Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Ovanliga dubbningar på archive.org

Startat av Steffan Rudvall, 12 februari 2022 kl. 17:42:40

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Marcusen

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 10 augusti 2022 kl. 21:56:37Men Scooby-Doo och de 13 gastarna har ju inte släppts på DVD i Sverige, men däremot i bl.a. Polen med svenskt tal, så det börjar ju vara ett gränsfall...

Jag ska se efter om DVD-boxen fortfarande går att köpa i Polen eller någon annanstans - om den är utgången överallt, så känner jag mig lite tryggare i att ladda upp något...
(men det kanske inte hjälper, då Warner Bros. ju verkar åtminstone bitvis vara maniska med att plocka bort material från Archive)
Hur kan man ta reda på om utländska utgåvor har blivit utgångna?

gstone

Jag vill gnälla på Ovanliga dubbningar .

Adam Larsson

Låneräddare!

Lillefot

Om jag är en Apatosaurs.
Hur kan jag då vara här i Cenozoiska eran?
Kloning, teleportering, eller tur?
I alla fall, ni får ha en dino till äran

Daniel Hofverberg

Citat från: gstone skrivet 11 augusti 2022 kl. 16:12:25Jag vill gnälla på Ovanliga dubbningar .
Oklart hur ofta hon besöker forumet, men är det något konkret och konstruktivt kan du alltid maila henne; eller så kan jag framföra till henne nästa gång jag mailar till henne. :)

Jag skickade i alla fall den slutgiltiga rollistan, som jag och framförallt Erika kommit fram till, igår kväll; så nu borde det inte dröja länge innan det aktuella projektet är klart. Jag fick intrycket att det mesta annat var klart, så att det bara var den del av bildversionen som berör dubbcredits som behövde uppdateras. Nu kan jag ju i och för sig inte veta hur mycket annat hon har i sitt privatliv, men det borde väl inte ta mer än ett par dagar kan man tycka.

Men jag hoppas att hon hinner lägga upp videon senast på söndag, så att jag hinner se det färdiga resultatet då. Jag kommer nämligen vara bortrest med jobbet måndag - onsdag, så då är det inte säkert att jag kommer ha tillgång till Internet - eller åtminstone inte tillräckligt snabbt och stabilt internet för att ladda hem stora videofiler...

Viktor

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 16 juli 2022 kl. 22:04:58Alla de där videorna kommer från den DVD jag gjorde, så dessa kommer från mig från början. Det kan jag avgöra med säkerhet i och med att det är jag som gjort bildversionen i början, som visserligen är snarlik TV3s officiella bildversion men inte identisk, så jag är 100% säker på att det här är min bildversion. Förtexterna gjorde jag, medan resten är digitaliserat från hyr-VHS:erna som Disney gav ut.

Det som finns där var innehållet på min första DVD-skiva, men jag har gjort en skiva till med resterande avsnitt. Babysitter Blues har dock tyvärr väldigt risig kvalitet, för den har jag inte fått tag i VHS-utgåvan för, utan är en andra generationens kopia - d.v.s. det är en VHS-kopia av en hyr-VHS från 1990-talet. Det är ju dock bättre än ingenting, så jag ska försöka leta fram den andra skivan och lägga upp de avsnitten. :)
(Sen är det väl troligt att min DVD har något bättre kvalitet på de första 6 avsnitten också, i och med att det här är omkodade MPEG-4-filer med ganska låg bitrate till skillnad från mina DVD:er som förstås är i MPEG-2 med ganska hög bitrate)
Har dessa lagts ut ännu?

MOA


Daniel Hofverberg

Citat från: Viktor skrivet 11 augusti 2022 kl. 22:17:57Har dessa lagts ut ännu?
Jag är rädd för att jag totalt har glömt bort Nya äventyr med Nalle Puh... :-[

Jag verkar tyvärr inte ha kvar filerna på hårddisken, så jag måste leta efter DVD-skivorna där jag bränt ut allt. Det kommer jag nog tyvärr inte hinna i veckan, och jag är bortrest måndag till onsdag nästa vecka, så jag kan förmodligen inte börja leta efter skivorna förrän nästa torsdag. :)

MOA

Citat från: gstone skrivet 11 augusti 2022 kl. 16:12:25Jag vill gnälla på Ovanliga dubbningar .
Gnäll i gnälltråden,här klagar vi int på nån

Daniel Hofverberg

Citat från: MOA skrivet 12 augusti 2022 kl. 12:41:02Gnäll i gnälltråden,här klagar vi int på nån
Det beror väl på vad man menar med "gnälla". Är det konstruktiv kritik, som någon som lägger upp material faktiskt kan ta till sig, så tycker jag att det gott kan höra hemma i den här tråden.

Men givetvis inte att gnälla bara för gnällandets skull, och givetvis heller inte att klaga på om något tar tid - det är trots allt inget yrke att lägga upp material på Archive.org på heltid, och vi kan inte veta vad som händer i någon annans privatliv... Då Gstone inte har skrivit något mer, kan vi ju inte veta vilken slags kritik/gnällande han faktiskt haft i åtanke.

Sabelöga

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 12 augusti 2022 kl. 15:29:38Då Gstone inte har skrivit något mer, kan vi ju inte veta vilken slags kritik/gnällande han faktiskt haft i åtanke.
Å då är det väl att gnälla för gnällas skull?
Houba !

Marcusen


Daniel Hofverberg

Citat från: Marcusen skrivet 12 augusti 2022 kl. 23:47:25Vad menas med en mild restaurering?
Det innebär kort sagt att jag har kört igenom VHS-ripparna genom enkla Avisynth-filter för brusreducering och liknande, plus tagit bort de nedersta pixlarna som ju alltid bara innehåller skräp när det kommer från VHS.

Men jag har inte gjort någon ordentlig restaurering för att kolla upp bästa möjliga inställningar för alla filter och försöka få det allra bästa möjliga resultatet från VHS-banden, utan jag har nöjt mig med när det ser "good enough" ut och lite bättre än originalbanden.
(Restaurering är ju en stor vetenskap, och ska man få det att se riktigt bra ut lär man nog få ägna hundratals timmar åt att justera alla inställningar och filter scen för scen - och det har jag varken tid eller tålamod med)

Steffan Rudvall

Nu har personen laddat upp Münchhausen fantastiska äventyr även den tagen från archive.org.

Lillefot

Citat från: Steffan Rudvall skrivet 13 augusti 2022 kl. 17:57:52Nu har personen laddat upp Münchhausen fantastiska äventyr även den tagen från archive.org.
Nog är det Daniels uppladdning allt, samma artefakter på samma ställen.

Suck, frågan är om det ens är värt att påpeka faktum för hen.
Om jag är en Apatosaurs.
Hur kan jag då vara här i Cenozoiska eran?
Kloning, teleportering, eller tur?
I alla fall, ni får ha en dino till äran