Forumnyheter:

På grund av missbruk den senaste tiden går det inte längre för oregistrerade gäster att skriva nya inlägg. Det är en tillfällig åtgärd för att få bukt på problem med skräpinlägg, och genomförs högst motvilligt. Jag vill därför be alla som brukar skriva inlägg som gäst att registrera er som medlem - det går på 30 sekunder, och är givetvis gratis.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Steffan Rudvall

#1
Citat från: Lillefot skrivet Igår kl. 19:14:17Det är inte ofta de där musiksagorna hade några lyckade rollval direkt.
Det hände ibland att de använde karaktärernas vanliga röster från dubbningar och då blev det ju jättebra. Just här känns det lite konstigt för mig dock jag är inte van att höra John Harrysonns Joakim von Anka i kombination med Per-Erik Hallins Kalle Anka.

.
#2
Kan det kanske vara så att inlägg med spoilerfunktionen som är skrivna innan formet uppdaterades har slutat fungera eftersom att det pluginet måste installeras separat när man uppdaterat?


#3
Citat från: gstone skrivet Igår kl. 18:52:09Hur många ringaren i notre dame ripp offs finnes det  egentligen ?

Har sett över tre .
Rip off kan man väl inte påstå att varenda animerad Ringaren i Notre Dame film är...
#4
Citat från: Lillefot skrivet Igår kl. 16:44:29Jaha, det var typiskt.
Det kan vara så att tanken alltid varit att filmen ska visas i widescreen format.
#5
Citat från: Lillefot skrivet Igår kl. 15:09:17Jovars, jag jämförde igen och båtarna i toppen på din skärmdump syns inte i widescreen-versionen, och bilden är inte ihoptryckt som på den andra videon.

Så den där VHSen är det närmaste man kan komma till en "korrekt" 4:3-version av filmen. Om det inte skulle ligga gamla biorullar med en någonstans...
Förtexterna verkar ju dock vara beskurna.Screenshot_youtube.jpg
#6
Off-topic / SV: Angående vår planet!
Igår kl. 16:20:58
Citat från: Anders M Olsson skrivet Igår kl. 15:51:34Var har du sett det? Jag hittar ingen information om det på Skånetrafikens webbplats, men det skulle vara intressant att få veta på vilka linjer de har satts in.

De linjer som jag brukar åka med i Malmö (1, 9 och 10) har hittills inte körts med elbussar.
Jag har hittat ett par årsgamla artiklar som nämner just 29 nya elbussar i Malmö - augusti 2022 enligt den ena artikeln, september 2022 enligt den andra.
https://www.bussmagasinet.se/2021/08/tyst-malmodepa-med-massor-av-kraft/
https://www.volvobuses.com/se/news/2021/sep/nobina-bestaller-122-elbussar.html
Har hört detta av en vän som är bussfantast. Men har även sett de nya Bussarna med egna ögon samt även bussarna av samma modell från 2021 på linje 2 där de aldrig kört tidigare på elbuss.

Hela Malmö stad är tydligen inte ett enda paket för trafikupphandlingar så dessa bussarna kommer gå till paketet som heter Malmö Södervärn men eftersom att det är Nobina som kör alla paket för stadsbussar i Malmö så blir det nog inte så strikt med var bussarna går.

Edit: Elbussar ska tydligen ha gått på linje 10 idag också.
#7
Citat från: Lillefot skrivet Igår kl. 14:53:05Nja... jag jämförde den och Josefins fil, och youtube-videon ser snarare ut att vara en ihoptryckt version av widescreen-utgåvan:
Kanske om man letar upp någon gammal VHS utgåva så får man se den riktiga 4:3 bilden.
#8
Citat från: Lillefot skrivet Igår kl. 14:29:37Jag förstår, skulle dock vara kul om någon hittade en 4:3 version av filmen. Det var trots allt lite trist att en del detaljer gick förlorade i widescreen-versionen.

https://youtu.be/o_SMWjv9Clc
#9
Off-topic / SV: Angående vår planet!
Igår kl. 14:25:15
Citat från: Disneyfantasten skrivet Igår kl. 14:20:28Biogasbussarna menar du väl?  ???

Hursomhelst så är detta definitivt ett gott tecken, hoppas att fler och fler saker förbättras världen över!  :D

Viktigast av allt så hoppas jag att fler och fler satsar mer och mer på att bevara jordens djurarter!
Ja biogasbussarna av modellen Mercedes Citaro kommer att fasas ut och endast användas som förstärkning och reservbussar då de är för nya för att göra sig av med.
#10
Citat från: Fred skrivet Igår kl. 00:32:26Eftersom man inte ser karaktärerna prata i musiksagor gör det inte lika mycket om rösterna inte passar. Jag har hört värre än det här.
Man ser de inte prata, men man ser karaktärerna i det medföljande häftet/boken vet man till exempe vem Joakim von Anka är så vet man att han inte ska låta som Per-Erik Hallin.
#11
Off-topic / SV: Angående vår planet!
Igår kl. 14:16:50
Igår sattes 29 nya elbussar in i Malmö, dessa ska med tiden fasa ut biogasbussarna.
#12
Jag hör inte heller vem det är som gör Hacke men kanske är den här dubbningen med Niklas Wahlgren.
#13
Filmer och TV-serier / SV: Shrek Teori
14 augusti 2022 kl. 23:57:05
Citat från: Disneyfantasten skrivet 14 augusti 2022 kl. 23:52:42Ungefär då som alla människor och djur som förekommer i filmer och serier och böcker?
I Shrek är det ju just sagofigurer därför avviker de från den normala men i andra filmer och serier finns det ju hyfsat normala karaktärer. I Shrek så är väl förresten alla sagokaraktärer eller sagoväsen eftersom att filmen öppnas med en bok.
#14
Filmer och TV-serier / SV: Shrek Teori
14 augusti 2022 kl. 23:44:19
Citat från: Disneyfantasten skrivet 14 augusti 2022 kl. 23:28:21Så du menar att även människor och djur räknas som sagovarelser där?
Djur och människor som avviker från det normala är sagoväsen eller karaktärer från sagor i deras värld.
#15
Filmer och TV-serier / SV: Shrek Teori
14 augusti 2022 kl. 23:17:13
Citat från: Disneyfantasten skrivet 14 augusti 2022 kl. 23:13:21Men är det själ nog?

Jag menar, han vill ju ändå vara kung och ha den vackra prinsessan...
Han är ond även före han får reda på prinsessan Fiona...och han hatar sagoväsen viljet de tre björnarna från guldlock räknas som.