Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Daniel Hofverberg

#1
Citat från: Anders M Olsson skrivet Idag kl. 06:56:40Det förklarar varför det fungerade hos mig, men inte hos dig. Jag använder nästan uteslutande Firefox, och i någon liten mån Chrome, men nästan aldrig Edge.

Men det är dåligt av SkyShowtime om deras kontaktformulär inte fungerar med alla de vanliga webbläsarna.
Ja, precis - i synnerhet som det faktiskt gick att skicka in formuläret, men att svaret kom från deras server; vilket måste betyda att SkyShowtime avsiktligt läser av vilken webbläsare som användaren kör och bara hanterar svaret om man använder vissa specifika webbläsare... :(
(Jag kan köpa om man exempelvis använder specifika finesser som inte stöds av alla webbläsare, men inte att avsiktligt "blockera" vissa webbläsare)

Själv använder jag huvudsakligen Edge, men ibland Chrome. Firefox använder jag bara om jag måste testa med när jag programmerar.
#2
Citat från: Steffan Rudvall skrivet Idag kl. 00:27:21Något med din ip-adress kanske?
Det verkar vara webbläsarberoende. Jag ser nu att det fungerar i Chrome, men inte i Edge - vilket är märkligt, med tanke på att Edge numera har samma renderingsmotor som Chrome och alltså ska fungera identiskt...
#3
Citat från: Steffan Rudvall skrivet Idag kl. 00:25:44Jag vet inte, är man skåning om man kommer från Smygehamn? Det skulle du veta om du läst innan du skrev.
För oss som aldrig ens hört talats om Smygehamn kan jag efter snabb googling konstatera att det tycks ligga i Trelleborgs kommun, som till och med jag vet ligger i Skåne...

(Men jag tycker inte man kan fordra att personer från hela Sverige ska veta exakt var Smygehamn ligger, som trots allt har hela 1300 invånare)
#4
Citat från: Elios skrivet Idag kl. 00:14:27Fick ett liknande sång härnt meddelande men vet inte om det berodde på uppgradering av forumet.
Minns du exakt vad det stod, eller när det uppstod?
#5
Citat från: Anders M Olsson skrivet Idag kl. 00:10:33Då är det nog samma formulär som jag använde. Det svåraste för mig var att hitta själva formuläret för att kontakta dem.
https://www.skyshowtime.com/se/help/email-us

Där valde jag "Vill ge feedback" under "Välj ämne" och skrev mitt meddelande i rutan under. Det fungerade för mig, och inom några minuter fick jag kvittens på mail om att ärendet var mottaget.
Skumt, för det fungerar fortfarande inte för mig. Jag följde nu din länk och valde "Vill ge feedback", men efter att jag skickat in meddelandet får jag bara följande:

SkyShowtime - Något gick fel.png

Varför fungerar det för dig, men inte för mig...? Är det fler som får samma meddelande som jag?
#6
Citat från: Anders M Olsson skrivet Igår kl. 10:32:46Jag har nu lagt ett ärende i SkyShowtimes hjälpcenter på att det inte finns svenskt tal i Sonic 2, och påpekat att personer som abonnerar via Telia faktiskt kan välja svenskt tal.

Ni andra som liksom jag abonnerar direkt utan att gå via Telia kan väl också lägga ett ärende till dem? Om flera personer påpekar samma sak kanske de åtgärdar problemet!
Hur har du gjort det? Det enda jag hittar i SkyShowtimes hjälpcenter är att skicka e-post till dem, och det verkar inte fungera - när jag skrivit ett meddelande och klickar på "Skicka" så får jag bara "Oj! Något gick fel"... :(
#7
Dubbningar och röster / SV: Droiderna
Igår kl. 03:15:25
Citat från: Fred skrivet Igår kl. 03:12:53De övriga språken är grekiska samt koreanska.
Tack, då språken står på respektive språk och utan västerländska skrivtecken är det inte så lätt att avgöra...
#8
Dubbningar och röster / SV: Droiderna
Igår kl. 02:03:17
Citat från: Elios skrivet 28 september 2022 kl. 07:55:28Ser att den är på Disney Plus. Men antar nog då att det är på engelska med svensk text. Likaså Ewokerna kanske!?  ??? ::)
Ja, tyvärr har både Droiderna och Ewokerna endast engelskt ljudspår och nordiska undertexter på Disney+. Eller rättare sagt finns utöver engelskt ljudspår tysk, kinesisk, spansk och portugisisk dubbning plus två språk jag inte kan avgöra vilket det är; men inget av de nordiska språken. :(
#9
Citat från: Lillefot skrivet 28 september 2022 kl. 21:50:54Det är bara en ren gissning, sedan utgick mitt resonemang också från de kortfilmer som Josefin lagt in som förspel till de långfilmer hon laddat upp. Och de har än så länge varit från andra bolag än Disney.

Ingen av oss kan förstås helt säker på vilka det blir, det vet bara hon själv.
Det är sant, men från början lade ju Josefin ändå upp en del separata kortfilmer från Disney; även om det börjar vara ett tag sen nu.

Nu senast med Häxsabbat var det mitt förslag med en kortfilm med Häxan Winnie från Hanna-Barbera, då jag nyligen hittat åt den VHS-filmen (från Musikservice) på en second hand-affär, och kom att tänka på att det passade in tematiskt till Häxsabbat - dels att det handlar om häxor, och dels storyn med Rödluvan respektive Snövit. Att det sen blev två kortfilmer den här gången gissar jag beror på att vi blev lite oense om vilken kortfilm som passade bäst - jag och Erika förordade Prince of a Pup (som på VHS-omslaget heter Snövit), medan Josefin tyckte bättre om Good Red Riding Hood; så det var gissningsvis därför som hon tog med båda två.

