och så hade jag precis tänkt att börja se Lust, som bara hann finnas i några få månader; och nu finns alltså ingenting kvar... :(
 (Ingen av serierna har ju heller släppts på DVD/Blu-Ray eller på någon annan tjänst)

Det är ju totalt obegripligt, när de ju redan har finansierat och beställt serierna och det knappast kostar något att ha kvar dem, så varför man då tar bort serier efter så kort tid och utan förvarning är fullständigt obegripligt. Visserligen är man ju alltid medveten om att ingenting på streamingtjänster finns kvar för evigt, så att allt lär försvinna förr eller senare - men det minsta man kan begära är väl ändå att göra som bl.a. Netflix och C More gör och förvarna om vad som ska försvinna några veckor eller någon månad i förväg, så att man har en realistisk chans att hinna se klart serier man börjat se... >:(