Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - hamols

#1
Off-topic / SV: Disney-klassiker bildformat
20 februari 2014 kl. 14:45:40
Tack ska du ha för infon Anders,


Väntar spänt på fortsättningen.


Anledningen till att jag vill veta har att göra med hur filmerna presenteras på DVD och Blu-Ray. Det verkar t.ex som om de nya Blu-Ray-versionerna som antingen nyligen släppts eller kommer släppas till våren har bredare bildformat än DVD-versionerna. Exempelvis ska Atlantis på Blu-Ray vara i 2,35:1 medan den på DVD presenteras i 1,33:1. Samtidigt presenteras den nya Blu-Ray-utgåvan av Mulan, precis som den senaste DVD-utgåvan, i 1,66:1 trots att DVD-utgåvan från 2000 visar filmen i 1,85:1. Är inte detta val konstigt från Disneys sida?
#2
Off-topic / Disney-klassiker bildformat
18 februari 2014 kl. 11:59:00
Hej!


Är det någon som har pejling på i vilket bildformat samtliga Disneys klassikerfilmer tecknades respektive visades på bio?