Ursprungligen bad Josefin för övrigt mig att digitalisera en helt annan kortfilm till Häxsabbat, men jag kom i sista minuten att tänka på Häxan Winnie istället då det ursprungliga valet hade en svagare tematisk koppling till Häxsabbat - jag digitaliserade dock den ändå, så förmodligen kommer den ursprungligt planerade kortfilmen istället att tas med tillsammans med någon kommande långfilm (om det nu inte är den som kommer nu som separat kortfilm istället...?).

Tidigare kortfilmer har jag ju dock inte varit inblandad i, så där vågar jag inte spekulera i hur Josefin har resonerat, utan överlåter det till henne att förklara (om hon vill det). :)
#10
Citat från: Ovanliga dubbningar skrivet 28 september 2022 kl. 15:58:28Istället kommer jag ge mig på två olika kortfilmer, som jag funderat på länge men som blivit nedprioriterat till förmån för långfilmer - en kortfilm som ni förmodligen har sett förut, och en kortfilm som ni förmodligen inte har sett förut. Och en dubbning som egentligen inte är på ovanlig, men på sätt och vis ändå är det; och en som är väldigt ovanlig oavsett hur en definierar. Ni får själv gissa er till vilken som är vilken... ;)
Det låter spännande och trevligt - kortfilmer är ju aldrig fel. :)

Men väldigt kryptisk beskrivning... Du råkar inte händelsevis behöva någon hjälp med något även den här gången, så att jag får veta i förväg vad det handlar om (det är kul med lite insiderinformation)...? ;)

Citat från: Lillefot skrivet 28 september 2022 kl. 17:54:13Jag misstänker att åtminstone en av de inte kommer att ha med Disney att göra. ;)
Hur tänkte du då? Var det utifrån Josefins beskrivning om en kortfilm som vi "förmodligen inte sett", eller...? För nog lär väl även Disney ha gjort lite mer sällsynta kortfilmer som inte så många har sett - även om jag har sett många, så finns det nog mängder av kortfilmer från Disney som jag helt har missat, och även vissa som inte släppts på DVD.
#11
Dubbningar och röster / SV: Sonic the Hedgehog (2020)
28 september 2022 kl. 12:03:58
Citat från: Anders M Olsson skrivet 28 september 2022 kl. 11:52:01Det är inget jag lyckas få fram. Jag får bara engelskt tal, men kan välja undertexter på engelska, svenska, norska, danska eller finska.
Samma för mig - under Ljud är enbart engelska valbart, medan det finns undertexter på fem språk.
#12
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 28 september 2022 kl. 01:54:14Fast det finns faktiskt flera gudar som tillhör många olika religioner.
Men inte när det handlar om filmer och serier om kristendomen, som är fallet med Bibelns äventyr - där finns bara en.
#13
Off-topic / SV: En liten fråga
28 september 2022 kl. 02:08:13
Om inte mitt minne sviker mig var det nog på 1990-talet (eller möjligtvis väldigt tidigt 2000-tal) som de sista renodlade postkontoren försvann, i takt med privatiseringen och för att spara pengar. Det var nog en logisk följd efter att statliga Postverket privatiserades och blev ett aktiebolag 1994 (om än fortfarande ägt av staten).
#14
Dubbningar och röster / SV: Sonic the Hedgehog (2020)
28 september 2022 kl. 01:55:03
Idag har Sonic the Hedgehog 2 lagts till på streamingtjänsten SkyShowtime (som ju håller på att ersätta Paramount+), men även på streaming har filmen endast engelskt ljudspår samt svensk, norsk, dansk och finsk text; precis som på DVD och Blu-Ray. :(

Vad i allsindar är det som försiggår, och hur sjutton tänker de egentligen?!

Även fast nu den svenska dubbningen saknas på Blu-Ray, så var jag 100% säker på att den skulle finnas med på streamingtjänsten när den nu dykt upp där - men tydligen var jag för optimistisk...

Det är alltså till dags dato bara vid digital hyr- och köpfilm som den biovisade svenska dubbningen finns med, men som vi alla vet kan ju digitala köp inte direkt ses som "köp" i ordets rätta mening då man aldrig kan vara säker på att man faktiskt får behålla filmen man lagligt köpt...
#15
Citat från: Elios skrivet 27 september 2022 kl. 22:49:51Vann en gång på detta med och undrar lite hur får du alla vinsterna först som ska delas ut?
Alla vinster i alla tävlingar som Dubbningshemsidan haft kommer från filmbolagen/distributörerna, som vanligtvis skänker dessa till flertalet tidningar och sajter i reklamsyfte.

Tyvärr har de flesta distributörer börjat att försöka vilja spara in pengar nuförtiden, i takt med att försäljningen av fysiska medier sjunker, så därför har det blivit mer och mer ovanligt med både tävlingar och med recensionsexemplar - det gäller inte bara till Dubbningshemsidan, utan i största allmänhet. Det är väldigt olyckligt, men tyvärr inget jag kan göra åt saken... :'(

Kort sagt sjunker sannolikheten hela tiden att distributörerna ska vilja skänka fler vinster till tävlingar, varför det också blir mer osannolikt att det kommer bli fler tävlingar framöver. Nog för att jag tycker att distributörerna skjuter sig själva i foten, då sjunkande försäljning hellre bör kompenseras med mer reklam än mindre (folk lär liksom inte återgå till att köpa fysiska medier utan vidare, utan någon form av reklam eller marknadsföring), men inget filmbolag har frågat mig om min åsikt i frågan... ;)